Reklama

Reklama

Vysoké Tatry: Život nad oblaky

  • Česko Život v oblacích (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Staří Slované dali divokým horám plným zvěře a legend jméno Tatry. Říká se jim nejmenší velehory světa a my můžeme nahlédnout do jejich království... Vrcholky Vysokých Tater jako ostrůvky v mlžném moři. Království kamzíka tatranského. V této nadmořské výšce nad hranicí lesa panují extrémní podmínky. Krajina ledu a sněhu je přesto domovem dvou expertů na přežití, kterým se tu daří už od poslední doby ledové. Ostatní živočichové sem přišli později z níže položených oblastí. Každý z nich ve vysokých horách přežívá, jak nejlépe dovede. Ani za slunečných dní není v této divočině nad oblaky nikdo v bezpečí. Všichni zde musejí bojovat o přežití. Toto je jejich příběh. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (2)

  • Filmárom dokumentu sa prihodilo, že kráčali celý deň v hlbokom snehu s ťažkou technikou na hrebeň Belianskych Tatier, kde chceli prespať v jaskyni. Pre náročný výstup však nestihli vyjsť za svetla a jaskyňu po tme nevedeli nájsť. Kým ju objavili sa viacerí z nich vystavili podchladeniu. (Polcas)
  • Vzácne zábery rysej rodinky sa podarili natočiť Karolovi Kaliskému až na tretiu zimu. Natočenie celého filmu trvalo tri roky. (Polcas)

Reklama

Reklama