Reklama

Reklama

Pán prstenů: Dvě věže

  • USA The Lord of the Rings: The Two Towers (více)
Trailer 1

Po smrti Boromira a rozpadu Společenstva se cesty jeho členů rozdělily. Hobbit Frodo se svým sluhou Samem putují k Hoře Osudu, jen tam mohou sprovodit ze světa obávaný Prsten moci. Musí se však vypořádat se skřetem Glumem, který se snaží Prsten ukrást, ale hobiti ho přemůžou, spoutají a donutí ho, aby je vedl k bráně Mordoru. Aragorn s elfem Legolasem a trpaslíkem Gimlim se vydávají po stopě skřetů, aby osvobodili z jejich zajetí hobbity Smíška a Pippina. Mezitím však sílí moc temného pána Saurona, který se spojil se zrádným čarodějem Sarumanem a společně upínají všechny síly k získání Prstenu. Kdyby ho znovu získali, pak by byla Středozem definitivně odsouzena k zániku. Naše hrdiny tak čeká ještě dlouhé putování a mnohé nástrahy, než se jim podaří Prsten moci jednou provždy zničit. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 291)

Gimli 

všechny recenze uživatele

Zapomente na trihodinovou kinoverzi. Je to jenom delsi upoutavka, jako byla kinoverze Spolecenstva. Extended cut obsahuje 43 dokonalych minut navic, ve kterych se dokresli postavy a pribeh, to vse v novych souvislostech. Nekomu mohlo vadit chovani Faramira, ovsem to je v extended verzi jasne a pochopitelne vysvetleno. Jsem rad, ze si je Peter Jackson vedom toho, ze kinoverze jsou neuplnou ale dostacujici podivanou pro bezneho divaka. Ovsem to, co predvadi v extended, je labuznicka hostina pro fajnsmekry. I tolik zavrhovany Gimli v roli bavice je najednou velmi prijemnym a vkusnym odlehcenim. Verte nebo neverte, ale ty tri a trictvrte hodiny utika jako voda a filmovy Pan Prstenu se v pravde stava eposem v te nejcistsi podstate toho slova. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Za víc to nestojí a to ani náhodou, protože dokument o Zélandu jsem viděl už v prvním díle, Glum hraje pořád stejně dobře, triky jsou pořád stejně drahý a tím pádem i kvalitní. A že tu přibylo akčnosti teda hvězdičku nepřidá. Obávám se, že je to jeden z filmů, co jsem v poslední době viděl, který naprosto neodpovídá své pověsti. A jak znám lidi, za dvacet let se na něj budou dívat o hodně víc kriticky. Za dvacet let ty triky pro ně nebudou nic víc, než triky z například filmu Trone dnes. Ve své době převratné, nádherné blablabla, dneska po tom pes neštěkne. Ale pravda je, že mi hodně vadilo, jak tu neustále někdo musí hláškařit nebo tu musí být aspoň pitomý akční scény jako vypadlý z nějakýho Python vs. Mockinbird béčka. Viz třeba ten souboj s vrky. Navíc ani přes zvýšenou akčnost a vlastně nejrychlejší část příběhu (stíhání skřetích únosců atp) mi to přišlo jako nejslabší díl série a to hlaně zábavností. Nechytlo mě to naprosto od začátku a tak ty dvě dávám jen za to, že to přeci jen kvalit Kameňáku nedosahuje (ale jen těsně, chybí tam Vydra). ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele

Dvě věže to mají jako prostřední díl trilogie nejtěžší! Všechny postavy jsou roztříštěné, představují se kvanta nových postav a konceptů. A ikdyž je to jediný díl, který má nějaké znatelnější zaškobrtnutí, tak je to pořád takřka dokonalost sama! Bitva o Helmův žleb je ta nejlepší filmová bitva do dnes! Vypravý svůj vlasntí příběh uprostřed příběhu, který má vyrazných bodů a progresu jako by měl mít film! Akce nenabízí jen spektákl, ale i napětí a emoce! Hlavní postavy mají prostor pro růst, který využívají na plno. Změny které tu jsou, jen a jen pomáhájí lepší dramaturgii filmu! V čem zde ale Jackson opravdu exceluje, tak jsou to malé nuance a chvíle v bitvách, kteří to celé dotváří a prodávají. Ať už jsou to záběry na nevinné lidi a ženy, záběry na obyčejné vojáky a malé skryté příběhy jako je Háma a jeho syn! No jen řekněte, kdo si nepamatuje náhodného staříka, který nevydrží mít nataženou těticu a omylem zabije prvního skřeta? Bez toho by to nebylo ono! Rohirové! Glum! Enti! Co víc dodat! 10/10! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Dvě věže jsou takovou emoční a obrazovou kanonádou, že mozek napoprvé není schopen vstřebat vše co vidí a po skončení jsem si nemohl vzpomenout na to, co jsem viděl na začátku. Tohle není film na jedno shlédnutí. Vstřebá se až napodruhé, napotřetí. Zarytí fynoušci knihy budou asi prskat znechucením, jaktože si Jackson dovolil pozměnit děj a charakter Faramira. Mně to je jedno a naopak - myslím si, že ony změny filmu velice prospěly. Dokonce i tolik kritizovaná scéna s Arwen se mi moc líbí a patří ve filmu k tomu nejlepšímu. Film je prostě film a kniha je kniha. Dva rozdílné světy. Mně zajímá film a ten je natočen skvěle, je velkolepý a parádní. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Fantasy sága pod vedením arcimága Petera Jacksona pokračuje, Sauronova armáda se chystá na tažení do Helmova žlebu a hobiti se setkávají s tajemným Glumem. Druhé dobrodružství pokračuje tam, kde skončilo první a využívá stejné prostředky: tíživý příběh, neskutečnou kameru, fenomenální výpravu, chytlavou hudbu, slušné herecké výkony a výborné digitální triky. Absolutním převratem je zde hojně využívaná technika motion capture, díky které vznikla postava Gluma, jejíž předlohou byl herec Andy Serkis. A právě Glumova schizofrenie se zakousne do Vašich neuronů a už se nepustí. Notně si přibližuje tomu, kvůli čemu se filmový fanoušek narodil. Dvě věže nespoléhají tolik na stylové dialogy jako Společenstvo prstenů, spíš se zaměřují na věci, jenž se daly do pohybu. Proto jsme svědky posledního pochodu Entů, útoku skřetích "divočáků" a především závěrečné, takřka 40-ti minuté bitvy u Helmova žlebu, která může být definicí slova monumentálnost a bezpochyby si půjdete párkrát opláchnout obličej, aby vám vzrušením neshořel. Kamera je znovu výtečná, digitální triky se šplhají na pověstný Olymp (Entové dobývající Železný pas, no wau)...Saurono vojsko tluče kopími do země před Helmovým žlebem, Frodo si uvědomuje význam své mise a Gandalf staví svého Stínovlase ve vycházejícím slunci na zadní... Chcete snad lepší pozvánku na Návrat Krále?? 94 miliónů dolarů(rozpočet)/926 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (199)

Zajímavosti (184)

  • Gandalf (Ian McKellen) v Rohanu několikrát změní barvu a úpravu vlasů - střídavě je má šedivé vlnité (jako Gandalf Šedý) a bílé rovné (jako Gandalf Bílý). (VMa)
  • Ve scéně, kdy Aragorn (Viggo Mortensen) vyjíždí spolu s několika dalšími vojáky na koních, sekají meči do skřetů pod sebou. U vojáků v pozadí je však možné vidět, že sekají do prádzna. (T600)
  • Ve scéně, kdy se Aragorn (Viggo Mortensen), Gimli (John Rhys-Davies) a Legolas (Orlando Bloom) setkají se znovuzrozeným Gandalfem, je zprvu jeho obličej zahalen bílým světlem a jeho dialogy říkal najednou jak Ian McKellen (Gandalf), tak Christopher Lee (Saruman). Aby si divák nemohl být jistý, kdo to je, a jako symbolické vyjádření toho, že Gandalf přebírá Sarumanovu roli jakožto nejmocnějšího z Istari. (vojtaruzek)

Související novinky

Lord of the Rings in Concert

Lord of the Rings in Concert

09.11.2023

Cesta „Společenstva Prstenu“ je u konce, rozhodující bitva o Středozem začíná! Vychutnejte si dramatický závěr celé trilogie v unikátním filmovém představení za doprovodu živé hudby oscarového… (více)

Lord of the Rings - The Two Towers in Concert

Lord of the Rings - The Two Towers in Concert

03.08.2023

Po obrovském diváckém zájmu o uvedení prvního dílu v prosinci 2022, uvádí JV Classics pokračování epické fantasy trilogie Pán prstenů: Dvě věže. Představení velkolepé projekce za doprovodu 230 členů… (více)

Pán prstenů: Dvě věže v O2 aréně

Pán prstenů: Dvě věže v O2 aréně

14.12.2016

Po obrovském diváckém zájmu uvádí JV Agentura pokračování epické fantasy Pán prstenů – Dvě věže. Premiéra velkolepé projekce na filmovém plátně s plochou více než 150 metrů čtverečních za doprovodu… (více)

Reklama

Reklama