Reklama

Reklama

Babylon Berlín - Série 1

(série)
Trailer
Německo, 2017, 6 h 9 min (Minutáž: 44–47 min)

Předloha:

Volker Kutscher (kniha)

Hrají:

Volker Bruch, Liv Lisa Fries, Peter Kurth, Matthias Brandt, Marc Hosemann, Ivan Shvedoff, Henning Peker, Leonie Benesch, Lars Eidinger, Fritzi Haberlandt (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Berlín je v bouřlivých 20. letech metropolí talentovaných a ambiciózních lidí i pokoutných podnikatelů. Pod veškerým zdánlivým pozlátkem však zbídačelé masy usilují o lepší život. Jedná se o dobu organizovaného zločinu a politického extrémismu. Stará vojenská elita dosud neodstoupila. Na moc si však brousí zuby ještě horší monstrum. Gereon, policista z Kolína nad Rýnem, je novým členem mravnostního oddělení v Red Fort, obrovském ředitelství berlínské policie. Na povrch se jeví jako rozvážný a upřímný. Ve skutečnosti však ukrývá znepokojivé tajemství. V čele oddělení stojí Bruno Wolter, loajální a starostlivý kolega, jehož tajný cíl se stává vážnou hrozbou. Mezi těmito dvěma muži pak uvízne Charlotte, chytrá mladá žena, která se snaží zlepšit příšerné životní podmínky své rodiny a sama žije dvojím životem. (Viasat)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na HBO GO vybíráme doma seriály většinou na základě dostupnosti dabingu a zrovna dobový seriál od našich sousedů se bez jakýchkoli sebemenších znalostí synopse jevil jako správná volba. Jenže mezitím, co se druzí doma baví a chtějí sledovat nadále, mě tenhle seroš absolutně minul účinkem a místo toho, abych jej denodenně hltal, chodím k němu po večerech jen odpočívat a neustále doufat, že se do něj ještě ponořím. [viděno na HBO GO] ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až poslední díl první série měl něco, co těm předchozím chybělo - spád, tempo, napětí. Neříkám, že ty předchozí byly špatný, ale nevtáhlo mě to. Vadí mi častý odskakování od hlavní zápletky k vedlejším situacím, který příběh zpomalí. Konec první série ve mě sice rozhořel naději, že druhá bude lepší, myslím si ale, že nebude moc změna, protože byly natočený souběžně a tvůrci neměli čas cokoliv promyslet, aby něco zlepšily. První série za mě prostě zklamání, v hodně případech bylo to nejlepší až na konci, kdy hrála u titulek skvělá píseň Zu Asche, zu Staub - 55%. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Berlín 20. rokov 20. storočia je inšpiratívna látka na sfilmovanie. Doba prevedená do obrazu, v spojení s vyšetrovaním krimi prípadu, pôsobí tak verne, ako by som po uliciach Berlína chodil. Skvelá séria. Teším sa na zopakovanie si zážitkov. (pre mňa osobne pod taktovkou skvelej Liv Lisa Friesovej v úlohe priebojnej Charlottky, odhodlanej postarať sa o seba aj zvyšok živoriacej rodiny). ()

angloumene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda Babylonu Berlin překvapí zejména svým stylem. Zjevně moderní, přesto dýchající meziválečnou atmosférou a zároveň tak nějak zvláštně odtažité pojetí, rozhodně dokáže zaujmout. Samotný příběh nijak nevybočuje, ale i přes to je poměrně poutavý. Zpětně mě trochu překvapuje, že se s obdobím Výmarské republiky ve filmovém pojetí nesetkáváme častěji. Spousta znepřátelených frakcí a s tím souvisejících intrik je rozhodně dobré téma ke zpracování. ()

deLaFere 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Labutí píseň Výmarské republiky, kterou definitivně odepsal Černý pátek na burze v New Yorku, perfektně natočené. Děsivá chudoba velké části Němců kontra bavící se střední třída a smetánka (v tomto období střední třída málo početná). Volker Bruch se mi velmi zamlouval již ve Válečné generaci a tady je jeho role neurotického inspektora opravdu povedená. Seriál má vynikající scénář, skvělou atmosféru a velmi povedený casting. Naprosto správně prakticky nulová role nacistů, kteří v období dočasné konjunktury měli minimum voličů a ti byli především v Bavorsku. Naopak role komunistů je naprosto žádoucí, v roce 1929 znamenali pořád mnohem větší nebezpečí než NSDAP. Hvězdu dolů dávám za to, že jsem postrádal větší dramatičnost a napětí, seriál drží divákovu pozornost díky dialogům a atmosféře, ale určitě není na škodu ho vidět. ()

Galerie (171)

Zajímavosti (1)

  • V první sérii Rusové používají samopal M1921 Thompson s vertikálním předpažbím a bubnovým zásobníkem typu „C“ na 100 nábojů. Děj seriálu se odehrává v roce 1929. Ve skutečnosti bylo Sovětskému svazu od listopadu 1941 do dubna 1942 dodáno 75 000 kusů a používán byl v letech 1938–1971 převážně americkými složkami. (Rascal_)

Reklama

Reklama