Reklama

Reklama

Babylon Berlín

(seriál)
Trailer
Německo, (2017–2022), 31 h 17 min (Minutáž: 42–62 min)

Předloha:

Volker Kutscher (kniha)

Hrají:

Volker Bruch, Liv Lisa Fries, Benno Fürmann, Lars Eidinger, Peter Kurth, Mišel Matičević, Leonie Benesch, Ronald Zehrfeld, Karl Markovics, Hannah Herzsprung (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Berlín v bouřlivých dvacátých letech minulého století – metropole lidí s talentem a ctižádostí, těch, kteří se činí. Pod nablýskaným povrchem však chudý lid usiluje o lepší život. Je to doba organizovaného zločinu a politického extremismu. (HBO Max)

Recenze (156)

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Unikatny serialovy zazitok prezentujuci lesk a biedu Weimerskej republiky v tom najlepsom svetle, ktory ponuka pohlad do mimoriadne zaujimaveho obdobia, ktore je vsak podla mojho nazoru uplne nezmyselne opominane vo svete tak knih, ako aj filmu (cest vynimkam). Serial funguje od zaciatku do konca ako spravny nemecky stroj, bez zbytocnych zakopnuti, dialogy su napisane prirodzene, herci su uveritelni, rezija precizna, hudba genialna a pribeh? Chandlerovska noir-detektivka a politicky thriller v jednom, proste parada. A ceresnicka? Tanecna scena k titulnej skladbe Zu Asche Zu Staub, ktoru uz teraz radim k tym najsilnejsim serialovym scenam ever, hudobne, rezijne, kamerovo, celkovo!!! Po dvoch seriach 4,5/5*, kedze druha seria konci pomerne "zvlastne"... ()

Angelopul 

všechny recenze uživatele

Škoda že se v průběhu dílů seriál úplně rozpadne. Jak příběhově, tak i žánrově. A tak v prvních dílech sledujeme mysteriózní noir detektívku ta se ale s přibývajícími díly mění v historické konspirační drama, které se ke konci přetransformuje do přihlouplého akčňáku. Jako kdyby scénáristé přecenili své síly a nevěděli nakonec jak z toho vybruslit. Přesto je Babylon Berlin jedním z nejlepších seriálů posledních let s úchvatnu atmosférou a zpracováním a jeho shlédnutí je naprostou nutností pro lidí, co se zajímají o německou kulturu, nebo historii. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Víc od seriálů ani nečekám. Tohle je pecka. I kdyby to bylo jen o těch stávajících 16 dílech, bylo by rozhodně o čem se bavit. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Některé věci jsou zde parádní. Celková atmosféra, hrozba komunismu, špioni, politika, německý militarismus. Ta doba je chycená docela pěkně. Jenže celý film umírá na to, jestli to je detektivka, politika, love story nebo jenom špinavá gangsterka. A celou dobu taky nevíme komu fandit, jelikož hlavní hrdina je ale hodně bezbarvý. K závěru série se to ještě více "rozplizává", takže s velikou lítostí musím dát jen 60%. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Hutná detektivka a politický thriller podepřený super hereckými výkony (hlavně Volker Bruch, Peter Kurth a Liv Lisa Fries) precizním scénářem, skvělou muzikou, režií a kostýmy. Cenné je především propojení detektivní zápletky s politickou situací v tehdejším době. Zároveň chudoba a špína. Plné překvapivých zvratů a nebojí se i zásadních drsných momentů. Autoři strávili mnoho času pečlivým studiem historie a reálií Berlína a jeho kriminální a politické scény té doby. Možná, že poslední dva díly budou někomu připadat nevěrohodné a přitažené za vlasy. Mám na mysli tu zázračnou záchranu z auta pod vodou a ten "bondovský" souboj o vlak, jedoucí do Sovětského svazu. Přesto za poslední dobu určitě velký seriálový zážitek. Za případné pokračování bych se ovšem nezlobil. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Tolik zvrhlostí, nočního města a sexy špinavostí, že první řadu o osmi dílech setnete za den. Babylon Berlin totiž perfektně kombinuje příběh policajta, co je trochu bábovka, a chudý holky se snem, co si přivydělává s bičem v ruce. A vy oceníte, jak málo se tu dlouze žvaní, a co všechno se dá vypovědět pouhým pohledem. Seriálová Evropa to prostě zase nandala světu. V tomhle případě nečekanějc než jindy. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Babylon Berlín pro mě byla výzva, protože jsem ho dala, až na druhý pokus. Musela jsem se prokousat dvěma prvními díly, ale pak už to šlo, jako po másle. Musím říct, že mě doslova pohltil. Meziválečný Berlín, vrcholící dekadence v kontrastu s nuzotou a špínou, syrové obrazy osudů hrdinů tohoto příběhu, to je prostě lahůdková podívaná. Vyšperkovanej vizuál, luxusní hudba, dokonalý scénář, který i vtom množství postav vůbec nepůsobí chaoticky a zmateně, naopak zapadá, jako skládanka. Gereon a Lotta jsou jasnými favority, které jsem si oblíbila a ráda bych je viděla spolu .Pak tu máme záporáky Gotfrieda Wendta a Edgara Kasabiana, kteří se s tím nemažou a pro dosažení svého se neštítí ničeho. Obvzlášťe Wendt je ve velké formě a je horkým kandidátem na ultraparchanta. Snobskej pajzl Moka Efti, kde si smetánka hýčká své zvrácenosti, tomu dodává ty správný grády. Nastupující fašismus zatíná drápy čím dál víc a náckama se to začíná jen hemžit. Boj o moc začíná svou krutou hru a doufám, že Gereon Wendta ve čtvrté sérii zařízne. ()

arbitr 

všechny recenze uživatele

První dvě řady mě nadchly, ta třetí už je slabší. Ale kvalitní noir v retro kulisách to po je celou dobu. Pokud bude ještě jedna řada, chtělo by to nějaký pořádný kriminální případ. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Napínavé, německé, skvělé, politické, mafiánské, ruské, zlaté, plynové. Tohle se německým sousedům sakra povedlo. Akce, příběh, napětí, korupce, sex, záškodníci, psychostavy, nějaká ta romantika a návyková úvodní píseň. Hrozně moc chci další sérii. ..zu Asche, zu Staub.. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Německá minisérie, která není tak mini, ale pokračování snad mít nebude, je velice jednolitá. Příběh se v podstatě točí kolem toho, jak se musí někdo zbavit pornofotek a poté získat vlak. Nic více. Akorát to na nás má hrát lepší atmosféru a má to vypadat lépe, protože to je v Berlíně na konci dvacátých let. Za celý film si vlastně nenajdete oblíbence, jelikož každý se chová nepřiměřeně a nebo nemorálně. Jediné, co vám zbude jsou hezké tvářičky. A nebo naopak. Jeden asi z nejlépe hodnoceních seriálů z Evropy za tento rok, ne-li vůbec. Za mě osobně velké zklamání a jedno velké nic. ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

Opojné, atmosvérické, napínavé a precizní… Nikdy bych netušil že Berlín roku 1929 bude tak atraktívní místo pro děj seriálu. Hutná detektivka a politický thriler podepřený super hereckými výkony. ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Úvodních několik dílů naprosto dokonalá atmosféra nejistoty. Veškeré pozitivní hodnoty naprosto na vedlejší koleji, ty demokratické jsou snad místy přímo vysmívány. Přes morální ambivalentnost všech postav nelze nedržet palce ústřednímu trojlístku (zároveň bohužel i jejich protivníkům). Ve třetí sérii jsem seriál předčasně opustil, změnilo se to v něco, co už vidět nepotřebuji. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Prvních pět dílů naprostá pecka, pak to trochu ztratilo tempo, aby poslední čtyři díky to opět nabralo obrátky a gradovalo závěrečnou hypnozou. Výprava byla ohromující, ty peníze byly dobrá investice a moc Němcům přeji, aby seriál prodali do světa a náklady se vrátily. Herecké výkony paráda a ta hudba.... Mein Gott!!! Navíc skvělá ukázka pomalu se plížící totality. Kéž se na to podívají a pochopí všichni ti blahoví odpůrci EU. Znovu před 1989 už fakt ne! ()

Pttak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádička Volker Bruch a Liv Lisa Fries se mi tady zapsali do deníčku skvělých dvojic.Těším se na další jejich spolupráci a nebo jako práci jednotlivců v nějakém podobném snímku ze stejného žánru či podobného období. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Fajn dobovka z období Výmarské republiky, detektivka v kontextu tehdejší politické situace. Bonusem jsou neokoukaní herci. Konec mi přišel maličko křečovitý, ale celkově spokojenost. ()

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama