Reklama

Reklama

Druhá světová válka: Peklo v hlubinách

(seriál)
  • Česko Peklo pod hladinou (více)
všechny plakáty
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Seriál se zakládá na skutečných událostech a pokouší se zmapovat lstivou hru podmořského boje. Vydává se při tom po stopách nejslavnějších ponorkových hlídek druhé světové války.

1. Vlčí smečka: Otto Kretchmer vede první úspěšný německý ponorkový útok, ale Spojenci vrací úder pomocí nové protiponorkové technologie.

2. Hitlerova pomsta: Němci se snaží využít chaosu po Pearl Harboru, a proto zahajují překvapivý ponorkový útok proti Atlantské pobřežní přepravě.

3. Amerika vrací úder: Je to přes rok, co útok na Pearl Harbor zmrzačil americkou námořní flotilu. Nyní se kapitán Dudley Morton z USS Wahoo rozhodl situaci změnit.

4. Rozhodující střetnutí: V březnu 1943 byly napadeny dva spojenecké konvoje v největší námořní bitvě války, která Spojence málem stála Atlantský oceán.

5. Zkáza torpédoborce: Červen 1944. Šest spojeneckých oddílů sledujících japonské obchodní lodě se ocitne v nebezpečí, když jejich tajnou misi odhalí nepřítel.

6. Konečná cesta: Po ztrátě mentora a přítele Dudleyho "Mushe" Mortona se Richard Hetherington O'Kane rozhodne napadnout s USS Tang japonské přepravní lodě. (National Geographic)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (6)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nemám rád lodné ani ponorkové bitky, ale tak ten, pre koho je toto zaujímavá téma, sa určite poteší. Všetky časti sú voľne dostupné na YouTube. ()

Reklama

jungewolf 

všechny recenze uživatele

Peklo pod hladinou, 2.série: 1., 2., 3. díl : 5 * a 80 % . Objevné bylo v 2.dílu použití neřízených raket z ponorky a nájezd na železniční trať také na válčišti v Pacifiku, tj. proti Japoncům . Jsem zvědavý na další díly . Jsou na webu Č. televize, ale vždycky jen na pár dní . P.S.: Obsahy nahoře jsou z dílů 1.série (z r.2016), tyhle aktuálně vysílané na ČT 2 (název : Peklo pod hladinou, květen + červen 2022) jsou z 2.série (2018)- viz závěrečné titulky . ()

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý ponorkový dokument s obstojnými hranými pasážami. Namiesto tradičného celkového obrazu nasadenia ponorkových síl v 2 sv. sa sústreďuje na konkrétne pozoruhodné udalosti jednotlivých ponoriek a známych kapitánov. Do toho nechýbajú ako „hostia“ zvučné autorské mená historikov námornej histórie. Je preto ťažké prijať nepochopiteľné množstvo chybných alebo skreslených informácií. Napríklad chybné pomenovanie lodí, na ktoré Morton útočil pri tom nešťastnom incidente – jednalo sa o Buyo Maru a Fukuei Maru No. 2, spomenuté v dokumente – Dakar Maru a Arizona Maru boli potopené letectvom. Alebo že jeho USS Wahoo potopila Harusume, pritom ju len poškodila, potopená bola až o rok pozdejšie. „Gato je najmasovejšie vyrábaná ponorka 2. sv.“ – Nie. Alebo nezmyselné preklady „motorové torpéda“, jasne počuť, že povedali „motor torpedo boats“ – teda torpédové člny. Alebo že v konvoji bol torpédoborec „Terecuki“ triedy Akizuki? Zrejme myslia Teruzuki, bola ale potopená v roku 1942, ten konvoj v 1944 teda nemohla sprevádzať. Alebo že USS Barb bola prvá ponorka, ktorá „zaútočila“ na vlak – nie, niektoré ponorky napr. v Stredomorí útočili už predtým na vlaky pri pobreží palubným delom. Drobné detaily, ako nezhodujúce sa údaje o počtoch použitých torpéd či zhodených hlbinných púm sú pomerne druhoradé. ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama