Reklama

Reklama

Anne s E na konci

(seriál)
  • Kanada Anne with an E (více)
Trailer
Kanada, (2017–2019), 20 h 33 min (Minutáž: 43–89 min)

Předloha:

Lucy Maud Montgomery (kniha)

Hrají:

Amybeth McNulty, Geraldine James, R.H. Thomson, Dalila Bela, Lucas Jade Zumann, Corrine Koslo, Helen Johns, Aymeric Jett Montaz, Kyla Matthews (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(27)

Obsahy(1)

Kurážná osiřelá holčička s velkým srdcem objeví skutečný domov u starého mládence a jeho sestry. (Netflix)

Recenze (67)

Mlle odpad!

všechny recenze uživatele

Protivná malá holčička bez empatie, která se stále zabývá jen sebou, je časným prototypem dnes preferovaného a opečovávaného typu povahy. A neb se v ní mnoho dospívajících (a bohužel i dospělých) žen najde, což se jim stane další záminkou k patologické sebelásce i sebelítosti, musela se nutně stát hrdinkou. Bohužel je tak dobře zahraná, že je skutečně živelně protivná. Musela jsem proto vypnout, i když mám jinak příběhy ze starého anglického venkova ráda. Tohle bychom za vzor dětem opravdu dávat neměli… ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Toto nemá s adaptáciou Anny naozaj nič.. Radšej by som tvorcov obvinila z diletantstva, že si prečítali zle knihu, obávam sa však, že problém je oveľa hlbší. V podstate vzali z Anny iba tie najpovrchnejšie vlastnosti (ryšavé vlasy, pravda, nesmú chýbať..) a jej skutočné charakterové "ja" odhodili do koša. Toto v žiadnom prípade nie je Anna. Je to tendenčne znásilnená "predloha", pretože chceme byť veľmi moderní, veľmi aktuálni a veľmi psychologickí, zabúdajúc, že dielo vzniklo v inej dobe a tendenčné myšlienky ho urobia akurát tak neautentickým a zbytočným. Ak robiť takúto "adaptáciu", tak ju radšej zasadiť do súčasnosti. To by dávalo aký taký zmysel.. ()

loki5 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké překvapení. Nenapadlo mě že budu ve svém cynickém postoji skoro ke všemu sledovat seriál jako je tento. A že se u toho velmi bavím. Skvělý je knižní přednes hlavní hrdinky, herecké výkony jsou přesné a to včetně castingu, dialogy jsou kapitola sama o sobě, hudba je skvělá a kamera by si zasloužila oskara. Je to jako nudný historický román podáván ústy střeštěné protagonistky. 80% Zatím před koncem první série. A tak mám za sebou i sérii druhou a jsem docela hodně překvapen jak málo mě vadí jakékoliv tyhle LBGT a SJW věci. Hlavním důvodem je vše okolo. Hudba, herci, kamera scénář, atmosféra vše. Je vidět jak moc se tvůrci snažili a jak dobří jsou v tom co dělají. Před začátkem třetí řady mě už teď mrzí, že to tou třetí skončí. 80% Také jsem si přečetl knižní předlohu, která rozhodně stojí za to. ()

yvona 

všechny recenze uživatele

Zoufalost přežít 3 série,ale dala jsem to. Anne hrozně přehrává, je nesnesitelná, hysterická, panovačná, především sebestředná. Je to fracek, kterého bych vykopla z domu po týdnu.Nenašla jsem pro ni ani za mák soucitu a s chutí bych se přidala k těm, kteří ji šikanovali. Ublíženého a zrazeného černouška tam vpáčili ve druhé sérii velmi kostrbatou zápletkou s následným rasismem, pochopitelně. Neurčité pohlaví, velkolepá oslava homosexuality a feminismus také splněno.Integrace černochů a indánů jsou pak už jen nezbytnou třešničkou na dortu ve 3. sérii. ()

Puddle 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nechápal ve filmech a literatuře se vyskytující postavy, které se opakovaně nechají otloukat a všechno si libít. Postava Anne si mně hned podmanila tím, že je svá a nenechá si líbit vůbec nic (v dobrém). Je to emocionální, krásně napsané Amybeth McNulty to táhne jak kanadský parní vlak (taky neskutečně dobře pracuje s hlasem). Viděl jsem sice jen pár dilů, ale i tak mám za to, že na těch 5 hvězd to je. ()

