Reklama

Reklama

Údolí ticha

(seriál)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Přátelé Filip a Horia společně tráví večer v lesní chatce v Tichém údolí. Jejich zdánlivě nevinné dětinské škádlení se v jistý okamžik promění v něco dočista jiného. Věci naberou rychlý spád poté, co vedle jejich chatky zastaví auto a Horia s Filipem se stanou svědky několika vražd. Oba se snaží nepozorovaně utéct, ale vrah je jim v patách. Na poslední chvíli se jim podaří šílenci uprchnout, oba se však zapřisáhnou, že si všechno raději nechají pro sebe, aby se neprovalilo jejich tajné setkání. Státní zástupkyně přidělená k případu je Elena Zamfirová, Filipova teta a adoptivní matka. Její spolupráce s útvarem DIICOT, který je zapojen do vyšetřování záhadných vražd z Tichého údolí, se ukáže být velmi obtížná. Elena musí současně čelit problémům ve vlastní rodině. Oběťmi jsou členové klanu vedeného mafiánem jménem Nicu Jartea. Smrt jeho mužů ho staví do choulostivé situace. Když si Horia s Filipem uvědomí, že za sebou zanechali stopy, které by je mohli prozradit, podniknou riskantní krok. (HBO Europe)

(více)

Recenze (8)

_ksilt 

všechny recenze uživatele

Tohle jako spickova HBO Romania produkce vubec nevypada, plytky dej, nesmyslne jednani postav, diry ve scenari neprehlednutelne, tezka, pretezka nuda. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Norové natočili seriál, Američani to od nich okopírovali a nakonec Rumuni, kteří to pojali narozdíl od svých předchůdců poněkud kompresně. Ještě pochopím Amíky - chtějí to mít prostě po americku, ale proč Rumuni, to teda nevím. V ději jsou drobné odlišnosti, které jim asi dovolila licence, ve výsledku je to ovšem trapná slátanina s tak dramatickou hudbou, až je to spíš k smíchu. Hezké exteriéry. ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem norský originál ani jeho americký remake. Soustředím se proto výhradně na tento rumunský příspěvek, který považuji za výborné audiovizuální dílo. Nejde jen o vyřešení vraždy čtyř lidí, kde pachatel je divácké obci známý výjimečně od začátku. Nejde jen o obchodní války mafiánských gangů. Je to především silné drama o dospívání dvou mladíků a hledání vlastní sexuality, o komplikovaných rodinných vztazích ani nemluvě. Údolí ticha disponuje mnoha výraznými atributy, kvůli který stojí zato vyhradit si celé čtyři hodiny pro celou minisérii. Především je tu tísnivá atmosféra, navíc výborně nasnímaná, naprosto skvělý soundtrack s ústředním hudebním motivem, poměrně úsporná režie a hlavně skvělé herecké výkony v čele s oběma mladými představiteli. Mezi oběma mladíky je výborná chemie a na oba se hezky moc kouká. Takže za mě absolutní spokojenost. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Nějak to nechápu? Proč Rumuni natočí naprosto stejný seriál jako Američani? Seriál Eyewitness. Je to jako přes kopírák, je rumunští hoši si to v posteli rozdali hned v prvním dílu. A herecké obsazení je spíše cikánského původu. Třeba bude konec jiný? :-) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Kriminální gayovské drama. 1) Podle úspěšného norského originálu natočili Američané a Rumuni současně své remaky. Ten rumunský byl uveden do distribuce týden po americkém. 2) Rumunská lokalizace je věrohodná. Cikánské gangy jsou skutečné. Zoufalý strach z coming outu je také vzhledem k poměrům v zemi uvěřitelný. 3) Spoiler. Očekával jsem, že šéf DIICOT bude napojený na mafii a proto likviduje nemilosrdně svou konkurenci. Jeho motivace, nepříliš věrohodně vysvětlená na konci seriálu, mě nějak neuspokojila. Zakončení seriálu se mi nelíbilo. 4) Zaujali mě, jak jinak, Vlad Balan ("heterosexuál" Horia) a 18letý Theodor Soptelea (gay Filip). ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama