Reklama

Reklama

Robby, Toby a létající stroj

  • Česko Robby a Toby (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh Tobyho – jedenáctiletého chlapce a nejkreativnějšího vynálezce pod sluncem. Jednoho dne do jeho života vstoupí malý robot Robby. Při havárii kosmické lodi se oddělil od svých robotických rodičů a teď je hledá. Toby mu navrhne pomoc a stávají se z nich přátelé. Dají hlavy dohromady, aby spolu sestavili vynález, který může létat, plout i jet po silnici – prostě fantastický Voyager. V patách je jim však bezohledný Sir Joshua se svými zlomyslnými agenty. Dělají si zálusk na Robbieho a jeho Voyager, s nimiž mají zlé úmysly. Jenomže ani nejprohnanější agenti by nikdy v životě neměli podceňovat schopnosti tandemu nejlepších přátel! (Zlín Film Festival)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (3)

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že film je příliš naivní i pro děti. Naštěstí se tam najde několik málo zábavných momentů. Za pozornost stojí ta drsňačka, která pronásleduje robota. Vzhledově je prototypem saské krasavice. Takhle tam vypadají pěkná děvčata. Pokaždé, když jsem zavítal někam do zahraničí, procházel jsem antikvariáty, zkoumal tamější pivo či jiné druhy alkoholu a okukoval místní ženské, což je asi tak všechno, co mě na cizích zemích zajímalo. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jako jo, mám tomu co vytýkat a není toho zrovna málo. Přehršel fekálního humoru + sem tam infantilní, zbytečná dějová linka se šikanou (která je v dětských filmech to snad nejčastější klišé, hned po "jeden rodič je po smrti" (což tady naštěstí neplatí a ve finále to dokonce neplatí dvojnásob), laciné efekty, hlavní hrdina by mohl být výraznější, některé dementní scény (třeba část na Severním pólu je taková fantasy, že ani Pán prstenů by na to neměl :D), některé trapné scény a celkově neskutečná naivita scénáře, ale je to pro děti, tak to zas tak řešit nebudu. I přes to všechno to ale dokáže být příjemné, ve výjimečných momentech dokonce i pobavit (třeba celá scéna v majáku se mi líbila, ačkoli to u ní bylo na hraně, nebo ten konec, kde se agenti postarají o Sira Joshuu), pak jsou tu i zajímavé a milé scény (třeba kovová hostina), robot je fajn a mě osobně hodně sedl i námět. Ono je to vlastně Číslo 5 žije + E.T., přičemž jeden z těch filmů mám strašně rád a u toho druhého se mi hodně líbí námět, ale samotný ten film mi zas tak skvělý nepřijde (stejně mám pocit, že ten námět byl nejlíp zpracovaný ve Farmageddonu), každopádně taková kombinace mě prostě nemohla nezaujmout. A i když bych si to znova už nepustil, i když je to hodně dětské a i když to má dost mínusů, i tak mi to nepřišlo špatné a kdybych (nedej Bože!) měl děcko, tak bych mu to bez většího váhání i pustil, protože to sice je takové jaké je, ale vyloženě dementní to taky není. Navíc jim to předá myšlenku o důležitosti přátelství a o tom, že v naprosté samotě může člověku hrábnout - a chytře si na to vybere nejosamělejšího člověka na světě. Vlastně když tak nad tím přemýšlím, ona ta koncepce až na pár prvků není špatná, jen člověk musí odpustit, že je to dost mimo realitu, chápete... Jo a potěšilo mě, že se ti dva agenti nakonec dali dohromady, sice mi zezačátku přišli trapní, ale postupem času byli víc a víc fajn. Stejně nejvtipnějším na celém filmu je to behind the scenes v titulkách :D Slabé 3* ()

Reklama

Galerie (32)

Reklama

Reklama