Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Terry a Matthew se náhodou setkávají ve vile ve Francii, kam si oba přijeli odpočinout a vyřešit osobní potíže. Když už se tam tak sešli, nezbývá jim, než letní sídlo sdílet... Slavná spisovatelka romantických románů pro ženy, Terry Russellová, neprožívá šťastné období. Je rozvedená, moc si nerozumí se svou dospívající dcerou Abby a její vydavatelka ji kvůli dalšímu románu tlačí k dodržení termínu. Terry ale nemá právě inspiraci a hrozí jí, že v případě nedodání knihy přijde o smlouvu. Její kamarádka Leslie se jí snaží pomoci. Sjedná jí schůzku naslepo. Tím, s kým se má Terry setkat, je bratr Leslie, slavný newyorský kuchař, Matthew Everston. Také Matthew neprožívá zrovna šťastnou dobu, zdá se, že přišel o inspiraci, a jídla se mu příliš nedaří. Oba se skutečně setkají, jejich schůzka však nedopadne nikterak dobře. Matthew je arogantní a povýšený a ke všemu si Terry zprvu splete s jinou ženou. Terry se s ním pohádá a Matthew zjistí, že zatímco se věnoval Terry, do jeho restaurace dorazil slavný kuchařský kritik a z večeře odešel velmi zklamán. Leslie vidí, jak těžce Terry nese neúspěch poslední schůzky s jejím bratrem, a nabídne jí, aby s dcerou strávila léto ve francouzské vile, kterou rodina Leslie už dlouho vlastní. Terry nadšeně souhlasí. Je to pro ni šance napsat tolik očekávaný román a dát si život trochu dohromady. Když Terry dorazí na místo, je překvapená tím, že ve vile najde i Matthewa. Ten si zde léčí své neúspěchy a o tom, že jede do Francie, Leslie nic neřekl. Poněkud napjatý vztah mezi Terry a Matthewem se začne zlepšovat, když si Abby svými kuchařskými pokusy získá Matthewa na svou stranu. Jak se ukáže, Abby má pro vaření talent, a Matthew v dívce vidí sebe, když se kdysi v blízkém městečku učil jako kluk vařit. Okolo Terry se také začne točit mladý francouzský kuchař z městečka a Matthew na něj začíná žárlit. Vztah Terry a Matthewa se změní v přátelský, čemuž pomůže i bývalý učitel Matthewa, kuchař René. Vrcholem léta je místní kuchařská soutěž Chuť Francie, které se chce Matthew díky francouzskému kuchaři zúčastnit... (TV Prima)

(více)

Recenze (6)

Azuko 

všechny recenze uživatele

Děj předvídatelný, klasické klišé romantického filmu, ale i tak pro člověka dobrá oddychovka na večer. ()

Apanatschi 

všechny recenze uživatele

Recept na relax po utrmácanom dni: Pripravte si horúcu čokoládu s maršmalovskami, obložený chlebíček s prosciuttom, dijonkou, parmezánom a chilli, alebo chrumkavú zapekanku presne poľa vašej chute, pohár vína...a čokoľvek, čo ešte máte radi. Pustite si Lásku po francúzsky/Summer Villa a uhryzkávajte popr. usrkávajte si podľa okolností to, čo sa vám práve bude hodiť. Bon appétit! Verím, že sme sa pochopili, v čom spočíva hodnota tohto filmíku? :-) To jedlo si k nemu určite zoberte vopred, lebo inak budete odbiehať k chladničke. :-D ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Hallmark, který Hallmarku neudělá moc ostudu. Krásné francouzské scenérie, nějaké to dobré jídlo a ne moc funkční romantika. Prostě klasika, kterou od této produkční společnosti vidíme 200x stejně. Má to pár vtipných momentů, ti dva se nejdřív nemají rádi, aby si pak k sobě našli cestu. Překvapuje to někoho? Je ale až s podivem, že mou přítelkyni to furt baví sledovat :) ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama