Reklama

Reklama

Doma je tady

  • Rakousko Home Is Here (více)
Trailer
Rakousko / Česko, 2016, 75 min (Alternativní 73 min)

Obsahy(1)

Hannah žije se svou matkou, českou imigrantkou, a malým bratrem v bývalé olympijské vesničce v rakouském Innsbrucku. Jednou se vloupá do moderně zařízené vily, domova osamělého mladého muže jménem Max. Vkrádá se tam zas a znova, aby zkoumala chladný, sterilní svět cizího muže. Postupně se mezi nimi tak rozvine bezeslovná komunikace prostřednictvím předmětů, které v jeho domě oba různě přesouvají. (A-Company CZ)

(více)

Recenze (10)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Prázdný život mladé Češky žijící s matkou a mladším bratrem v Innsbrucku. Prázdný moderní byt prachatého manažera, který ani nevypadá, že v něm někdo žije. Ale že by z takto rozehrané situace vyplynulo něco zajímavého jsem si vlastně nevšiml. Anna Åström je sympatická, tak co na tom, že ta její jediná česká větička zazněla s cizokrajným přízvukem. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Už som videl veľa bezobsažných tupín, ale toto je fakt niečo. Vo filme sa buď nerozpráva, ale sa nehovorí a hrá celkom dobrá klavírna hudba, alebo sa hovorí, ale po nemecky. Česky sa povedia asi tri vety. Človek by sa až obzeral, či sa neobnovil Protektorát, ale ono sa to aj tak odohráva v Reichu, čiže nakoniec ešte ako tak sa to dá prijať, hoci to, že matka hovorí na dcéru česky a tá nevie ani ďakujem správne vysloviť, je trocha trápne. No a po tých dlhých pasážach o ničom čakáte aspoň na záverečnú pointu, no žiadna nepríde. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbí citlivá klavírní hudba Markéty Irglové, která ve filmu zní. Také díky ní má vyprávěný příběh své kouzlo. Jenom to celé včetně názvu nějak neštymuje s tím sterilním a neosobním prostředím, v němž se děj odehrává. Dokonce i z hereckého projevu většiny postav jde chlad... Přestože jsem si v duchu přála trochu jiné rozuzlení, nemůžu říct, že bych byla vyloženě zklamaná. Závěrečná pointa totiž vůbec není špatná. (65%) ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Jako myška, v myšlení, vnímání přísné intimity. Jsem nitka na obleku, vlásek na obkladu, vlnka v bazénu. Bludička. Jitřenka, stopařka po ladu. Za mléčným sklem, snem, dílkem interiéru. Kradmá totožnost. Identita cizinky v módu "nočních" střípků tebe. ()

Danikaa 

všechny recenze uživatele

Veľmi zvláštny film, zvláštny dej, zvláštne obsadenie, zvláštny koniec a vynikajúca hudba. Nelogické konanie hlavných postáv, ale celé je to také jemné poetické a preto sa mi to páčilo. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní debut Terezy Kotyk při němž se herci mnoho textu učit nemuseli, jen co je pravda. Hudba ve filmu byla vskutku pozoruhodná, ale vše ostatní působilo chladně. Počínaje domem Maxe, který působil jako typický kravaťák - na pohled prakticky dokonalý dům, ale jinak studený, bez toho, aniž by jej nějak víc využíval nebo na to vůbec měl čas. Pozoruhodná je i Hannah u níž jsem moc nepochopil, proč se do domu vloupává, ačkoli jsem vyrozuměl, že tam dřív bydleli. Stejně chladné jsou i herecké výkony, respektive chování postav navzájem k sobě ačkoli se vlastně důvěrně znají. Škoda, že jsme se o postavách nedozvěděli více a hlavně bych ocenil lepší pointu. ()

Reklama

Reklama