Reklama

Reklama

Když zmizí jistá thajská dívka s mystickými schopnostmi, Axe a jeho starý přítel se spojí ve snaze přivést ji zpátky. (Filmbox)

Recenze (61)

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Domestikovaný Rumun Steven Seagal dostal po 15 rokoch opušťák zo Zeme zasľúbenej a natočil film (ku ktorému si sám napísal scenár) v exotickom Thajsku. Ako by to nestačilo, rozhodol sa, že okrem klasických bojových a krvavých scénok musí divákovi ponúknuť niečo navyše. A tak z 85 minút (vrátane záverečných titulkov) dobrú hodinu Steven len posedáva a filozofuje nad nesmrteľnosťou chrústa, zmyslom kung-fu, alebo neviem čoho. No, aby som to skrátil, bolo to proste nudné, ale vďaka exotickým exteriérom aspoň vizuálne prívetivé. Nad obligátnu hviezdičku to však nevydalo ani tentoraz. 20 % ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak musím říct,že jsem čekal co z toho zase vyleze,jestli klasika posledních filmu se Štefanem a nebo opravdu něco lepšího na čem si dá více záležet.No,výsledek je pro mě někde uprostřed.Je vidět,že jak si to sám psal tak tam dal opravdu nějaký svůj pohled řekněme celkově na svět atd ,ale co se týče děje tak tam už je to slabší.To co je na filmu dobré nebo alespoň lepší oproti těm jiným je trochu posun v bitkách a celkově ta atmosféra asijského bojového umění je hodně cítit a o to asi Seagalovi hodně šlo.Nevím,ale já bych stále čekal něco trochu jiného a když už člověk vezme fakt,že Steven se do nějaké lepší fyzické formy nedá tak prostě natočit něco kde bude za staršího policajta ,který bude hlavně používat zbraně a ne fyzičku a odhodí ten převlek dá na sebe nějakou koženku a může vyjít například Nico 2 :-).Když to shrnu tak pro fandy Stevena a asijského bojového umění je to průměrný film a pro ostatní to bude jen další z řady Seagalovek,která se moc neliší od těch ostatních.Já pořád spadám spíše do té první skupiny i když asi tak o procento :-) tak dávám celkově 50 % a tři hvězdy. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Typická segalovka, jehož námět by se dal tradičně okomentovat po švejkovsku. Unesly jste dívku, tak tady máte přes držku. Steven Seagal opět nezklamal. Dějová linka je už tedy předem známá. Snímek začíná nejdříve akcí, kdy je nám názorně ukázáno, co že je hlavní postava, právě ztvárněná Stevenem, zač a pak děj pokračuje jeho současným životem někde v asijské zemi, tentokrát jako vyhledávaný lékař. A když je požádán o záchranu unesené dívky, což předpokládaně nejdříve odmítne, dá dohromady starou partu a nastane řežba. Mezi tím neustále moudré filozofování a jeden moralizační proslov o stavu současného lidstva na konec. No, a je to. Takže skutečně nic nového pod Sluncem. Jeden rozdíl tu ale přeci jen je. Během natáčení se viditelně sázelo na dokonalost. Takřka umělecká kamera ve spojení s výtvarnou stránkou každičké scény snímek téměř sklouzává až do končin artových počinů. I cákance krve působí jako artový obraz. Barvy září svou obrazotvorností, prostředí je ve spojení s psychologickým projevem dané scény, soundtrack působí relaxačním dojmem. Akční scény typicky segalovsky drsné a jako obvykle je v určitých kratičkých záběrech poznat Segalův dvojník. Takže se v podstatě jedná o současný segalovský filmový standard, jen vizuálně jinak natočený. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda, že je Steven Seagal zase ve formě, ale proč proboha musí točit filmy, kde kromě pár světlých okamžiků boje, je tuna sračkoidních, rádoby oduševnělých keců, které by spolehlivě uspaly i klokana na tripu. Za mne jeden z nejhorších Stevenových počinů, neb ty klado žvásty, šílené tragy postoje mne střídavě uspávaly a přiváděly do agónie. Tu jednu ušmudlanou hvězdu dávám za ty světlé okamžiky boje. Jinak je to zrálé na poslání do kopru. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vynimocne dobry film od Segosa. za uspech povazujem to, ze Segosovi sa podarilo ukecat Rudy Youngblood-a /Apocalypto 2007/. Zase je sice v exoticom prostredi a riesi vysoke veci ako obchod s ludskym masom, nelegalne obchody so zvieratami a ich pasovanie. . Uz ma nebavi delat si prdel z jeho filmov - lebo humor je vec vazna a tak mi proste dosli napady. Trochu podcenena Seagalovka, ono uz nebude Under Siege, ani Hard to Kill ... ale ako v slusnom priemere to napokon moze byt, asi tak na urovni Urban Justice 2007 - 62 % ()

Galerie (94)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu zazní v jeho podání tři Seagalovy písničky: „Slow Boat to China“, „My Time is numbered“ a pod závěrečnými titulky i s obrazem z koncertu „BBQ“. (honajz)
  • Natáčelo se v Bangkoku. (griph)

Reklama

Reklama