Reklama

Reklama

Děsivá temnota

  • USA In Darkness (více)
Trailer

Sofia McKendrick je slepá pianistka, která žije v Londýně. Mívá noční můry, ve kterých se jí vrací vyvraždění rodiny srbskými vojenskými jednotkami. Její sousedkou je Veronique, dcera srbského filantropa Zorana Radiče, který během bosenské války spáchal spoustu válečných zločinů. Sofia si všimla, že se Veronique v poslední době chová divně. Při rozhovoru ve výtahu předá Veronique Sofii USB disk a řekne, že parfém, který používá, je Tekuté zlato. Jednou večer Sofie zaslechne v bytě Veronique hádku, po které dívka vypadne z okna je na místě mrtvá. Tento incident vyšetřuje detektiv Mills. Sofie při výslechu popírá, že by si všimla čehokoliv divného, řekne, že hádku neslyšela a USB disk si nechává u sebe. Později na akci pořádané Radičem Sofia zaslechne Radiče, jak se svými spolupracovníky diskutuje o okolnostech dceřiny smrti, přičemž vyjde najevo, kdo za úmrtím stojí. (TV Nova)

(více)

Recenze (49)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem mrazivý thriller vrah vs slepá žena, bohužel vyklubal se nudný politický film o Bosně. Zase ztráta času! Bože, že já vždycky naletím :-( ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Zachádzate priďaleko.“ – „Možno. Ale nebojím sa pri tom umrieť. Vy?“ Stane sa tu toho strašne veľa a je v tom plno mŕtvol a typických trilerových okamihov, ale zároveň je to nezáživné a nudné. Potešil ma finálny twist (hoci som ho už videl v dvoch filmoch o slepcoch, fakt), režisér to nakrútil pekne a Natalie Dormer fajn (okrem hlavnej úlohy sa podieľala na scenári a produkcii + chodí s režisérom). Ale proste ma to strašne, preukrutne nudilo a nedokázal som sa do toho dostať od začiatku do konca. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert jsem byl úvodní půlhodinou zcela uchvácen, jelikož nese rukopis samotné ikony žánru - Alfreda Hitchcocka. Rafinované využívání úhlů pohledu kamery a úžasný zvukový design (mnohdy graciézně propojený s hudbou) navíc umožní divákovi dokonale se vcítit do prožívání slepotou stižené Sofie, kterou s bravurou ztvárnila nestárnoucí Natalie Dormer. Přítomné mystérium se však pozvolna vytrácí a napětí opadá, jelikož snímek přichází o svou thrillerovou esenci a upadá do nezáživné akce, ve které hraje prim komiksový antihrdina Ed Skrein, nemilosrdně likvidující všechny, kteří by chtěli půvabné Sofii ublížit. Tři hvězdy. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Nádejný thriller, zbytočne degradovaný nadmerným množstvom naivných a prvoplánových zvratov, vďaka ktorým celá tá fraška pôsobí ako nejaká paródia na De Palmovu tvorbu. Natalie Dormer každopádne fajn; iba pre ňu sa s tým takmer oplatí strácať čas. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pianistka Sofie je důležitou součástí orchestru, ač je nevidomá. Spoléhá se na pravidelné denní rituály, má trochu tajemnou sousedku se stejně tajemnou vůní a s otcem obviněným z porušování lidských práv během války v Bosně. A jak už to bývá, stane se svědkem zločinu. A platí u ní i to, co u jiných: ztráta jednoho smyslu posílí ty ostatní. Smysl pro rytmus mají zpočátku i tvůrci, vlastně docela příjemně naladí, nejen zvukovým designem či zajímavou kamerou, ovšem po pár minutách je nadšení pryč. Pak zase naskočí, protože se leccos převrátí, nakonec ale zůstane spíš hořká pachuť. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nie “v Temnote” by sa mal volať tento snímok, ale “v Prázdnote”. V tomto prípade sa “chvála” hľadá, ako ihla v kope sena. Za mňa pomerne dosť nefunkčné, zdĺhavé, unudené, v “atmosfére” len v ojedinelých prípadoch, ktorých bolo tak či onak poskromne. Každopádne, “expert” sa vyjadril jasne, takže to môj názor môže byť absolútne scestný. Nenechajte sa zmiasť ☝️😉 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Slepá pomsta jí sluší. Řeč je o herečce Natalie Dormer, kterou proslavila seriálová role z Her o trůny, ve filmech to zkouší na různých frontách. Slepá hudebnice, do které se nyní převtělila, je nečekaně její parketa. Úvodní tragédie, kdy po pádu z okna za podivných okolností zemře mladá žena (Emily Ratajkowski), kterou znala ze svého sousedství, nasvědčuje tomu, že půjde o klasický thrillerový háv, protkaný tradičním detektivním pátráním. Sotva, co její tělo vychladne na pitevním stole, si film si dá výhybku. A rázem se z toho vyklube takový vengeance mix v psychologickém prádélku, kdy je divákovi postupně servírováno jedno zásadní odhalení za druhým, neboli jeden zásadní zvrat následuje druhý. Celé je to příkladně nasnímáno v ponuře a vytříbeně nasnímaném Londýně, obsazeno je to neméně zajímavě a vlastně to má takový mírně atypický ráz, který se nenápadně vzpírá tradičnímu pojetí. Na scénu napochoduje někdejší srbský válečný zločinec (Jan Bijvoet), přirozeně páchající zvěrstva v Bosně v době války, celé to má záhy překvapivě propletenou vazbu stran charakterů. A příjemně se mně to rozplétalo. Těch zásadních odhalení je poměrně hodně, přičemž to nejvykutálenější přijde až v samotném závěru, a já jsem s ním i počítal. Nabízelo se to celé pojmout jako akční jízdu, ovšem film obsahuje jen nepatrný zlomek akčních scén, které k mému podivu vypadaly zářně. Převážně seriálovému režisérovi na spolupráci kývli i herci, co zaujmou. Ed Skrein a "instagramová" nestoudnice Emily Ratajkovski si bezpochyby najdou své fanoušky, nad ně ční Joely Richardson, která se až s překročením padesátky dala na svůdnou mrchu, které sexappealem může konkurovat snad jen Cate Blanchett. Na lechtivou erotiku také dojde, hlavní hvězda neváhala odhodit svršky, zvláště pak vrchní díl. Natalie Dormer si vyprodukovala snímek, který se neprosí o to být konkurentem obdobně laděných a spřízněných snímků, o to lépe se mu vykračuje. 8/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Keby sa všetky herečky vyzliekali tak náruživo a ochotne ako Natalie Dormer, svet by bol hneď krajším miestom pre život. ✌️ ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že niekde v polke filmu sa to stratilo a začalo to ísť nesprávnym smerom. "In Darkness" má podľa mňa veľmi dobrú prvú polovicu. Natalie Dormer je schopná hlavná hrdinka a Ed Skrein je podľa mňa tiež celkom dobrý. Dokonca mám pocit, že jeho postava ma zaujala asi zo všetkých najviac. Mám pocit, že nebol zlým človekom, len bol trošku vedený nesprávnym smerom. Vizuálne je film strhujúci. Vyzerá fantasticky, je tu dobrá kamera, veľmi dobre využitie osvetlenia a pôsobí to skvele. Hudba je takisto super. Dotvára skvele atmosféru a celkovo ma to berie. Emily Ratajkowski z toho čo tu odohrá je v pohode a človek chce vedieť čo sa jej stalo. Plus fakt, že naša hlavná hrdinka je slepá to celé posúva do zaujímavej roviny. Slepá svedkyňa, ktorá chce niektoré veci vyriešiť na vlastnú päsť je zaujímavé. No potom sa do toho zapojí hlavná zápletka a reálne sa začnú odhaľovať postavy, ich motívy, ich myšlienky a všetko podobné a začína sa to pomaly ale isto rozsypávať. Nebolo to vôbec nutné, nič to nepridalo a skôr som mal pocit, že naopak to degradovalo. To čo začalo ako zaujímavý thriller, kde sme vyšetrovali zločin a mali sme slepú svedkyňu sa nakoniec zmenil na politický film o pomste, čo vôbec nemá rovnaký šarm a záujem sa strácal. A čím to išlo ďalej, tým menej ma to zaujímalo. No najhorší je asi záver filmu, kde som viac menej vôbec nepochopil čo sa vlastne stalo. A čo som si z toho mal odniesť. Lebo keď vidím tie scénky, nijako mi to nedáva zmysel. Som rád, že som film videl, nemyslím si, že sa k nemu vrátim, no jeho kvality sú dostatočne dobré. Len keby sa to viac dokázalo sústrediť na kvalitne napísaný príbeh. Lebo tam to kríva úprimne najviac. Hodnotenie: C+ ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to spíše dráždící než bavící thriller. Nejen že to do tohoto žánru nepřinese nic nového, ale je to přímo hloupé. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý len málo oslovil. Hoci tu mnohí chvália Natalie Dormer a ja proti nej nemám absolútne nič, jediným hereckým benefitom, ktorý tu priniesla je to, že sa tak sústredí na hranie slepoty, že až pomaly prestala kriviť hubu, ako je to u nej vo zvyku. Ani tá slepota jej nešla nejako obzvlášť dobre, ale na konci sme dostali vysvetlenie. Ratajkowski bola odstránená z deja okamžite, takže vizuálne snímok automaticky klesol na kvalite. Spočiatku to vyzeralo na nádejný thriller, ale hneď ako sa do toho dostali jugošské reálie, boli nádeje na hodnotný filmový zážitok zmarené. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Slepá dívka která má úspěch, denně upravená a zároveň krásná, slabší film bez atmosféry a ducha. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se zdálo, že to bude klasický handicapovaný thriller, kdy se postižená osoba nachomýtne k zločinu a i přes své limity zdárně vzdoruje padouchům. Jenže pak přijde zvrat, který osvětlí statut hlavní hrdinky a v tu chvíli to začne tak trochu plavat na vodě, což korunuje úplný závěr, který do určité míry popře to, co člověk do té doby viděl. Natalie Dormer hraje dobře a totéž se dá říct vlastně i o ostatních hercích, najde se i prostor pro trochu akce, ale po stránce příběhové je to matlanina. 40% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

In Darkness má nadějný start, nicméně tvůrci celý koncept, který nastínili na začátku po chvíli zcela zahodí, přičemž tu najednou místo křehké a slepé hráčky na piano máme trpělivou vražedkyni dychtící po pomstě. Po pravdě, od té doby už je snímek jenom nudnou a předvídatelnou záležitostí, u které jsem hořce litoval, že jsem si jí vůbec pouštěl. Alespoň, že na krásnou Natalii Dormer se pořád pěkně kouká! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nakonec opravdu spíše zklamání... Začátek dobrý, postupné odhalování postav a vztahů spíše o ničem. ()

Caminzind odpad!

všechny recenze uživatele

Pane jo, to je tak nelogická chujovina, že můžete přetáčet dozadu a zase zpět furt dokola, ale stejně vám to bude k hovnu. Filmu se vyhněte, jinak vás akorát nasere. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

I slepá holka se dokáže pomstít za hříchy minulosti. Souhra náhod a okolností ji k tomu dopomohou. Jenže zarytý policajt je někdy horší jak hovno na botě. Celkem zajímavý thriller, který ke konci flashbacky vygraduje do finále. 40% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Průměrná ,ničim neohromující záležitost,která začne jako temnej thriller od Palmy,aby se to postupně změnilo na cestu k pomstě,ale neni to vůbec přímočarý,atraktivní,spíš snaha to natočit jinak.jednou stačilo.60%. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Film, jehož název nabádá k mnoha dobrým námětům, ale realita je absolutně jiná a neuspokojivá. Ani se mi na to nechce plýtvat drahocennými slovy, protože budu muset vynaložit snahu, kterou nedokázal režisér tohoto skvostu vynaložit ani z poloviny, aby byl tento snímek aspoň trochu stravitelný. Za prvé je to jeden velký zmatek, který nefunguje a za druhé je to brutální nuda, ze které se vyklube ještě větší nuda a jejíž pointu ani nechcete vědět, protože vás zkrátka nezajímá. Ztráta času a po dlouhé době fraškoidní záležitost. ()

Reklama

Reklama