Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Storm - Letter of Fire se odehrává na pozadí reformace 16. století, kdy byla v Evropě ohrožena svoboda projevu. Příběh se točí kolem Storma, dvanáctiletého syna antverpského tiskaře Klaase Voetena, který tajně tiskne zakázané texty. Když se Klaas rozhodne vytisknout zakázaný dopis, který napsal kontroverzní reformátor Martin Luther, je přistižen a zatčen. Storm zvládne včas uprchnout s originálem dopisu, ale stává se tak objektem pátrání vedeného novým inkvizitorem. Dostane se mu nečekané pomoci od osiřelé dívky Marieke, která žije v podzemních tunelech města. Storm se snaží zachránit svého otce před upálením na hranici, ale nemá času nazbyt. Komu všemu může věřit ve světě, který propadl náboženskému fanatismu? (HBO Europe)

(více)

Recenze (14)

misterz 

všechny recenze uživatele

Výprava a kostýmy neboli najhoršie, no celý ten príbeh okolo záchrany jednej tiskárskej sadzebnice mi prišla len ako taká málo záživná pletka, ktorú si rodina pustí niekedy v nedeľu ráno ako kulisu k bežným činnostiam. Málo zaujímavých situácií, žiadna poriadna zápletka... Slabší priemer. 55/100 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $453,511▐ Technicky na úrovni, dejovo to ale mohlo byť určite pútavejšie podané. /50%/ ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Historický dětský příběh z počátků dějin nizozemského národa i luterské reformace v jednom. To také vysvětluje jednodušší děj a poněkud černobílou optiku filmu. I to jsou evropské dějiny a kořeny občanské společnosti. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Přehledně napsaný děj s jednoduchou zápletkou, kterou povýšil na pěknou podívanou skvělý režisér. Bez hluchých míst. Honičky, schovávačky v efektních podzemních kanálech a dětská love story která u diváků zvedá citovou křivku. Dobro musí zvítězit nad zlem. Čekal jsem nějaký triumf na závěr. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Po dlhšom čase skutočne zaujímavý a dynamický, dobrodružný, rodinný film z obdobia reformácie. Škoda, že mnoho scén sa odohrávalo v prítmí. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Síce tomu chýbal lepšia dynamika, ale kostýmy a výprava bola uspokojivá. Na Holandsko. Príbehovo to je spravené skôr pre mladšieho diváka a históriechtiví si na svoje neprídu. Rozhodne to ale nie je zlý počin, len by to možno chcelo trochu prestrihať a skrátiť tak o 15 minút. 3 z 5 ()

mimozakon 

všechny recenze uživatele

...alebo o tom ako inkvizítor po luteránoch prahol. Úplná nezáživná nuda. Čakal som nejaký dobrodružný akčák. Takáto hovadina. (1 písmenko z 5) ()

LeChouan odpad!

všechny recenze uživatele

Výpravnější, myšlenkově černo-bílé dílko z doby nástupu reformace. Snadno uhodnout, kdo bude dosazen do role padoucha – ano, správně padouchem je katolický (Habsburský) universalismus. Ono „zlo“ bude ve filmečku poraženo, a to dětmi, symbolicky je můžeme brát jako rodící se národní zájmy. Nesymbolicky (DÁLE možno chápat jako SPOILER) je dětský „odboj“ zábavný; enormně se mi líbil nápad zdravého života v kanálech, tekutá směska odpadků, moči a exkrementů pod městem. Méně zábavná je pasáž z luteránského kázání o nezbytnosti odstranit z kostelů sochy Panny Marie. ()

allegria 

všechny recenze uživatele

Obecně vzato filmy z tohoto období právě nemusím, ale tento mi - dle mého laického soudu - připadá velmi zdařilý. Chvílemi děj až trochu nevěrohodný, ale jinak překvapivě dobře vystižená atmosféra doby: prostředí (a snad i kulisy?), barevnost, kostýmy, všechno tak dobře ztvárněné, až člověk zapomene, že žije v dnešní době. Vynikající hudba. A na to, jaké je hlavní téma a zápletka, až výjimečně podařený film. ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele

Vynikající Nizozemský počin. Herecky, dobové prostředí, kamera, vynikající hudba a příběh přímočarý, nenudící. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 8/10 ... Vizuální stránka: 8/10 ... Soundtrack: 7/10 ... Didaktický potenciál: 8/10 ... Celkový dojem: 8/10. ()

Spanki 

všechny recenze uživatele

Chápu, že divákovi, který hodnotí film podle schématu "víc akce=lepší film", bude připadat tento film nudný. Ale pokud máte rádi filmy s nějakým příběhem, tak se vám to bude líbit. Za sebe oceňuji, že ve filmu není téměř žádné mučení, které by se u filmu o inkvizici mohlo očekávat. Dal bych i pět hvězdiček, ale na to by to potřebovalo ještě trochu složitější zápletku a vymazlenější závěr. ()

T.E.Elf odpad!

všechny recenze uživatele

O proti československým filmům jako třeba Vávrův Jan Hus z 1954 a pod. to má jedno obrovské plus - technika. Filmové řemeslo přeci jen trochu pokročilo. Zbytek je naprosto jednostranná a naivní ideologická masáž. Snad ještě o to horší, že to nebylo z nařízení Strany. Nebo jo ? P.S.: P. Otakar Vávra by to natočil lépe a věrohoněji. ()

Reklama

Reklama