Reklama

Reklama

Mé druhé já

(festivalový název)
  • Řecko Eteros ego (více)
Trailer

Obsahy(1)

Aténami cloumá případ pěti nevyřešených vražd. Bezradná policie požádá o pomoc Dimitrise, mladého profesora kriminologie s Aspergerovým syndromem, aby jim záhadné vraždy pomohl vyřešit. Jediným vodítkem jsou Pythagorovy citáty. Proto se Dimitris spojí s Marcelem, profesorem matematiky a společně odkrývají vrahovy motivy. Čím více začínají vědět, tím nebezpečnější se situace stává… (Dny evropského filmu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Výborná kriminálka kterou si užijí zejména ti, jimž není vlastní se na konci filmu holedbat, jak vraha opět spolehlivě odhalili už v první polovině. Pigmalion Dadakaridis přesně zahrál svou postavu a měl na mě takový vliv, že si snad seženu i ten seriál (a to můj vztah k seriálům je hodně vyhraněný). Ten chlap a jeho minimalistické herectví utvořili přijatelnou atmosféru pro lehce mysteriózní záležitost ve stylu Strachových Labyrintů. Fajn lekce řečtiny, trochu té filmařské maskérské prácičky a sympatická nosokóma (Ioanna Kolliopoulou) co evidentně by si dala říct na víc než jen večeři při svíčkách. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nepoštěstí se každý den vidět v kině řecký film, natož řeckou kriminálku, takže v rámci Evropského filmového jsem neváhal a mazal na tenhle kousek. Námět filmu rozhodně nepůsobí špatně, ale z filmu jako celku jsem měl průměrný pocity. Především se tvůrcům nepodařilo navodit temnou atmosféru, například dějovou linku kolem vztahu hlavního hrdiny ke svému nemocnému tátovi ve vztahu k případu/pachateli bych úplně odbourala zaměřil se více na patrání, takhle to působilo velmi zkratkovitě, zejména konec, pokud chce filmová kriminálka na diváka dneska zapůsobit, nemůže postavit klíčový scény na faktoru náhody. Beru, že Řekové se chtěli předvést, že taky umí, ale na mistry oboru jako Francie, USA, Dánsko nebo i Polsko nemají ani omylem. ()

Reklama

JardaBauer 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná evropská kriminálka. O napětí v krimi lince se ale bohužel nedá moc hovořit. Hlavní postava se sice tváří, že se ve vyšetřování dostane několikrát do slepé uličky, spíše je ale pravdou opak a až podezřele plynule se propacuje k závěrečnému odhalení. Zajímavější se může zdát civilnější linie vyprávění o otci ve vegetativním stavu a zamilované sestřičce. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

“Celý svět vzhlíží k vašim historickým osobnostem, jen vy - Řekové - se chcete podobat zbytku světa”, pronese ve filmu profesor matematiky v podání Françoise Cluzeta. A v kostce tím shrne charakter tohoto filmu. Řecký pokus o thrillerovou žánrovku s prvky giallo, ve které se k vrahovi dopátráváme přes zajímavé výpočty “otce čísel” Pythagora a jeho filozofické repliky, aby se nakonec zazdila hloupým finále s viníkem, který nás napadne již v polovině filmu. Pouze OK detektivka do TV. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama