Reklama

Reklama

Babylon Berlín - Série 1

(série)
Trailer
Německo, 2017, 6 h 9 min (Minutáž: 44–47 min)

Předloha:

Volker Kutscher (kniha)

Hrají:

Volker Bruch, Liv Lisa Fries, Peter Kurth, Matthias Brandt, Marc Hosemann, Ivan Shvedoff, Henning Peker, Leonie Benesch, Lars Eidinger, Fritzi Haberlandt (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Berlín je v bouřlivých 20. letech metropolí talentovaných a ambiciózních lidí i pokoutných podnikatelů. Pod veškerým zdánlivým pozlátkem však zbídačelé masy usilují o lepší život. Jedná se o dobu organizovaného zločinu a politického extrémismu. Stará vojenská elita dosud neodstoupila. Na moc si však brousí zuby ještě horší monstrum. Gereon, policista z Kolína nad Rýnem, je novým členem mravnostního oddělení v Red Fort, obrovském ředitelství berlínské policie. Na povrch se jeví jako rozvážný a upřímný. Ve skutečnosti však ukrývá znepokojivé tajemství. V čele oddělení stojí Bruno Wolter, loajální a starostlivý kolega, jehož tajný cíl se stává vážnou hrozbou. Mezi těmito dvěma muži pak uvízne Charlotte, chytrá mladá žena, která se snaží zlepšit příšerné životní podmínky své rodiny a sama žije dvojím životem. (Viasat)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na HBO GO vybíráme doma seriály většinou na základě dostupnosti dabingu a zrovna dobový seriál od našich sousedů se bez jakýchkoli sebemenších znalostí synopse jevil jako správná volba. Jenže mezitím, co se druzí doma baví a chtějí sledovat nadále, mě tenhle seroš absolutně minul účinkem a místo toho, abych jej denodenně hltal, chodím k němu po večerech jen odpočívat a neustále doufat, že se do něj ještě ponořím. [viděno na HBO GO] ()

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Berlín 20. rokov 20. storočia je inšpiratívna látka na sfilmovanie. Doba prevedená do obrazu, v spojení s vyšetrovaním krimi prípadu, pôsobí tak verne, ako by som po uliciach Berlína chodil. Skvelá séria. Teším sa na zopakovanie si zážitkov. (pre mňa osobne pod taktovkou skvelej Liv Lisa Friesovej v úlohe priebojnej Charlottky, odhodlanej postarať sa o seba aj zvyšok živoriacej rodiny). ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Protekční kolínský elitní policajt Rath přichází tajně na mravnostní oddělení do Berlína dvacátých let, aby vypátral vyděrače, který má tajemný pornofilm s VIP osobou. Skvělé výpravné temné noir krimi. Přes slabší první, ale i poslední díl se jedná o špičkový seriál ( technická stránka na jednotku ) dle mého gusta. PS: Když srovnám nejdražší český seriál ( Mattoni za sto mega ) s tímto německým nejdražším tak musím brečet u hry najdi deseti rozdílů : 1) filmový vizuál a ne nažehlená tv inscenace z ateliéru 2) vykreslení atmosféry doby ( na jedné straně free dekadence s drogama a na druhé straně drama sociální nepokoje, které vedly ke střetu dvou nejodpornějších ideologií, zatímco Mattoni je jen kostýmová panáková nuda ) 3) příběh - subjektivní věc, ale Němci vedou 3) špičkové herecké výkony i u nejposlednějšího herce 4) rekvizity 5) hudba 6) historicky poučnější 7) kamera 8) auta 9) pěkný holky 10) kopec odvážné erotiky, nahota jako samozřejmá záležitost, ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až poslední díl první série měl něco, co těm předchozím chybělo - spád, tempo, napětí. Neříkám, že ty předchozí byly špatný, ale nevtáhlo mě to. Vadí mi častý odskakování od hlavní zápletky k vedlejším situacím, který příběh zpomalí. Konec první série ve mě sice rozhořel naději, že druhá bude lepší, myslím si ale, že nebude moc změna, protože byly natočený souběžně a tvůrci neměli čas cokoliv promyslet, aby něco zlepšily. První série za mě prostě zklamání, v hodně případech bylo to nejlepší až na konci, kdy hrála u titulek skvělá píseň Zu Asche, zu Staub - 55%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Babylon Berlin je přesně ten typ evropského seriálu, na který HBO dělá reklamu od momentu, co ho začal vysílat. Já si dával na čas, ale když v létě přišlo mírně plonkové období, okusil jsem, jestli budu také tak nadšen. A ano, první série je opravdu fantastická. Je vidět, že Němci tu pustili dost peněz. Některé záběry z doby existence Výmarské republiky jsou řádně opulentní, hudba fantastická, leč se mnohdy opakující. Atmosféra excelentní a herecké výkony jakbysmet. Největší kámen úrazu tu ale vidím ve složitosti propletenosti jednotlivých dějů. Seriál v podstatě nenabízí jeden konstantní příběh, ale ukazuje život v Německu na konci 20. let 20. století, takže se tu prolíná celá řada příběhů a dá se v ní snadno ztratit. ()

Galerie (171)

Zajímavosti (1)

  • V první sérii Rusové používají samopal M1921 Thompson s vertikálním předpažbím a bubnovým zásobníkem typu „C“ na 100 nábojů. Děj seriálu se odehrává v roce 1929. Ve skutečnosti bylo Sovětskému svazu od listopadu 1941 do dubna 1942 dodáno 75 000 kusů a používán byl v letech 1938–1971 převážně americkými složkami. (Rascal_)

Reklama

Reklama