Reklama

Reklama

Babylon Berlín

(seriál)
Trailer
Německo, (2017–2022), 31 h 17 min (Minutáž: 42–62 min)

Předloha:

Volker Kutscher (kniha)

Hrají:

Volker Bruch, Liv Lisa Fries, Benno Fürmann, Lars Eidinger, Peter Kurth, Mišel Matičević, Leonie Benesch, Ronald Zehrfeld, Karl Markovics, Hannah Herzsprung (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Berlín v bouřlivých dvacátých letech minulého století – metropole lidí s talentem a ctižádostí, těch, kteří se činí. Pod nablýskaným povrchem však chudý lid usiluje o lepší život. Je to doba organizovaného zločinu a politického extremismu. (HBO Max)

Videa (13)

Trailer

Recenze (156)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Udělat z toho šest, nebo osm dílů, byla by to možná seriálová událost roku. Takhle mi zůstala na jazyku lehká pachuť, mnohdy zbytečně natahového děje, který jen rozmělňuje divákovu pozornost. Ale samozřejmě, já to vydržel a nakonec vůbec nelituji. Na Němce solidní věc s kvalitní výpravou a ústředním, ještě lepším songem, který jsem si bezmezně zamiloval. ()

Topco 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atraktívna symbióza historickej dobovky (Nemecko po 1.sv. a pred 2.sv. vojnou) a filmu noir! Retro-noirová atmoška aj námet (či už pátranie po stratenom pornofilme alebo dobehnutie démonov minulosti). Pozornosť neustále držia ambivalentné postavy (poznačené všadeprítomnou dekadenciou doby) a oku lahodí dokonalá výprava a kamera (ktorej nie je cudzia tieňohra, fokus na siluety či skosené kompozície). Veľká spokojnosť. ()

Reklama

3497299 

všechny recenze uživatele

Dobře to vypadá, jelikož retro je ve všeobecné oblibě. První série je ovšem spíše prostě jen polovina vyprávění, jelikož nastolené morální konflikty se nikam zásadně neposunou. Teprve i po zhlédnutí druhé řady se množství konfliktů patřičně vyvine a cynismus námětu, v němž jsou na třech úrovních vždy ti špatní vlastně dobří v konfrontaci s těmi na úrovní následující, dostane patřičný tvar. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teď jsem hledal něco, co by mi pomohlo se zkoušku z němčiny a zároveň mi pomohlo se připravit na letní zahraničí pobyt v zemi tohoto jazyka. Seriál byl pro mě příjemným překvapením, spíše jsem si užil. Herce jsem neznal a trochu mi trvalo, než jsem se s nimi úplně srovnal, ale to se poddalo docela rychle. Pokud jde o přidanou další sérii sice děj dobře propojila, ale celkově moc nenadchla. Kdyby zůstalo u původního počtu dílo, bylo by to lepší. ()

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Absolutní bomba, jedna z nejlepších věcí co jsem kdy viděl. Scéna v klubu MOKA EFTI v druhém díle vystihuje téměř všechno (https://m.youtube.com/watch?v=30PPdLTLlko). Chvílemi úžasná dekadence, hudba a reálie Výmarské republiky, latentně obcházející hrozba nacionalismu a komunismu, chvílemi skvělá vztahovka, nervy drásající drama a většinu času výborná detektivka. Snad jen jeden z prostředních dílů mi přišel maličko slabší uprostřed té jízdy. Plné překvapivých zvratů a nebojí se i zásadních drsných momentů. Autoři strávili mnoho času pečlivým studiem historie a reálií Berlína a jeho kriminální a politické scény té doby a je to opravdu vynikající. ()

Galerie (544)

Zajímavosti (19)

  • V první sérii Rusové používají samopal M1921 Thompson s vertikálním předpažbím a bubnovým zásobníkem typu „C“ na 100 nábojů. Děj seriálu se odehrává v roce 1929. Ve skutečnosti bylo Sovětskému svazu od listopadu 1941 do dubna 1942 dodáno 75 000 kusů a používán byl v letech 1938–1971 převážně americkými složkami. (Rascal_)
  • Inspektor Gereon Rath (Volker Bruch) používá samonabíjecí pistoli Dreyse model M1907. (Rascal_)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama