Reklama

Reklama

Když zmizí jistá thajská dívka s mystickými schopnostmi, Axe a jeho starý přítel se spojí ve snaze přivést ji zpátky. (Filmbox)

Recenze (61)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Asi je to pořád lepší film se Segalem než většina jeho filmů za posledních dvacet let. Minimálně technicky. Dokonce i boje, které tu Steven předvádí jsou vidět, což je jednoznačně k plusu. Závěrečný mečový fight mi připomnělo jednu Stevenovu sračku z minulosti, jen s tím rozdílem, že tady to docela šlo. Horší už to bylo s příběhem a především s těmi moudry, co tu Steven sype z huby. Ty, kdyby si nechal od cesty, a po scéně radši jenom chodil, tak udělá líp. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Často sme najprísnejší na našich najbližších.“ Neviem, čo si o tom mám myslieť. Je to plné siahodlhých monológov a zamyslení sa nad stavom tohto sveta, ale prekvapivo nie sú smiešne, ale majú niečo do seba. Sú to slová unaveného, starého muža, ktorý videl už strašne veľa zla, ale ide ďalej, oslobodil sa od násilia a majetkov (ktoré si na druhý svet nevezmete) a pomáha ľuďom. Akcie je málo, ale občas sa nejaká objaví a je veľmi zručne nakrútená a plná parádnych (fakt, bez irónie) počítačových špliechancov krvi. Finále je potom presne také drsné a akčné, aké budete čakať. Seagal to zvláda ľavou zadnou, hýbe sa, usmieva sa, má dlhé monológy a úsečné hlášky, ako to má byť. A k tomu šialená, spiatočne natočená scéna s výrobou krmiva pre rybičky. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Po asi 15ti letech přichází film, ve kterém učinkuje jednotka SS, při jehož sledování jsem si nechtěl vypíchnout oči, ani jsem nechtěl dávat Geronima z mostu... V pohodě a klidu dokoukatelný, Stývn začal používat jako formu boje dynamické taiči a escrimu, je to samozřejmě dějově nuzný a odfláklý, ale sem tam se objevují povedené scény a frajer v bílým kvádru se na konci řeže jak tasmánskej čert na heroinu! Slušná závěrečná přestřelka a finální fight. Moje dušička by chtěla vidět ještě jednou Caseyho Rybacka, ale vím, že v tuto chvíli je to už nemožné... Možná někdy v nějakém remaku... I když.. radši ne :-D ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ja som mal Seagala vždy rád a každý jeho nový film si pozriem, bez ohľadu na (ne)kvality jeho predchádzajúcich počinov. Koniec koncov je dávno jasné, že časy jeho najväčších hitov sú už dekádami preč a jeho aktuálna tvorba mi nepríde o moc horšia ako tvorba iných béčkových akčných hrdinov typu Van Damme či Lundgren. Toto mi prišlo za posledné roky snáď najlepšie, nieže by to bol nejaký akčný hit, ale aspoň tu mal hlavnú úlohu a očividne sa angažoval, bola tam tá jeho obľúbená juhovýchodná kultúra, mytológia, hudba, akupunktúra & samozrejme bojové umenie s niekoľkými fajn drsňáckymi scénami. Už to samozrejme nikdy nebudú tie veľkolepé bitky čo kedysi, ani chudší moc nebude, keďže je v týchto smeroch obmedzený artritídou a jej liekmi, no aspoň tú gangsta briadku by mohol konečne zhodiť. Kto si bude chcieť robiť srandu, tak si tu pravdaže svoje nájde; či už to že sa vyvaľuje na posteli alebo si drží na rukáve motýľa, ale mne to nijak nevadilo. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tak toto teda nebolo vôbec špatné. Stotridsať kilový Steven Seagal s nevskusnou briadkou typu kolečko sa tu fakt parádne rozohnil. Nekompromisne kruto zrúbal nejedného šikmookého gaunera. Súboje sú prehľadne spracované, a popri tom drsné, brutálne a krvavé. Až aj mňa ako diváka to niekedy fyzicky zabolelo, keď Seagal niekomu z tých zmrdov zlámal kosti. Ani vek, ani pribúdajúce kilogramy, neurobili z tohto akčného veterána karikatúru samého seba. Práve naopak, snímok "Cesta utrpenia" (Attrition) je sviežím