Reklama

Reklama

Nevera po slovensky

VOD (1)

Obsahy(1)

1. díl - Nevera  Život lesních dělníků je sice možná zdravý, ale vlastně trochu nudný. Všude samí chlapi nebo stromy. A naše parta jsou přece chlapi v plné síle. Není tedy divu, že příjezd sezónních lesních dělnic se pro ně stane vítaným rozptýlením. Letos se však nehodlají jenom dívat. Marlboro tour je proti tomu, na co se chystají, jen americký čajíček. Budou mít sice velké potíže jak vysvětlit svým starostlivým ženám, proč musí do lesa i v noci, ale jednou se dali na vojnu, tak musí něco překonat. To ale ještě netuší, že nejsou sami. Jejich šéf - polesný má totiž podobné plány... Jenže děvčata, ubytovaná v lesní boudě, taky nejsou včerejší...

2. díl - Vykrúcačky  Druhá část Jakubiskova komediálního seriálu ze života záletných dřevorubců nese název víc než výmluvný - Vykrúcačky. V předešlém díle se parta ženáčů vydala na noční zálety k tzv. "lazničkám" (ženy z hospodářství uprostřed lesů). Ačkoliv mnoho nepochodili, k ženám se přece jen dostali a protože byla tma, nikdo vlastně přesně neví, co se tehdy v noci stalo. Tím spíš, že se k tomu připletl i jejich šéf - polesný. Takže když při další brigádě nepřijede Zlatka, není pro Terku těžké chlapy přesvědčit, že Zlatka bude chovat. A oni že by si měli šetřit na kolébku. Kdyby řekla, že jim hoří chalupa, nemohla je poděsit víc. Není ani tak důležité, kdo to byl, hlavní je, že teď se jejich dobrodružství může provalit na všechny. A to nikdo nechce. Vždyť oni jsou vlastně všichni doma docela spokojení! Co teď? Asi to nepůjde jinak, než že Zlatku ožení se zapřisáhlým starým mládencem Dominem. Jenže chlapi míní a Domino má zcela jiné plány...

3. díl - Trest  Závěrečná část Jakubiskova komediálního seriálu opět nese výmluvný název - Trest. Po všech možných nástrahách, které dřevorubci spolu s polesným připravili Dominovi, aby ho vehnali do chomoutu se Zlatkou, která je údajně po jejich dobrodružné výpravě v jiném stavu, to teď konečně vypadá, že jejich úsilí bude korunováno úspěchem. Domino skutečně chystá se Zlatkou svatbu a dokonce vypadá, že je šťastný. Chlapi si mohou konečně oddychnout, že jejich "malé dobrodružství" zůstane utajeno. To by ale museli skutečně všichni mlčet jako hrob! A když někdo promluví, tak ať se potom nikdo nediví. To, co nastane, když se všechno provalí, to si chlapi nepředstavovali ani v nejdivočejších snech... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

genetique 

všechny recenze uživatele

Nech je amerických variantov na podobnú tému koľko chce, Jakubisko vystihol tuzemskú mentalitu v tomto smere dokonale. Sedliaci a nevera. Neskutočné množstvo úsmevných sexuálnych situácií, do ktorých sa dostávajú neohrabaní truľovia, lesní robotníci. Ako starci platia dievčatám 'Uisky Bľek en Vajt' alebo zhotovia vibračnú kolísku, na to sa jednoducho oplatí pozrieť. Len škoda, že to všetko sa kľudne mohlo spratať aj do menej ako dvoch hodín a amatérske výkony tiež brzdia pomer zo spokojnosti. 70%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1980 natočil režisér Juraj Jakubisko, podľa literárnej predlohy Petra Kováčika, televíznu mini sériu "Nevera po slovensky". Obsahuje tri samostatné diely, ktoré na seba plynule nadväzujú (Nevera, Vykrúcačky, Trest). Zdanlivo jednoduchý príbeh lesných robotníkov, ktorí sa zaplietli s mladou brigádničkou, ktorá otehotnela. Aby urovnali svoje rodinné vzťahy musia túto nepríjemnú situáciu nejako rozumne vyriešiť. Kto z nich je vlastne otcom dieťaťa? V réžii svojrázneho Juraja Jakubiska je to celkom dobrá zábava. Hodne tomu pomohli aj kvalitné herecké výkony a hudba, ktorú skomponoval Petr Hapka. *** ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hodnotím iba tretí diel, pretože je jediný, ktorý som videl. Asi by som mal s hodnotením počkať, až kým neuvidím všetky, ale pochybujem, že budem mať na ne iný názor, ako na Trest. Jakubisko vie, ako pracovať s hercami, vie vystihnúť náturu slovenského národa skoro rovnako, ako Forman, ale Trest nemá ani napriek svojej krátkej stopáži žiadny spád. Je to skôr úsmevné, ako vtipné, žiadna scéna vám neutkvie v pamäti a zo žiadnej sa nestane kult. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Milna Kiš je nedoceněný herec. Ale v tomhle filmu hrát nemusel. Nevěra po Slovensky není odrazem kultury na Slovensku, ale jen Jakubiskovým pohledem. To mě mrzí, neb neukazuje občany Slovenska tak, jak by mohl. Asi to chce mladšího režiséra, který by po něm napravoval jeho chyby. Co si asi pomyslí cizinec, když se na takový film podívá? ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Nedávno reprízovaný seriál je docela koukatelné a vtipné dílko, při jehož sledování se člověk občas i nahlas zasměje. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Trojdielny Jakubiskov film, ktorý sa pre mňa a moju rodinu už stal pomerne klasickou záležitosťou a raz rok si ho určite zopakujeme. Snáď ani netreba vravieť, že je to mimoriadne vtipná záležitosť hlavne pre pamätníkov, ale každý by sa pri tom mal pobaviť. Všetky tri diely sú vydarené, ale najradšej mám asi predsa ten prvý. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jakubiskov kultový šláger o tom aký sme mi obyčajný ľudkovia vlastne zač. Keď to na nás príde...každý podľa vlastného. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

No, na vtedajšie pomery a divácke úsudky čo je a nie je dobré to možno zabodovalo, ale k objektivite treba povedať, že napriek pár vtipných momentov je to detinský film pre starčekov s divným humorom, čím ale Neveru po Slovensky v žiadnom prípade nehanobím. V ťažkom a komplikovanom životnom období ale možno práve toto bola taká klasická oddychovka pre bežného slovenského diváka. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Trochu primitivní nadrženej tým ze Slovenských lesů a hájů. Jakubiska moc nepobírám, ale toto se mi líbilo. ()

corona 

všechny recenze uživatele

Slovenská klasika o lesných robotníkoch, ktorí jamu kopali sa sami do nej spadli a popri tom dali dohromady dvoch ľudí, pre mňa najlepší Jakubiskov film ()

kalap 

všechny recenze uživatele

Chlapi nepriznávajte sa k nevere, musite stále zatlkať.Mňa keby moja žena priamo načapala ako to robím, ja to zapriem.Ako to urobím ? No ono to prebieha v tom vtrhne moja žena ja sa zľaknem panenko Mária človek si tu na chvíľu omdlie a hneď ho strčia do izby s cudzou, nahou ženskou.Dovoľte pani legitimujte sa ja vás vôbec nepoznám. A keď moja žena povie, veď ty si sa na nej pohyboval a vidíš to je ten dôkaz ako nám ľudia neprajú náš krásny vzťah, nie len že ma omámili, nie len že ma strčili do izby s cudzou nahou ženskou ale oni ma ešte aj rozkývali. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Juraj Jakobisko nevedel točiť a nikdy vedieť nebude. Je to len slovenský trapko v smiešnom klobúčku, ktorý má veľké režisérske ego...20% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

No neviem, co to s komediou malo spolocne, ale urcite radsej si pozriem kultoveho Vlastu Buriana a jeho U Pokladny stal nez tuto sracku. Pripadne aj Svetaci sa daju. Z europy odporucam blaznive talianske komedie Spencera/Hilla - Milionovy Brouk? 10 % ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Nevera na slovenský spôsob. Ide o kultový film režiséra Juraja Jakubiska. Jedna vtipná scéna strieda druhú. Je to až neuveriteľné zábavné. 9/10 ()

Reklama

Reklama