Reklama

Reklama

Hell House LLC

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Uplynulo päť rokov, keď v dome slúžiacom ako hororová atrakcia prišlo počas halloweenskej noci o život 15 ľudí. Menší filmový štáb bádajúci po záhadách sa do strašidelného domu vracia, aby zistil, čo sa pred rokmi skutočne stalo. V útrobách zdanlivo zdevastovaného sídla však neustále sídli zlo, ktoré čaká na nových návštevníkov. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (25)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Menší filmový štáb bádajúci po záhadách, vstupuje po uplynutí piatich rokov do strašidelného domu, ktorý v minulosti počas Halloweenskej noci slúžil ako hororová atrakcia, aby preskúmal podivnú tragédiu, počas ktorej prišlo o život 15 ľudí. V útrobách zdanlivo zdevastovaného "Hell House" však neustále sídli zlo, ktoré čaká na nových "návštevníkov". Found Footage shockumentary s duchárskou tématikou, ktorá sa predovšetkým opiera o silu atmosféry. Keby sa objavili nejaké tie lakačky, zrejme by tunajšie percentuálne vyjadrenie mnohých príjemne prekvapilo. No nakoľko ostalo len pri využití jednej formy vzbudzovania strachu, nemôže ani moje hodnotenie prekročiť tieň slabšieho priemeru. Škoda, snaha tvorcov by tu bola - 45% ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Odporný kus amatérismu nejhrubšího zrna obsazený naprosto otřesnými parodiemi na herce. Děsivost postavena na tom, že někdo neustále přesouval figuríny, které byly zrovna mimo záběr. Větší píčovinu je velmi těžké vůbec pohledat. Na poli hororů opravdu velmi hluboké dno těch největších sraček. Zážitek srovnatelný s tím, když si v restauraci objednáte smažák a kuchař se vám vysere do talíře. Nesmírná nuda.  [5 %] ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

