Reklama

Reklama

1898. Los últimos de Filipinas

  • angličtina 1898: Our Last Men in the Philippines
Trailer 1

Recenze (5)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Poslední epizoda španělsko-amerického konfliktu, která se dá do určité míry přirovnat k obraně Alama. Film nabízí celkem solidní válečné scény, slušné herecké obsazení a v mezích možností využívá i nádherné filipínské prostředí. problém je, že vojáci tráví uvnitř opevněného kostela až příliš mnoho času a ten se režii většinou nepodařilo podat tak poutavě, abych u toho nezíval. Každopádně za podívání to určitě stojí a doporučuji si zběžně pročíst něco na dané téma. Kouká se na to pak líp. 60% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Španělský film inspirovaný skutečným příběhem španělské jednotky bránící se na Filipínách. Plusy jsou jasné - čarokrásný vizuál nejen panenské přírody Filipín, které ve skutečnosti nejsou Filipíny , jenže story a způsob vyprávění jsou řekl bych podprůměrné . ()

desade 

všechny recenze uživatele

- Podívejte, poručíku, ve válce existují dva typy vojáků: ti, co chtějí medaile a ti, co se chtějí vrátit. - Kdybych si mohl vybrat, tak raději ty první. - Ti jsou nejnebezpečnější. (Dík za titulky: Yusek, Mejsy) ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Solídny vojnový film o u nás prakticky neznámej epizóde dejín. Film je skôr zameraný na psychológiu postáv než na nejaké akčné hody. Výstižne zobrazuje šialenstvo vojny aj pomýlené ideály, a z celkového pohľadu je realizmus jedným z pilierov tohto filmu. Na jednej strane je film tak trochu patriotický, ale zároveň sa nebojí ukázať zbytočnosť "hrdinstva za každú cenu". Herci podávajú oduševnené výkony, kamera ako taká využíva krásy exotického prostredia a atmosféru vhodne dopĺňa aj sugestívna hudba. Filmu je možné vyčítať pomalšie tempo, nedostatok akcie a možno aj povrchnejšie charaktery. 60%. ()

Gagin 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se střídají dobré a špatné pasáže v celku to potom působí hodně průměrně. + za hezké prostředí Filipín. ()

Reklama

Reklama