Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když začnou nevinní občané po celém Metropolis a v Gotham City páchat zločiny jako z nejhoršího snu, hledá Liga spravedlivých příčinu mimo tento svět – v říši nadpřirozena! V závodě o čas se Batman obrátí o pomoc na jediného muže, který se nadpozemským silám dokáže postavit: na Johna Constantina. Obvykle arogantní sólista Constantine brzy zjistí, že temnou moc může porazit jen tajemný tým ve složení Zatanna, Deadman a Etrigan Démon a sázka na divokou kartu, kterou se Constantine zdráhá povolat. (Magic Box)

(více)

Recenze (65)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Justice League Dark je partička vysloveně příjemných postav. Kdo by nemiloval Zatannu, Deadmana nebo Johna Constantina? V tomto filmu se setkávají se Swamp Thingem i s klasickou JL a je na ně radost pohledět. Nejsem si jistá, jestli je to materiál i pro hraný film, ale animáky beru s otevřenou náručí. . ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem netušil, že je Constantine takhle mocný. A navíc tak cool, obzvláště s hlasem Matta Ryana, kterého známe ze seriálu. Obecně tyhle adaptace komiksů od animované odnože DC mě málokdy zklamou a spojit magiky s Batmanem (a jeho neskutečně cool "Hmm", a to prosím i bez Kevina Conroye) je vyloženě brilantní tah. Jestli filmové Dark JL někdy vznikne, tak určitě ne v týhle podobě, to by muselo stát tak miliardu. Doufám, že Jay Oliva bude i nadále s dalšími komiksovými animáči pokračovat, jelikož tyhle 70 minutovky si dám kdykoliv s chutí...9/10 ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Stačí jedna animovaná hodina mapující bitku démonů proti constantineovské magii v režii hrdinů z DC, a celovečerní Cumberbatchův Strange se může jít klouzat. Tomu říkám odpověď! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

To spojenie Constantina s Batmanom funguje parádne a celé to má super drive. Po pár sklamaniach po dlhšej dobe kvalitný DC animák. Škoda, že som nepoznal tie zvyšné postavy. Určite by som si to užil ešte viac. 8/10 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

DC znova oživuje Constantina? Ok, jsem všema pro, film s Revesem byl sice super, ale hlavní postava prostě nebyla Constantine a v nedávném seriálu sice pobíhá anglánskej, cynickej blonďák v nehezkém baloňáku, ale scénář psal cvičenej papoušek po amputaci pařátků. A v animované podobě je Constantin docela fajn, ale... Ti hrdinové s pláštíky se do příběhu hrozně nehodí a tak nějak jsou tam jako pěst na oko. První půlka je docela fajn, shánění kumpánů funguje jako slušná týmovka a akorát ten Batman je tam absolutně zbytečný - potud by to docela šlo, kdyby závěr nebyla absolutně sterilní nuda, kde se všichni mlátí a někdo sem tam hodí vohnivou kouli... Hm, fakt super, fakt že jo. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jay Oliva je znova spať a tento krát nám ponúkol trošku inú jazdu. Bavilo ma to temno, ktoré sa nieslo v celom animáku, bavil ma aj príbeh, Batman, ale predovšetkým John Constatine, ale to finále mi prišlo trošku odbité, slabé, bez nápadov. Tak či tak, jedna s tých lepších Justice League. 80% - 4* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Čarodejníci, démoni, stredovek, bažiny... ten svet temného DC univerza je úžasný. Problémom je, že film sa dosť krkolomne snaží predstaviť origin skoro každej postavy. A ako je to v posledných rokoch zvykom v DCAU, väčšinu ostatného času zaberá hektická akcia. A príbeh je v ťažkej defenzíve. Teraz by som poprosil ponurý, tajomný sequel. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Constantine a Bažináč spolu v komixu? Yes plís. To si nechám líbit. Už se těším na hranou verzi! Temný nádech mě opravdu sedl. Dabing Matta Ryana, Constantina ze seriálu také neuškodil :) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

No žádnou díru do světa tenhle animák sice neudělal, ale po dlouhé době se opět objevilo něco koukatelného. Nápad pro tuto týmovku je trochu netradiční. Justice League tady hraje skutečně pouze druhé housle. Tým kouzelníků tvoří: John Constantine, Zatanna, Deadman, Etrigan a Batman. Párkrát se tu mihne i Bažináč a Black Orchid. Společně bojují proti zlým silám, které zachvátily celý svět. Po dlouhé době se totiž vrátil dlouho spící záporák. Finální bitva je dost dobrá. "Co dělá Batman u mě v obýváku?" :D ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Hvězdou filmu je tentokrát náš nejoblíbenější cynický mág John Constantine v plné síle. Jeho interakce s Batmanem a taky souboj magie proti technickým hračkám jsou jedněmi z nejzábavnějších částí Temna. Dramaturgicky ale fim moc dobře zvládnutý není. Expozice postav je na danou stopáž dlouhá a konec (včetně hlavního záporáka) je slabý. Jsou to ale problémy, které se opakují u všech DC animáků, které jsem viděla. Zábavná podívná to je, ale chtělo by to doladit dějový oblouk a omezit počet postav. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Justice league Dark mám rád. Rovnako ako Constantina a Zatannu a samozrejme Deadmana a Swamp Thinga. Ale animák, je stále len animák a potenciál naozajstnej rezby je stále v nedohľadne. Je to fajn, ale neprekračuje to svoj tieň daný filmovým druhom a diváckou prístupnosťou. Ale ako spestrenie je to okej. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený animovaný příběh od DC, který není ani tolik o Lize spravedlivých, jako o hrdinech, kteří jsou více stranou. Zápletka kolem magie, fantasy, plná kouzel by byla ideální do filmového zpracování. Všechny postavy dostávají prostor, včetně výborných záporáků, aby vynikli v poutavém příběhu, kde nechybí zvraty. Souboje jsou naprosto perfektní, včetně naprosto dokonalé animaci. Škoda, že nedostávají prostor všichni hrdinové z Ligy spravedlivých, ale nejspíš by to bylo na škodu. Kéž by to tak DC šlo i mimo anime.......8/10 ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Když Justice League narazí na svět magie, je většinou bezmocná, jako mravenec proti parnímu válci. Proto si musí většinou vzít na pomoc někoho "z oboru". V tomhle případě je to oblíbený solitér Constantine a kupa dalších postav, kterým magie není cizí a povětšinou je spojuje averze ke Constantinovi pramenící z jejich předchozí spolupráce. Temno odsýpá, jak má správný komiksový animák odsýpat a celé si to pro sebe samozřejmě krade Constantine. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Matt Ryan, který si perfektně střihnul Johna Constantina ve skvělém, ale zrušeném seriálu, se vrací, aby alespoň propůjčil svůj hlas animovanému Constantinovi. Spolu s ním se tu kromě klasických hrdinů z Justice League, objevují také neokoukané postavy jako Zatanna, duch Boston, démon Etrigan aka Jason Blood anebo Bažináč. Po dlouhé době přišli animátoři DC filmů s něčím trochu originálnějším a neokoukaným. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Slušná animace a pěkný příběh doplněný parádní akcí na konci. Tak bych shrnul Novou ligu, kde dominuje Constantine a Zathana. Bažináč mě také potěšil. Za mě 80% :) ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Temný příběh z DC dílny,proto mam rád DC a ne Marvel,protože marvel jsou pro mě klasické pohádky ,zde jsou alespoň nějaké příběhy a není tu nacpaný humor na sílu kam se jen podíváte.Příběh o démonech z ne tak klasickým hrdinou Constantinem je opravdu paráda a klidně bych se nezlobil kdyby toto bylo natočeno i jako klasický film.Postavy jsou tu dobře vykresleny a jejich tu opravdu dost,příběh taky dobrý no a Batman je zde taky :-).Za mě celkově 90% a pět hvězd. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Spojení Jay Oliva a Liga spravedlivých mě doslova navnadilo, ale ve výsledku z toho tak odvařený nejsem. Pokud čekáte spolupráci s ligou, tak se jí moc nedočkáte, alespoň je stěžejním bodem Batman, který během filmu nabídne pár svých dobrých hlášek ze svého repertoáru. Začátek mě překvapil, působil docela temně, a tak jsem předpokládal, že se v podobném duchu ponese i zbytek filmu. Ale popravdě film na temnou stránku doslova zanevřel. Od Constantina jsem čekal více, jeho komiksová postava je perfektní, film s Reevesem i následný seriál s Ryanem můžu kdykoliv, ale tady se mi zdálo, že potenciál charakteru nebyl moc využit. Hlavně mi některé situace přišly přestřelené, z filmu se pomalu stával kouzelnický snímek okořeněná samou magií. Doteď jsem jen kritizoval, tak se přesuňme k pozitivům. Na akci se dobře dívá, tam se nic nezkazilo, jak jsem již zmínil, tak Batman film docela svou přítomností zachraňoval. A zápletka se také dala snést. Příště bych ale konec vymyslel lépe, jako by byl splácaný horkou jehlou. Docela zklamání. Za mě dávám 61 % ()

Související novinky

Co se děje s Justice League Dark?

Co se děje s Justice League Dark?

30.08.2017

Comicsoví fanoušci prahnou po návratu Johna Constantinea a zatím se bohužel neblíží. Po zrušeném seriálu se začala chystat týmovka Justice League Dark, v níž měl John potírat démony s pomocí Bažináče… (více)

Reklama

Reklama