Reklama

Reklama

Vysoké Tatry: Život nad oblaky

  • Česko Život v oblacích (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Staří Slované dali divokým horám plným zvěře a legend jméno Tatry. Říká se jim nejmenší velehory světa a my můžeme nahlédnout do jejich království... Vrcholky Vysokých Tater jako ostrůvky v mlžném moři. Království kamzíka tatranského. V této nadmořské výšce nad hranicí lesa panují extrémní podmínky. Krajina ledu a sněhu je přesto domovem dvou expertů na přežití, kterým se tu daří už od poslední doby ledové. Ostatní živočichové sem přišli později z níže položených oblastí. Každý z nich ve vysokých horách přežívá, jak nejlépe dovede. Ani za slunečných dní není v této divočině nad oblaky nikdo v bezpečí. Všichni zde musejí bojovat o přežití. Toto je jejich příběh. (Česká televize)

(více)

Recenze (15)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Krása Vysokých Tater se představuje v dalším Balážově počinu. Chválím výtečné záběry kamery a celkový koncept dokumentu, který přináší možnost nahlédnout do života hor tak, jak se to poštěstí málokomu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Erik Baláž je dokumentarista par excellence. Toľko hodín, dní, či týždňov tráviť, aby nakrútil aspoň jeden pársekundový shot. Sám sa v televízii vyjadril, že Angličania prišli na Slovensko nakrútiť niečo a nenatočili nič, lebo by to stálo ohromný kus času a trpezlivosti a radšej to zabalili. Klobúk dole pred ľuďmi s podobným zanietením. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Klasicky kvalitná slovenská tvorba zo slovenskej prírody. Trošku sa mi avšak zdal byť skromnejší nahovorený komentár. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Bezchybný dokument, krásny, zaujímavý aj napínavý. Koľko to muselo stáť trpezlivosti natočiť takéto unikátne zabery kamzíkov, rysov, svišťov, jeleňov a vlkov. A nebolo to čakanie v príjemnom letnom lesíku. ()

Akret 

všechny recenze uživatele

Za mě nejlepší film letošního festivalu AFO 2017. Vizuálně velmi pěkně zpracovaný dokument s optimální stopáží, který se nesoustředí pouze na zmapování života kamzíků, ale celé řady „obyvatel“ horských vrcholků Tater. ()

matolas 

všechny recenze uživatele

Vizuálne fantastické, ale na tom komentári by to chcelo buď poriadne zapracovať, alebo ho úplne vynechať. Tak či onak, veľká vďaka dokumentaristom, že sa na to podali. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Na slovenské prírodopisné pomery sa nič lepšie natočiť nedá. Rodinka rysov pokope či svište na WC sa nevidí každý deň :) ()

smatana.sk 

všechny recenze uživatele

Absolútne unikátne zábery, ktoré u nás ešte nikto nenatočil a tak skoro nenatočí. Vidieť rysa je veľké šťastie. Odfotiť rysa sa podarí len skutočným profesionálom. Ale natočiť video so 4 hrajúcimi sa rysmi - to sa podarilo len Karolovi Kaliskému, ktorý za tento záber v nepriaznivých klimatických podmienkach zaplatil niekoľkotýždňovou chorobou, hoci je skúseným vysokohorským turistom. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele

Oba díly (2.díl vysílala ČT 2 v sobotu 3.8.2019 v 17 hod.) jsou naprosto famózní : 5 * a 95 % , míň ne ..... . Erik Baláž odvedl výbornou práci .... , ( v českém znění - komentář : Tomáš Borůvka) . ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Úchvatné záběry z velehor a ze všech ročních období. A nejen kamzíci, ale i další obyvatelé těchto míst v hlavní roli. Krásně se na to dívá z tepla domova... ()

Reklama

Reklama