Reklama

Reklama

Mike a jeho ultras

(studentský film)
  • angličtina Mike and his ultras (festivalový název)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Dokumentární
Česko, 2016, 27 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Říká si MikeJePán. Zesměšňuje policisty a český právní stát; má statisíce obdivovatelů na sociálních sítích. Ruka práva jej však přitáhla k soudu. A spolu s ním - zástup jeho oddaných. Kdo vyhraje? (FamuFest)

Recenze (15)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Rozhodně by to chtělo preciznější střih, možná lepší expozici, ale tak nějak chápu, že cvičení prvního ročníku se nevedou zrovna k čistotě a dokonalosti - takže předně oceňuju ten nenucený a přitom nekompromisní náhled. 3 a 1/2 - Zaokrouhlení nahoru je vědomé nadhodnocení, ale proč ne. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Takové krátké upozornění na to, že mnozí lidé adorují individua, která to v honbě za vlastním prospěchem poněkud přehánějí. A nejspíš je jim úplně jedno, že za nimi zbude jen ještě větší paseka. (Tím nechci říci, že bychom měli skvělé zákony či policii, ale tahle forma odporu je hodně mimo.) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

O típkovy, který touží po slávě a penězích a dělá takovéto sviňárny. Odložte své děti k Youtube a tihle lidi vám je vychovají. Zoufalá generace z rozvedených rodin tzv. kukel, uzavřeným sami do sebe. Interiérové, nebo tzv. skleníkové děti, kteří tráví čas sledováním stupidností na Youtube , blitím nesmyslů na sociálních sítích a posloucháním raperů s agresivní sprostou "poezií". ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

MJP je kokot a snad jednou se po něm zavře voda. Samozřejmě chápu, že pomalejší děti v pubertě měří život na lajky a tupé selfie posty z půjčeného auta. Dobře jim všem tak. ()

gazogazo 

všechny recenze uživatele

Ale vlastně jo. Takový malý, studentský FAMU dokument. Celkem slušně stojící na vlastních nohou. Bylo mi u toho fyzicky špatně - což je dobrá známka! (Importovaná mentalita hlavního kočovníka je obdivuhodná !) ()

DuranCZ 

všechny recenze uživatele

Film má hlavně předat informace, a ukázat Míšu v jiném světle. Film by měla hlavně vidět Míšova cílová skupina 9-16 let aby si uvědomili, že ne všechno co někdo řekne na internetu je pravda. Asi nemá smysl film hodnotit. (pokud jde o umělecký film tak se omlouvám)...Díky Jindro ()

marek29 odpad!

všechny recenze uživatele

Žumpa o vidlákovi, který působil v OVB a s podvodníkem Kocourkem tahá peníze z lidí, kteří si myslí, že zákon platí jen pro některé. Dneska jezdí na koloběžce, protože je bez papírů :D dobrý den, nashledanou ()

Binne 

všechny recenze uživatele

Ne. Ne. Proč vznikají takové dokumenty? A z jakého důvodu se někdo jako "hlavní aktér" těší takové popularitě? Za svou vulgaritu? Evidentně oslovuje především generaci dětí, kterým imponuje jakýsi "vzdor" z toho plynoucí a opovrhování umělými autoritami. Ano, to je logické a jedná se o jakýsi povahový rys, který je typický pro určité období mladého člověka - to ale vůbec neomlouvá hlavního aktéra, pro kterého je celé tohle divadlo pouze prostředek, jak vydělat peníze. Což dává celkem ochotně najevo i svým skalním fanouškům. Kdybych neviděla "zlatou mládež" na tento dokument bych se nepodívala, nicméně jsem byla skutečně zvědavá na tento výkvět morální kredibility a na to, zda může ještě něčím překvapit. Autorovi dávám hvězdičku za práci, kterou tomu věnoval - ačkoli nechápu proč. ()

Pute 

všechny recenze uživatele

Mike je skvělej příklad zdegenerovanosti dnešní mládeže, která je schopna adorovat něco takhle slizkýho .. ()

UncleMorty odpad!

