Reklama

Reklama

Únik z Patagonie

(festivalový název)
  • Argentina Fuga de la Patagonia (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na konci devatenáctého století ovládali Argentinu z části domorodí indiáni a z části kolonizátoři. Průkopník Francisco P. Moreno, který se pohyboval v obou světech, v té době mapoval Patagonii. Na základě jeho deníků natočili režisér Francisco D'Eufemia a scenárista Javier Zevallos westernově laděný, dobrodružný příběh o útěku z indiánského zajetí, který se odehrává na pozadí střetu dvou kultur. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

HAL 

všechny recenze uživatele

V podstatě méně opulentní a dynamický Revenant, jen bez DiCapria znásilňovaného medvědem. Francisco Moreno dramaticky utíká od začátku do konce před pronásledováním indiány i bandity skrze nádhernou krajinu jižní Argentiny, a získává při tom trochu jiný úhel pohledu na střet místních kultur s bílými kolonizátory, kterým jako naivní geograf nevědomky pomáhal v jejich zločinech vůči původmním obyvatelům. Pozitivní na tom ovšem je že tato liberálně humanistická linka nezabírá ve filmu moc prostoru aby to začalo být otravné, a jde spíše opravdu o jeho přežití a jímavé (a snad až příliš pomalé) putování dviokou přírodou. 7/10 ()

wick 

všechny recenze uživatele

Morena asi málokdo zná...přesto tenhle příběh dobrodruha stojí za to vidět, už proto že není z Hollywoodu, zaujme dobrou kamerou a hudbou, i když je vidět, že si tvůrci museli vystačit s málo penězi. ()

Reklama

Galerie (8)

Reklama

Reklama