To je asi jako když místo rajský vomáčky dostaneš ke knedlíkům kečup vohřátej z mikrovlnky. Asi takový pocit jsem z toho měl. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Je pravda že dům hrůzy se proměnil v peklo a strach, protože místy jsem měl nepřijemný pocit, a s kamerou se slušně odvedla práce. Bubáci byly přesvědčivý, ale přeci jen to mohlo být mnohem děsivější, přesto to úspěch ale mělo, celkem se povedlo. Příběh rozhodně uměl zapůsobit. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Divák už ani nepočíta, koľký found footage horor to so svojím prednesom schytal rovno do ksichtu. Tvorcovia sú ale nepoučiteľný a skúšajú to znova a znova. Ono v dnešnej dobe, ale už aj v tej pred takými 20timi rokmi sa tento štýl začínal prepadať. Štart bol spektakulárny, zvyšok už ale narazil na úspechy málokedy. HELL HOUSE LLC je akousi zlatou strednou cestou. Ak si tak nejak podvedome vylúčite, že sa dívate na FF snímok, vie to postrašiť a zabaviť. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ja som vobec netušil, že tento film existuje a už vobec nie, že je tento film začiatok trilógie o strašidelnom dome. Je fakt, že film neponúka nič nové a pre mna je najväčším negatívom to, že sa tvorcovia rozhodli pre FF projekt. A to podľa mna bola chyba, lebo si film udržuje celkom solídnu atmosféru a niektoré sceny s hororovými figurínami boli viac než vydarené. Len ta forma nebola vobec dobre zvolená, pravé ten Found footage štýl, sem vobec nepasoval. Roztrasená kamera alebo ručiaci ľudia u ktorých sa nevie čo sa im stalo, tak film viac a viac ubíjal a tam sa tvoril už len chaos a bordel a nakoniec z toho bol už aj trocha prúser. A to u mna mohol mat našliapnuté oveľa vyššie, ale potenciál nenaplnil. A herci sa tiež moc neprekonali. Budem chcieť pozrieť i pokračovania, ale dám tomu trocha času, mám teraz v hľadáčiku zaujímavejšie projekty. Slabé 3*. ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Miluji hororové snímky žánru found footage, i přesto, že jsou převážně všechny tyto příběhy fiktivní dokážou jedině ony ve mě vzbudit drobný pocit děsu. A v tom tkví kouzlo hororů natočených formou found footage - zdají se být reálné. Snad každý snímek této kategorie hned na počátku nezapomene upozornit diváka, že příběh je "based on true events" a divákovi kupodivu stačí velmi málo aby tomu v průběhu trvání filmu snadno uvěřil, i přesto, že sám ví, že skutečnost se má jinak. Máte pocit, že všechno zažíváte spolu s herci - roztřesená kamera, temnota, zvláštní zvuky, stíny, krvavé stopy - tohle všechno dělá tento žánr tím čím je, záhadnou záležitostí pro každého hororového nadšence. Found footage s divákem silně manipuluje v systému jakým se dějová linie ubírá. Začne přemýšlet zda příběh je skutečný nebo fiktivní a pravdu se nikdy nedozví. Konce takových filmů jsou vždy nejasné, nikdy se nedozví proč k událostem došlo, nechává divákovi svobodnou představivost, a proto čím dál více fanoušků čistého hororu sahá po něčem z tohoto žánru, protože nadčasové horory často postrádají určitou osnovu a nedokážou v nich vyvolat takový ten posttraumatický pocit, kdy se chvěje dotekem hrůzy a přemýšlí o filmu ještě po závěrečných titulkách. A věřte mi, že takových hororů, co to skutečně dokážou, je zatraceně hodně. Vše vděčíme tvůrcům Daniel Myrickovi a Eduardo Sánchezovi, kteří přišli s asi nejznámějším filmem "The Blair Witch Project" a found footage se stal hitem. Pravda? Úplně první film tohoto žánru ale nebyl o čarodějnici z Blair, ale italský "Cannibal Holocaust", který se objevil již v 80' letech, kdy Ruggero Deodato byl těžce stíhán za vraždu, musel předložit důkazy o tom, že snímek není skutečný za jakého jej prohlásil a nikdo nebyl ve skutečnosti zabit, přesto byl odsouzen za týrání zvířat. Věděli jste o tom? Jako hororový fanoušek se jeden dočítá zajímavé věci. Film byl v mnoha zemích skrz svou brutalitu cenzurován a také zakázán. Upřímně, ani mě to nepřekvapuje. Možná je to jeden z nejagresivnějších snímků doby své i té dnešní. Found footage zůstává obrovským fenoménem, který dodnes dokáže v divákovi vzbudit autentický strach. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Promarněný potenciál několik chlápků a ženská si koupí barák kde kdosi zemřel což někteří  vědí a  někteří ne. V tom baráku si udělají dům hrůzy a mezitím zjistí, že tam něco je hýbou se jim figuríny, slyší tajemné zvuky a ten co to vedl se chová divně. Čím blíže  konci se to zvrtne a něco se tam stane bohužel to máme jen na začátku v útržcích   kde toho moc vidět beztak nejde. Ke konci pár minutek to zachraňuje (vykrádá se tu konec Šibenice a x dalších hororů)  a uvažoval jsem i nad třetí hvězdou , ale nevyváží to tu nudu co tam byla předtím.40 procent ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Horor umne kombinujúci 2 formy rozprávania: 1.mockumentary štýl(kedy film pôsobí ako dokument, no v skutočnosti o dokument nejde a udalosti o ktorých "dokument" pojednáva sú vymyslené a fiktívne) a 2. found footage štýl, pomocou ktorého ukazuje "skutočné nahrávky" udalosti, ktoré sú objektom dokumentu. Obidve formy sa plynule prelínajú, dopĺňajú a boli dobre zvládnuté. Film nestavia na infarktových lakačkách s umelo navýšeným zvukom, kedy na nás niečo vybafne, ale najmä na atmosféru a postupné stupňovanie napätia. To sa darí navodiť jednak prostredím( hotel s pohnutou históriou prerobený na hororový dom hrôzy plný všelijakých duchov, figurín a rekvizít) ale aj jednotlivými bubákmi, ktorí sú podarení. Scéna s klaunom veľmi nepríjemná a asi vrcholom filmu, vydarená je ale aj podperinová scéna, či scéna s približujúcimi sa figurínami. Najväčším mínusom určite posledných cca 20-25 minút, kedy sú atmosféra a napätie na vrchole a má prísť to najlepšie z filmu- hlavná udalosť, o ktorej celý film pojednáva a nejaký ten záver a vysvetlenie. Tu je Hell House LLC v strašení až prekvapivo mierny, a to najmä kvôli tomu, že obraz strašne seká a celkovo vlastne nie je toho veľa vidieť. Úplný záver neurazí, ale ani nevytrhne zo stoličky. Celkovo však ide o podarený kúsok a kto má rád štýl found footage hororov, mal by byť s Hell House LLC spokojný. 75% ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

První cca hodinka je docela dobrá a má to pár hodně slušnejch strašidelnejch momentů kde je plně využito found footage formátu, obzvlášt podpeřinová scéna neni moc pěkná. Bohužel to jak nakonec situace vygradovala mi přišlo jako mírný zklamání a rejžovi se to trochu rozsypalo pod rukama, finální twist byl regulérní píčovina a dost srážel to jak hezky pomalu film gradoval. Škoda. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

O tomto neznámom kúsku som ani netušil a nakoniec celkom milé prekvapenie. Je z toho cítiť, že peniaze tu veľmi neboli a práve preto si to zaslúži pochvalu. Nakrútené je to v štýle ff, takže bohužiaľ sa  nevyhneme ani negatívom ako sú trasúca kamera, zrnenie a najhoršie, že v najlepší moment nie je nič poriadne vidno. Na druhú stránku to má solídnu atmosféru a lakačky aj keď lacné fungovali skvelo. Popravde to boli úplne ohrané lakačky ale tvorcom sa podarilo nimi zopár krát vystrašiť. Zamrzí, že strašenie je dosť málo. Najväčšie mínus koniec, kde ako som spomínal prídu na svetlo všetky negatíva ff štýlu a my poriadne nič neuvidíme. Inak ale kto má rád strašenie tak rozhodne odporúčam, pozerať v noci sám doporučujem. Nie je to nič ohromujúce ale celkom dostačujúce. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Originální found-footage bez lekaček? Já snad sním. Nejblíž to má k The Houses October Built, ale to vlastně jen tématem strašidelných domů. Prezentované je to formou dokumentu, obsahujícího záběry z mobilů a kamer zúčastněných. A funguje to. Finále je sice trochu chaotické, ale buildup je super, má to sympatické postavy, záhadu a hlavně je to legitimně děsivé. Dlouho jsem to odkládal, ale nebylo proč pochybovat. Moc povedený malý horor. ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Asi nemám na horory úplně štěstí, protože tohle cosi hrůzu rozhodně nenahánělo. Z panických záběrů, kdy kamera/telefon kmital pořád ze strany na stranu mi bylo za chvíli dost nepříjemně. Když už se začalo možná něco dít, tak se kamera vypnula, a tak vás o největší srandu a krvavou řež hanebně ochudili. Film bych shrnula takto: plky, plky, plky, něco se děje (ale vy to neuvidíte, hehehe), plky, plky. Není tedy vůbec mojí vinou, že jsem už na konci podřimovala. ()

domirovec 

všechny recenze uživatele

No to byly teda nervíky.. Respektive takhle, měl jsem z toho nervy, protože mě to nehorázně vytáčelo. No nevim, podle mě ohraný nápad a celé to je takové od ničeho k ničemu. 1/5 ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

O tomto FF bych nevěděl, kdyby ho nedoporučila jedna youtuberka, na kterou se brácha dívá. Chválím styl točení, bafačky a vše před tou velkou událostí. Nejděsivější bafačka byla bohužel hned ta první s klaunem u sklepa. To mě hrozně mrzí, že tohle byla, myslím, první hodně dobrá a děsivá bafačka a ani den otevření strašidelného domu to nepředčil. Kupodivu musím říct, že část před okamžikem, na který všichni tak s napětím a gradací čekáme, vyvrcholí strašně průměrně. Odvedly to dost nijak. Nechápu to. Celý film před tím dobře gradoval a byl i docela děsivý, ale tohle mě zklamalo. Strašně se to sekalo (obzvlášť ve sklepě), tudíž to úplně vše zkazilo. Když ke konci filmu do domu přijdou dva reportéři, je to takové nadějné, ale bohužel to docela rychle skončí a konec je takový nepatřičný. Měli vybrat něco víc, co by to ukončilo. Za mě zvolili docela špatný konec. VYHODNOCENÍ: NEODEVZDAL JSEM VČAS TEST, ALE NAŠTĚSTÍ MI TO ÚČA UZNALA ()

Daiker 

všechny recenze uživatele

Je poznat levná produkce..... Ozvučení je podprůměrné, což u FF hororu je celkem důležité. Ale nápad to byl skvělý, trochu nevyužitý potenciál k danému tématu .... Slabý průměr PS epileptici ať se na to raději nedívají.... ()

SkupaCorba 

všechny recenze uživatele

5 za tempo , keď sa to rozbehlo nebolo možné to zastaviť. Celkovo to nebolo nič revolučné ale všetko do seba pekne zapadlo. ()

Facerr 

všechny recenze uživatele

Do gatí si necvrnknete, ale hororový nádech to má. Nakonec si uvědomíte jak málo stačí k tomu udělat docela obstojný horůrek. ()

Emperor1 

všechny recenze uživatele

Jako fanatický fanoušek FF jsem celkem spokojený, tento žánr, třebaže už je dávno za zenitem, se mi prostě ne a ne okoukat. V rámci žánru vše funguje jak má, gore prvky jako úlitba milovníkům krve - no budiž, creepy momenty, pár bafaček, solidní atmosféra, mezi top10 se to asi nedostane, viděl jsem lepší, ale viděl jsem i horší pokusy, tento film patří do lehkého nadprůměru. ()

Easykill 

všechny recenze uživatele

Sice jsem začal s touto sérii od konce, ale to vůbec nevadí. V tomto prvním filmu se jede víceméně podle stejné osnovy. Což znamená, že se to tváří jako dokument (FF) a docela mě tento koncept začal bavit. Když přistoupíme na pravidla této hry, tak to zdárně funguje. Stejně jako intenzivní strašení. Bohužel, tady se to rozjede o dost později než v posledním filmu, ale opět to stojí za to. Už musím sjet i druhý a třetí díl, protože story o "pekelném domě" pokračuje a ti zasraný klauni jsou fakt creepy. ()

Reklama

Reklama