Reklama

Reklama

Hwarang: Květinoví rytíři

(seriál)
  • Jižní Korea Hwarang (více)

VOD (1)

Epizody(20)

Elitní skupina mladých bojovníků s vynikající morálkou a uměním boje nachází lásku a přátelství v dávné době Tří království v korejské Sille. (Netflix)

Recenze (20)

jarah 

všechny recenze uživatele

Seriál natočený na kvalitný materiál mi urobil obrovskú radosť. Jeden z tých, ktoré dokážu navodiť filmový zážitok, na rozdiel od nemenovaných, pri ktorých má divák pocit, že sleduje československú inscenáciu zo sedemdesiatych rokov. Láskavý humor, pútavá téma a výkony hercov podfarbené soundtrackom vytvorili dokonalú atmosféru. Trocha úsmevný pohľad bol na dvoranov aj dedinčanov s dokonalým chrupom, ale nevadí. Hlavná hrdinka mi nesadla, tejto herečke som zatiaľ neprišla na chuť. Nemá v tvári žiadny výraz, nedokáže prenášať na diváka emócie, jediná jej mimika je rôzna intenzita stiahnutia a skrútenia pier. Pri sledovaní seriálu som sa nedokázala zbaviť pocitu, že dnešný JK zábavný priemysel s pretlakom krásnych, mladých hercov, ktorí cez obrazovky ovplyvňujú nálady širokej diváckej obce sú akýmsi moderným Hwarangom. Na druhej strane ma vážne bavil výkon hercov, ako sú Kim Won Hae, či Sung Dong Il a jeho šialený výraz majstra Hwarangu, alebo Kim Kwang Gyu, ktorý za ním v zábavných situáciách vôbec nezaostával. Konečne som Choi Won Younga videla v kladnej úlohe a veľmi mu to pristalo. Moja divácka duša vrní blahom. ()

Lex.San 

všechny recenze uživatele

Hwarang je přesně tím typem historického seriálu, který jsem si schopen naplno užít. Intrikuje se zde v přijatelné míře, umírá jen minimum postav a vyloženě tragických osudů jsme zde též ušetřeni. Vydařené herecké obsazení umožňuje užít si více linek příběhu, kdy bylo zajímavé sledovat interakce mezi jednotlivými postavami. Hodně dlouhou dobu jsem ale měl problémy s hlavní hrdinkou. Prostě jsem měl pocit, že se její obličej jaksi nehodí do doby dávno minulé. Mám v úmyslu s ní vidět ještě The Magician a uvidím, jak mi bude sedět tam. Hudba, jak už to tak v tomto typu seriálů bývá, byla chytlavá a umocňovala zážitek ze sledování. Odcházím tak spokojen s tím, že i v kategorii historických seriálů se najde něco pro mě - 4* (8/10) ()

Reklama

Barbuchaa 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi bromance, tak tady je jedna z nejlepších co jsem zatím viděla. Jediný důvod proč nedávám 5* je hlavní ženská postava...vlastně všechny tři ženské postavy. Hlavní dělá pořád divné obličeje a chová se naprosto hloupě, druhá je bezdůvodně krutá a královna má za sebou tolik botoxu a operací, že bohužel už má jen jeden výraz. Pokud se ale podíváme na pánský ansámbl, tak je to něco úplně jiné. Snaha o upoutání dámského publika je zjevná, už jen obsazením zpěváků ze skupin jako BTS nebo SHINee, ale mě popravdě prostě baví ta jejich chemie, která byla tak výrazná, že si chlapci ve Wooga Squad ( která se tu zformovala z Seo-joon Park, Hyung-sik Park a V) dělají pranky i teď. Je to poprvé co jsem si říkala u ústředního milostného trojúhelníku, že by se prostě kluci měli vykašlat na hlavní hrdinku a raději zajít na pivo. Asi nejvíce ale oceňuji konec, který netrpí klasickými problémy Kdramat. ()

maneki_neko 

všechny recenze uživatele

Nádherně zpracovaný seriál z dob krále Jinheunga. Všichni herci odvedli ukázkovou práci, jsou velmi sympatičtí. Autoři se přesně trefili do cílové skupiny teenagerů, protože děj ozvláštnili geniálními hláškami, milostným trojúhelníkem, vtipnými vsuvkami a překrásnou hudbou. Moc se mi líbí kostýmy a účesy z této doby, jenž tady herci pyšně předvedli. U dobových seriálů se většinou děj točí jen okolo únavných historických událostí, ale zde z toho udělali naučnou a zároveň líbivou podívanou obzvlášť pro ty, kteří se o světovou historii zas tak nezajímají nebo jim dělá problémy si zapamatovat historické události, jako třeba mně. ()

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele

Nepamatuju si, kdy jsem se naposled u historického a korejského dramatu takhle bavila. Zhlédla jsem seriál během dvou dní. A to jsem pokradmo psala i bakalářku. Ani jeden díl mi nepřišel výrazně slabý; pravda, že těch výrazně pádných taky až tolik nebylo, protože kvalita se konstantně držela. Děj se pohybuje na lehčí notě, jde hodně o diplomacii a trochu o humor. Machinace tu jsou - ale naštěstí se nijak přehnaně netrpí, neumírá a není to překombinované. To zase neznamená, že by se nebojovalo a netekla krev, nebo že by nakonec o nic nešlo. Ono jde totiž nejen o trůn. Můžu si jen povzdechnout, kdy zas takhle komplexní postavy objevím, abych si oblíbila opravdu všechny. Každá hwarangská květinka měla svůj příběh, svou motivaci. Vztahy mezi hrdiny (a hrdinkami!) byly velmi vrstvené. Odpovídaly tomu i výkony herců. Příjemně mě překvapili mnozí kpop idolové. (V!) Ještě lepší pak byly obě herečky - a královna, uznávám, taky. Za sebe dávám plný počet, a to jsem se prve bála, že mě dvacet dílů ubije. Klidně bych jich ještě jednou tolik zvládla. ()

Zajímavosti (4)

  • Na soundtracku se podíleli dva z herců seriálu, a to konkrétně Park Hyungsik, který nazpíval píseň „I'll be Here“, a Kim Taehyung s písní „It's Definitely You“. (Bumkybunny)
  • V byl obsazen do role Hansunga mimojiné i díky své na první pohled ryzí povaze a hravému duchu, který z něj vyzařoval. (Bumkybunny)

Reklama

Reklama