Reklama

Reklama

Pán prstenů: Dvě věže

  • USA The Lord of the Rings: The Two Towers (více)
Trailer 1

Po smrti Boromira a rozpadu Společenstva se cesty jeho členů rozdělily. Hobbit Frodo se svým sluhou Samem putují k Hoře Osudu, jen tam mohou sprovodit ze světa obávaný Prsten moci. Musí se však vypořádat se skřetem Glumem, který se snaží Prsten ukrást, ale hobiti ho přemůžou, spoutají a donutí ho, aby je vedl k bráně Mordoru. Aragorn s elfem Legolasem a trpaslíkem Gimlim se vydávají po stopě skřetů, aby osvobodili z jejich zajetí hobbity Smíška a Pippina. Mezitím však sílí moc temného pána Saurona, který se spojil se zrádným čarodějem Sarumanem a společně upínají všechny síly k získání Prstenu. Kdyby ho znovu získali, pak by byla Středozem definitivně odsouzena k zániku. Naše hrdiny tak čeká ještě dlouhé putování a mnohé nástrahy, než se jim podaří Prsten moci jednou provždy zničit. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (184)

  • V bitvě v Helmově žlebu byly používány šípy zhotovené z lepenky, aby nebyl zraněn žádný kůň. (Kulmon)
  • V záběrech Legolase (Orlando Bloom), Aragorna (Viggo Mortensen) a Gimliho (John Rhys-Davies) z dálky byli všichni tři zranění. Orlando Bloom měl pár rozbitých žeber z častého padání z koně, Viggo Mortensen měl zlomený prst a Brett Beattie (Gimliho dublér) měl poraněné koleno. (Kulmon)
  • Většina Helmova žlebu byla zhotovena z polystyrenu. (Kulmon)
  • Když Glum pojídá celou rybu, Andy Serkis ve skutečnosti žvýká lízátko ve tvaru ryby. (Kulmon)
  • Natáčení bitvy v Helmově žlebu trvalo čtyři měsíce. (Kulmon)
  • V závěrečných titulcích je uvedeno 559 lidí. Tento počet je daleko překročen na DVD verzi. (Kulmon)
  • Protože orkové měli černou krev, bylo přirozené, že vnitřek jejich úst neměli růžový ale též černý. Herci, kteří orky ztvárňovali to řešili tak, že si před každou scénou propláchli ústa lékořicí. (Kulmon)
  • Mrtví koně, kteří jsou vidět na konci bitvy, jsou uděláni z polystyrenu. (Kulmon)
  • Po divadelnom vystúpení v Glasgowe prišla za Bernardom Hillom (Theoden) fanúšička a pogratulovala mu za skvelý výkon. Mimo iné tiež predniesla vetu: "Žiaden rodič by nemal pochovávať svoje dieťa." Táto veta Bernardom zarezonovala natoľko, že sa spýtal režiséra Petera Jacksona, či by ju mohol použiť vo filme. Ten mu vyhovel. (Ingtar2)
  • Nedohľadné davy bojovníkov s individualizovanými pohybmi boli vytvárané v počítačovom programe Massive (Multiple Agent System in Virtual Environment). Každá postava bola vybavená základnou umelou inteligenciou, ktorá bola schopná rozoznať protivníka alebo spojenca. Massive tak vytvoril scény, v ktorých sa postavy hýbu nezávisle na ostatných. (Biopler)
  • Scénu bitky o Helmov žľab natáčali 4 mesiace a vždy iba v noci. (busev)
  • Tolkienova dcéra povedala, že verí otcovmu opisu Mŕtvych močiarov, ktorý bol v skutočnosti opisom jeho skutočného zážitku z 1. svetovej vojny. (busev)
  • Rohanská zbroj vážila 22 kg. (HellFire)

Související novinky

Lord of the Rings in Concert

Lord of the Rings in Concert

09.11.2023

Cesta „Společenstva Prstenu“ je u konce, rozhodující bitva o Středozem začíná! Vychutnejte si dramatický závěr celé trilogie v unikátním filmovém představení za doprovodu živé hudby oscarového… (více)

Lord of the Rings - The Two Towers in Concert

Lord of the Rings - The Two Towers in Concert

03.08.2023

Po obrovském diváckém zájmu o uvedení prvního dílu v prosinci 2022, uvádí JV Classics pokračování epické fantasy trilogie Pán prstenů: Dvě věže. Představení velkolepé projekce za doprovodu 230 členů… (více)

Pán prstenů: Dvě věže v O2 aréně

Pán prstenů: Dvě věže v O2 aréně

14.12.2016

Po obrovském diváckém zájmu uvádí JV Agentura pokračování epické fantasy Pán prstenů – Dvě věže. Premiéra velkolepé projekce na filmovém plátně s plochou více než 150 metrů čtverečních za doprovodu… (více)

Reklama

Reklama