Reklama

Reklama

Čínská válka na obzoru

  • Velká Británie The Coming War on China

VOD (1)

Obsahy(1)

Ekonomická válka, která panuje mezi světovými velmocemi Čínou a Spojenými státy, by se podle některých expertů mohla změnit až v jaderný válečný konflikt. Expanze levného čínského zboží a nových technologií na americký trh představuje podle Washingtonu velký problém pro tuzemské společnosti, a tím ohrožuje jejich životaschopnost a americkou ekonomiku celkově. Spojené státy se tak snaží různými způsoby omezit obchodování s Čínou, ale té se to samozřejmě nelíbí a chce si vybudovanou pozici na americkém trhu uhájit. Situace je napjatá o to víc, že obě země disponují silnou, jadernými zbraněmi vyzbrojenou, armádou. (Kino Svět)

(více)

Recenze (6)

ghatos 

všechny recenze uživatele

Tendenční nevyvážený dokument bez hlubšího kontextu hrající na city. Kritika USA proč ne, ale Čína prakticky vypadá jako hodný kladný hrdina 🥴...to určitě (pozdravy z Tajvanu a Tibetu). Vztah Číny k USA (i ve společnosti) je prapodivný...od obdivu, až ke špionáži a expanzi (nejen) v Pacifiku. Bude zajímavé sledovat geopolitický tektonický bod v Tichomoří. Japonsko si už brousí zoubky a možná budou někteří překvapení, kdo půjde proti Číně. Můj odhad eskalace: 8 až 15 let. 38%. ()

vonBahnhof 

všechny recenze uživatele

Začiatok šokujúci, záver ohurujúci. Prináša komplexnejší naratív. V momente, keď nás v polovici dokumentu "Hurun" ohuruje tvrdením, že v roku 2015 bolo v číne 1 600 000 multimilionárov a snaží sa tým naznačiť, že Čína sa prerodila do kapitalistickej trhovej demokracie, vybavujem si, že v strednej európe máme silnú skúsenosť s komunistami, ktorí po 1989 rozkradli spoločné a odrazu tu máme tisíce multimilionárov. V Číne, to asi nebolo o moc inak. Ale kto vie ... Chcel by som veriť tomu, čo hovorí Eric Li v polovici dokumentu. Záver filmu je ako vyznanie a vytíčenie smeru - výborné. Treba film vidieť pokiaľ možno viac krát. Vrelo odporúčam. ()

Aguirre 

všechny recenze uživatele

Viac rovin: klasicky dokument v style '70. Autor dava vlastne postoje, hovori na kameru, cestuje na miesta a robi rozhovory. Na druhej strane, kriticky pohlad na prístup a politiku US v Tichomori - je dobre to navnimat aj z tohto uhla pohladu. A napokon, nekriticky prístup k Cine. To uz trochu smrdelo. Nadovazok ma vsak reminiscencia na apokalypticke vizie tretej svetovej z detstva prinutila dat tomu 4* ()

CreepyJoe odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná sračka právě k vidění na netflixu a totálně tupá rudá propaganda adórující komunismus a nejvěštích pohlavárských rudých sviní vytváří dobré lidové robiny Hoody... a klasicky po komunistku"USA může za všechno špatný na světě, jo a hlavně kapitalismus." Idioti na netflixu se snad už úplně zbláznili...že tam pouští takovouhle pokryteckou prolhanou sračku, která není žádným dokumentem jen rudou masírkou pro změkčelé mozečky. Dokument doporučuje tisíc soudruhů z deseti, protože tak řekla strana. ()

Reklama

Reklama