závanom v jeho filmovej kariére. Je pravda, že je to miestami vypchaté vatou jeho pseudo mudrovania a zbytočného filozofovania, ale keď príde na akciu, tak je to masaker. Pán Steven Seagal bol i vo veku šesťdesiat šesť rokov borec. *** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Sádelník si pořád jede to svoje. Podle nadějnýho traileru jsem doufal (marně), že dostanu něco víc než je současný standart Svatého Štefana, ale to jsem doufal zbytečně. Trailer je opět totální fake a bylo do něj dáno veškerých deset minut akce v tomto (bez titulků) zhruba osmdesátiminutovém filmu, který je z větší části o Seagalově meditaci, hromadě jakoby smysluplných ale vlastně nic neříkajících keců. Akci tu vyplňují dvě opravdu mega trapné přestřelky a pár typických bitek ve stylu sádelníka let minulých, kdy jsou opět prostříhané už klasicky tak, že jsou v nich vidět jen nohy a záda Stevova dubléra, ale to není nic co by mě mohlo překvapit. Kurwa sádlo a tohle jsi ladil více než rok?! No snahu ti neberu a ty vyzvání k tanci a hra v sedě (jak jinak) na kytaru ti jdou dobře, ale někdo naivní si třeba mohl myslet, že máš ještě na víc...Hmm tak holt definitivně ne. Výsledek je bohužel v tomto případě úplně stejný jako u za týden slepené sračky. Bohužel....15% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Stívn natočil v posledních letech spíše megasračky. Navíc často pouze akční, kde absolutně rezignoval na nějaké fighty. K mému úžasu, nevím co se v něm hnulo, ale zřejmě se rozhodl že zase jednou potěší více své fanoušky než svou pokladnici a znovu se vydal předvést něco ze svého umění. Jasně je to 66letý pardál a často působí trošku trapně jak jej obdivují mladé holky, že jej ovšem obdivují kluci, tomu docela i rozumím. Několikrát tady ve své Poslední misi rozkmital ručky a výsledkem byla protivníkova demolice. Sice je to blbě natočené, ale pořád tam něco ještě z umění zůstalo. Kdyby měl točit podobné filmy, proložené občasnými moudry, asi bych nenadával. Jistě staré dobré časy se už nikdy nevrátí, ale tohle ve mě alespoň vyvolalo chuť se podívat na starého dobrého Caseyho "kurva" Rybacka. 40% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Na Seagala překvapivě slušivé.. Namahrovaný je jako vždy, ale tentokrát mu to věřím více, než ve všech deset patnáct let starých filmech..! ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(65%) Konečně tu máme po dlouhé době alespoň solidně koukatelnou Seagalovku. Poslední dobou se S.Seagal objevoval v totálních sračkách, kde hrál dohromady tak 10 minut a to byl jako hlavní hrdina na plakátku. Takže bez nějakých keců krátce shrnu toto dílko. Příběh je dost jednoduchý, scénář také, ale nenašel jsem tu nic, co by mi výrazně vadilo či pohoršilo. Akce je solidní. Bitky jsou slušné, hezky krvavé, Seagal tu má pár dobrých, úderných chvatů – po delším čase jsem si ho víc užil. Najde se tu i pár dobrých přestřelek. Samozřejmě, je tu i pár divných krvavých efektů, ale to bych moc nekritizoval, holt vada v režii. Technicky je to zrežírováno docela zajímavě, ani ta psychologická stránka filmu, to povídání o životu, zlu apod, mi nevadilo. První hodka filmu byla taková pozvolná, ale já se nenudil, sem tam se něco dělo furt. Konec mi přišel ale takovej moc fantastickej, vše dobře dopadlo. Takže celé to finále bych trochu víc zdramatizoval + vylepšil charisma záporáků, kteří nebyli nejhorší, ale dalo se z toho vytěžit ještě víc. Tak jako tak jsem docela spokojen. Konečně tu máme videobéčko, kde tu máme Stevena v hlavní roli. Kéž by něco podobného ještě natočil, uvidíme. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Naprosto nevinný blbý relaxační akčnák, odpovídajíc Seagalovu rukopisu. Seagala mám rád, takže já jen relaxoval a bavil se. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Štefan Čajka alebo po česky Štefan Racek sa vrátil k svojím koreňom a s ostatnými šikmookými za použitia lámanej angličtiny demolujú všetko, čo im v rákosí prišlo pod ruky. Samozrejme dejovo je to zase nulové, ale treba uznať, že tesne pred sedemdesiatkou je Štefan stále lepší ako Kwai Chang Caine. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Steven ''pakoblížek'' Seagal se už 15 let z ničeho nepoučil. Nezhubnul, nesehnal kloudnýho režiséra a opět si napsal naprosto stupidní scénář, ve kterém se snaží filozofovat o světovém míru a důležitosti bojového umění, lásce k bližnímu svému a bůh ví co všechno Steven ve filmu ještě miluje. Sice ta bečka občas máchne rukama a sem tam s někým opravdu mrdne o zem, jinak se opět koukáme na záda o šedesát kilo lehčího kaskadéra, na cákance digitální krve a to je všechno. Jestli tohle ten namachrovanej pekáč ladil ve střižně rok a půl, začínám se děsit druhého Nica. Seagal dávno rezignoval na jakoukoliv snahu objevit se v něčem, kde si z něj půl planety nebude dělat prdel. Je ovšem šílené, že tahle blitka je po deseti letech to nejlepší co natočil, finální souboj trochu připomíná starý časy, kamera ujde, Kat Ingkarat je neskutečná roštěnka, jako při tý lesbický scéně v klubu jsem se konečně probudil z letargie a co je asi nejlepší, že se to odulé postarší prasátko konečně na žádnou mladou Vietnamku nevrhne jak megalodon na makrelu. Co se ale s tímhle chlapíkem stalo, to si láme hlavu asi hodně lidí. Jeho filmy do roku 1997 neměli prostě chybu. Nečekám už nic.35%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

S jistou znalostí kontinuity Seagalovy tvorby musím říct, že jde o jeden z jeho nejlepších filmů poslední doby a bulharské produkce mohou být zapomenuty. Vím přesně, proč tohle Seagal natočil, zapadá to přesně do jeho světa, má to v sobě odkazy k jeho raným dílům, jen místo tehdejší syrovosti se tentokrát vydal meditativnější cestou s až snovými a mystickými záběry - což se mi líbilo, film to povýšilo a hodně jsem to ocenil. Samozřejmě, že o ty souboje tady vůbec nejde, a možná schválně jsou natočené sice profesionálně a zručně, ale až sebeparodicky (a cíleně, viz ty přehnaně digitální cákance krve), takže naprosto chápu, proč mému synovi přišel film jako komedie. Jenže za vší tou zábavou leží skutečně poselství o tom, jak jsme si zkazili svět tím, že to, co dřív sloužilo dobru věci, jen zneužíváme - a nejde jen o čínské kung-fu. Občas je to přitažené za vlasy (scéna matky dcery s leukémií), ale nakonec jsem moc rád, že jsem to viděl, protože ta snaha o pozitivní a duchovní náhled na svět z toho sice naivně, ale optimisticky trčí, a já osobně mám raději optimističtější náhled na svět a na život. No a navíc tady zazní hned tři Seagalovy písničky, z toho jeho blues-jazzová verze Blue Suede Shoes pod názvem BBQ pod závěrečnými titulky. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Jak bojovat se zlem, když celý svět ztratil cestu?" Tohle už asi nikdo nečekal, ale přesto jsme se dočkali. Výborný film se Seagalem. Po více než dvaceti letech si dovolil zase proslov na závěr filmu. A i teď má co říct. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pribeh je totalne jednoduchy. Seagala ako exvojaka na odpocinku v nejakom azijskom zapadakove poziada miestny chlapik, aby mu pomohol najst unesenu dceru, ktoru unesie nejaky novodoby upir alebo nejaky podobny chudak, kedze nemohol kvôli zlemu chči, aure alebo podobnemu bazmeku vyjst von na svetlo a po mladom divecati so specialnymi schopnostami chcel, aby ho vyliecila. Lenze namiesto Seagalovho patrania plneho nekompromisnych bitiek sledujeme 70 minut Seagalovych mambo jambo filozofickych mudier o tom jak je svet skazeny. Trapne to nie je. Zasmial som sa len raz. Ale je to strasna nuda. Cely film ma pomale tempo a meditativnu atmosferu. Az na finale sa nejakej akcie dockame velmi zriedkavo. A ked uz konecne na nu dôjde, tak je neskoro. Po tej nekonecnej nude som uz chcel mat film co najskôr z krku. No ale k bitkam. Seagal ich tu ma niekolko. Za nieco stoji len jedna v ktorej nakope brata hlavneho zaporaka a Seagal v nich predvedie niekolko svojich klasickych rychlych chvatov s rukami. Ostatne jeho bitky su strasne divne trhane, aby sa snad zvyraznila tvrdost uderov, ale nefunguje to. Choreograficky vyzeraju jak tanec. Divne kamerove uhly do blba, aby nebolo vidno Seagalovho dubla uz povazujem za samozrejmost. Najlepsie bitky ma Siu-Wong Fan, ktore su v HK style. Ale niektore z nich su zbytocne debilne zrychlovane. Po finalnom zuctovani ma Seagal znova velku prednasku o skazenosti sveta jak vystrihnutu z Aljašky v plameňoch. Este tu su aj 2 prestrelky ktore su zalozeny na brutalnych zasahoch, ale vôbec ma nebavili. Vysledkom je slaby film, ktory nie je tak mizerny, aby bol vtipny na ucet tvorcov, ale len neskutocne nudny. Vdaka tomu neustalemu poucaniu sa to snad bude pacit ludom, ktorym sadol Patriot alebo Tajný agent Jack T. 3/10. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak musím říct,že jsem čekal co z toho zase vyleze,jestli klasika posledních filmu se Štefanem a nebo opravdu něco lepšího na čem si dá více záležet.No,výsledek je pro mě někde uprostřed.Je vidět,že jak si to sám psal tak tam dal opravdu nějaký svůj pohled řekněme celkově na svět atd ,ale co se týče děje tak tam už je to slabší.To co je na filmu dobré nebo alespoň lepší oproti těm jiným je trochu posun v bitkách a celkově ta atmosféra asijského bojového umění je hodně cítit a o to asi Seagalovi hodně šlo.Nevím,ale já bych stále čekal něco trochu jiného a když už člověk vezme fakt,že Steven se do nějaké lepší fyzické formy nedá tak prostě natočit něco kde bude za staršího policajta ,který bude hlavně používat zbraně a ne fyzičku a odhodí ten převlek dá na sebe nějakou koženku a může vyjít například Nico 2 :-).Když to shrnu tak pro fandy Stevena a asijského bojového umění je to průměrný film a pro ostatní to bude jen další z řady Seagalovek,která se moc neliší od těch ostatních.Já pořád spadám spíše do té první skupiny i když asi tak o procento :-) tak dávám celkově 50 % a tři hvězdy. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné. Tohle je Seagalův nejlepší film za spoustu let. Jsem z něho fakt nadšený a jsem rád, že SS vrátil ke starému dobrému Aikidu místo bezhlavého střílení, i když ano, i zde se střílí. Jediným zásadním černým puntíkem na tomto snímku je ta digitální krev, která je mnohdy fakt přehnaná. Ale hudba, kamera (jeden z mála SS filmů, který je v aspect ratio 2,35:1) a styl vyprávění jsou prostě fajn. Závěrečný Seagalův proslov mě celkem vzal za srdce a jakoby byl jistou rozlučkou. Nechť si každý přebere sám. V titulcích hrající a zpívající SS mě fakt pobavil. Jo a díky mým 4* jsem hodnocení zvýšil ze 46% na 47%, dobře já :) Za mě 75%. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vynimocne dobry film od Segosa. za uspech povazujem to, ze Segosovi sa podarilo ukecat Rudy Youngblood-a /Apocalypto 2007/. Zase je sice v exoticom prostredi a riesi vysoke veci ako obchod s ludskym masom, nelegalne obchody so zvieratami a ich pasovanie. . Uz ma nebavi delat si prdel z jeho filmov - lebo humor je vec vazna a tak mi proste dosli napady. Trochu podcenena Seagalovka, ono uz nebude Under Siege, ani Hard to Kill ... ale ako v slusnom priemere to napokon moze byt, asi tak na urovni Urban Justice 2007 - 62 % ()

Reklama

Reklama