Reklama

Reklama

Le Monstre

  • USA The Monster
Krátkometrážní / Horor / Fantasy
Francie, 1903, 2 min

Obsahy(1)

Krátký příběh oživlého kostlivce o tom, kterak tancuje pod taktovkou Georgese Mélièse (Elrond88)

Recenze (47)

bangee 

všechny recenze uživatele

Pokud chápu dobře, nějaký princ - člověk příde o svoji manželku, hledá derviše - mnicha, který sídlí u základů Sfingy. Princ - člověk mu slíbí odměnu, když mu oživí ženu. Derviš ženu vyvolá, ale jenom na oko, nechá si zaplatit a pak uteče. Středoborem celého snímku je právě ta proměna kostry na dívku, která se tam plouží a točí a roste a napíná... Na tu dobu výborné střihové triky, nicméně mám pocit, že Meliés nic jiného neuměl, nebo nedělal. Ale zatím jsem ho viděl jenom parkrát, takže ještě nemůžu říct. A nesmí chybět vtipná pointa na konec... ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Docela sranda, je to spíše divadelní číslo, ale opět Melies překvapuje slušnými triky (zvláště závěrečná proměna v rozmotaném prostěradle). ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Horor? Kdyby Méliès tento svůj kraťas skutečně vydával za horor, tak bych musel nekompromisně ohodnotit odpadem, jelikož pouhá přítomnost kostlivce by na víc nestačila. V rámci komediálního žánru tak dávám alespoň jednu hvězdu za lehce úsměvné taneční číslo. ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Georges Melies byl jeden z největších průkopníků francouzské kinematografie, jenž svými triky a dějovým vyprávěním pozvedl film tak, jak se jeho současníkům ani nezdálo. Jeho převedení hraného divadla do filmové podoby mu vyneslo zpočátku slávu, která však s postupujícím věkem stále více uhasínala. V této dvouminutové hříčce zřetelně vidíme jeho fascinaci kouzelnictvím, které značně vnášel do svých děl. Vyvolávání monstra a následně jeho katatonické poskakování dnes vzbuzuje úsměv na rtech, ale na dobu, kdy byl snímek natočen a ve srovnání s ostatní tehdejší "filmovou" produkcí, zasluhuje respekt. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Tento Méliésův kousek mi nepřipadá tak dobrý, jako jiné jeho dílka. I trikově je zdá se poněkud jednodušší... ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Geniální filmeček, který obsahuje typické Méliésovy trademarky, jakých ve svých filmech běžně používá... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Georgese Mélièse a jeho průkopnické snímky mám velice rád, ale tento kousek bych zařadil do kategorie těch slabších. Tedy alespoň co se „hororových výjevů“ na jevišti týkalo. Necítil jsem z toho potřebné kouzlo, jenž zdobí většinu jeho filmů. Asi nejvíc se mi líbilo egyptské panorama za herci. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Zlá kvalita obrazu, statická kamera pri jednej scéne a slabý dej, tak veru nemôžem inak. Režisér tohto mal už aj lepšie. ()

Reklama

Reklama