všechny recenze uživatele

Dokument o lejnu z Prahy, který je evidentně inteligencí na úrovni Základní školy, za kterou se tak hrdě bije do hrudi. Podporovat a obhajovat vraždu vozidlem v podnapilem stavu dokáže jen opravdu někdo totálně vylízaný. Skupina fanynek (ty borečky v ružovych trikotech jako chlapsky pohlaví absolutně neberu) ve věku do 14 let ani nechápe polovinu věcí ze širšího hlediska a vidí jen pseudozbohatlickýho Pražáčka, který jde proti proudu slušnosti, rozumnosti a hlavně zákona. Z těch 18 minut mýho života, který chci zpět a na který podam žalobu o odcizení (jak je v tom tragédově stylu), byla asi jediná dobrá minuta z tohohle počinu rozhovor mezi MikeJeTragéd a přísedícím v sále, který se dotazuje jestli mu přijde morálně normální někoho zabít v podnapilém stavu autem, kdy evidentně každý normální člověk vidí, že Oganesajan ani nedokáže zplodit rozumnou odpověď (asi opičku nikdo nevychoval?). V závěru je třeba zatleskat panu Drozdovi, že měl ty koule a z očí do očí si s opičkou promluvil. Na závěr musim narovinu říct, že zpracování je naprosto tragický, kolikrát jde stopa zvuku 2x v sobě (proč proboha???). ()

Cerbajz 

všechny recenze uživatele

Něco tak krátkýho a tak moc smutnýho jsem dlouho neviděl. A nemluvím o kvalitě dokumentu... Čím to, že tak rapidně uvadaj morální hodnoty, empatie a elementární lidská slušnost. ()

PoprockCZ 

všechny recenze uživatele

Dosti nevypovídavé. Zajímavý vhled, ale délka dokumentu je nepřiměřená tomu, že se vše odehrává prakticky jen na jedné lokaci (před soudem) a následně v kině. ()

3k7 

všechny recenze uživatele

Já dávám zatím 4 hvězdy. Kvalita snímku u studentského filmu - neřeším, střih u studentského filmu - neřeším. Zajímá mě v tomto případě obsah a myšlenka. Z pohledu zvolené metodiky. Je tam nějaký úvod, nepřipadl mi vyčerpávající, ale na uvedení diváka do problematiky to asi stačilo. Připadlo mi to jako pohled střízlivého člověka s nadhledem na dnešní pubescentní fanouškovskou základnu kolem youtubera. Líbí se mi, že autor ukázal ve videu jakýsi fanatismus fanoušků kolem každého youtubera a současně, jak jejich názory působí nevzdělaně, nezkušeně, mladicky, nerozvážně, občas až hloupě, naivně, to tam bylo dle mého skromného názoru dostatečně zřetelné, což mi připadla nejhodnotnější myšlenka celého filmu, která v mém případě vedla k uvědomění, že kdybych točil videa na youtube, rozhodně bych byl proto, aby moje uživatelská základna byla např. 18 či 25+ let s naprosto jiným smýšlením, než uvedení fanoušci, které jsem viděl. Dokument ukazuje lehký náznak Mikeovy osobnosti z pohledu třetí osoby, což mi připadlo rovněž zajímavé (protiřečení, snaha svézt pozornost/diskusi jiným směrem, než byla položená otázka, občasná kontroverznost atd...) Teď k tomu co mi obsahově vadilo: 1) Nevysvětlený spor s tím člověkem na konci v oranžové mikině, který údajně prohrál nějaký spor. Působilo to na mě jako vytržené z kontextu, jako divák jsem se chtěl dozvědět více. Nedostalo se mi víc informací, konkrétně tuto část považuji za těžce odfláknutou. 2) Dokument mi celkově připadal, jako povrchně zpracovaný, protože jako divák se chci dozvědět více informací. Je to však moje osobní hodnocení, nemůžu to mít autorům za zlé, je to školní projekt. Myslím si, že na školní projekt to nebylo úplně marné. 3) Na youtubu vidím 30 minut, tady minutáž 19 minut. Celkově na mě film působil nevyváženě. Některé scény bych vyhodil úplně (třeba s tím posedáváním na schodech) a věnoval bych víc prostor třeba té diskusi, nebo něčemu co má obsahově vypovídající hodnotu. 3 až 4 hvězdy za studentský film si myslím, že je asi ok. Nebyl to propadák, mělo to vypovídající hodnotu, spoustu nedodělků, ale nějakou informaci či myšlenku to divákovi předalo a na tom bych to zakládal. Jak tu někdo hodnotí kvalitu kamer...je to studentský film, můžem být rádi, že to netočil na telefon. ()

prasecak_cz 

všechny recenze uživatele

Tento snímek je kvalitou průměrný, ale co je důležité - zobrazuje mika a jeho fanklub takový, jaký je. Každý racionální člověk ví, o čem je řeč. ()

Reklama

Reklama