SamanthaM.M 

všechny recenze uživatele

Ako dievča som vyrástla na Anne zo Zeleného domu a táto adaptácia je bolestivo nádherná, hoci sa nepridŕža knižnej predlohy vo všetkých detailoch. Hlavná hrdinka je presne taká Anna, akú sme si len mohli priať a scenérie a prostredie sú úžasné. Veľmi sa teším na ďalšiu sériu, lebo Annu som vždy milovala a a vždy aj budem. ()

terina.92 

všechny recenze uživatele

První 3 - 4 díly pro mě byly velmi rozpačité. Anne mě štvala a já jsem váhala, zda u seriálu zůstat. Nakonec jsem zůstala a jsem hrozně ráda. Anne mi přirostla k srdci, její postava a se krásně vyvíjela a postupem času i zklidnila. Já jsem si uvědomila, že je to po dlouhé době nějaký seriál bez vražd, kde se jen nechávám unášet dobou a jejich zvyky. Poslední dva díly pro mě byli trošku zrychlené - klidně se dalo ještě něco vykouzlit a mě je teď líto, že jsou natočené pouze tři série. ()

POMÍK 

všechny recenze uživatele

Skvělé moderní zpracování. Samozřejmě si člověk musel zvyknout, že je jsou to jiné postavy a jiné pojetí, ale po 2. díle si to člověk zamiluje a je to moc pěkné po všech stránkách. Trošku tvůrcům skřípe vztah Anna a Gilbert, nějak to nesedí a není to čitelné. ()

retrogirl2 

všechny recenze uživatele

Z dětství si pamatuji seriál o Anně ze Zeleného domu, který se mi líbil, a už není možnost ho nikde vidět. Takže zjištění, že se natočil něco jako remake, mě samozřejmě nalákal. Vybavily se mi některé postavy,děj úplně už nevím... Knihu jsem nikdy nečetla. Každopádně příjemná oddychovka, při které se skvěle relaxuje 🤗 ____ Úprava po shlédnutí 3.série - ježiš já chci další!!! Musím říct, že spousta dílů byla nic moc, místy mi připomínaly Doktorku Quinnovou 🙈 Ale ten konec! Tvůrci odvedli skvělou práci na gradaci celého příběhu 👌🏼🔝 Takhle jsem si dlouho nepobrečela, amen. EDIT: Zjištění, že jsem knihu jako dítě četla 😀 Leč nepamatuji si... ()

marusshhka 

všechny recenze uživatele

Snaha tvůrců o odlišení se od nádherné Sullivanovy verze se podařila. Je to jiná verze, ale rozhodně ne lepší. Naopak. Nelíbí se mi to ani u jiných zpracování knižních předloh, kdy tvůrci musí nafouknout příběh tak, aby vše bylo dramatické, ještě dramatičtější, nejdramatičtější... Oproti Anně v podání Megan Follows je tato Anna běžná dnešní puberťačka... s opravdu velkou vyřídilkou. Škoda, že tvůrci z knihy převzali opravdu minimum, protože Anna se mnohdy chová jako spratek. A všichni jsou zlí a všechno je špatně. Gilbert se mi navíc nelíbí vůbec. Komentář je jen za první sérii, na druhou a třetí nemám odvahu... S hodnocením jsem na vážkách, nechám to ještě zrát. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Hodnotí se mi opravdu těžko. Knihu jsem četla, ne vše jsem si pamatovala, ale myslím, že první série se jí drží celkem věrně. Pak, ve 2. a 3. řadě se tvůrci Netflixu zbláznili a začala protlačovat klasická témata dnešní doby. Já proti sexuálním menšinám a jiným etnikům opravdu nic nemám. Ale tady už některé postavy a jejich trable upozadili samotnou Anne natolik, že se z ní stávala vedlejší postava. A já se přistihla, že hlavně ve 3. sérii začínám přeskakovat, abych se konečně dostala k rozuzlení samotného příběhu. ()

Anomiska 

všechny recenze uživatele

Oceňujem zachovanie toho dievčenského sveta a fantáziu Anny, ale s knihou to má pramálo spoločného a i keď sa mi záver páči, hodnotím tromi hviezdičkami, nakoľko mi vadí dnená politika filmov a seriálov, aby sa naplnili kvóty za každú cenu. ()

Ikedar 

všechny recenze uživatele

Prekvapujúco vydarená adaptácia knižnej klasiky očarí najmä výborne napísanými postavami, krásnymi lokáciami a dojemnými zvratmi. Priznám sa, že hlavná predstaviteľka sa mi zo začiatku nepozdávala, ale už na konci prvej epizódy som pochopil, prečo si ju tvorcovia vybrali do hlavnej úlohy. Amybeth McNulty je charizmatická, citlivá, veľmi ľudská a Annu stvárňuje bravúrne. Hlavne je tak výborná herečka. Seriál má svoje pomalšie časti, ale v konečnom dôsledku to na kvalite nič nemení. Veľké plus za hudbu, krásnu atmosféru okolitej krajiny a veľmi očarujúce úvodné titulky. Škoda len toho veľmi otvoreného konca prvej série. ()

bohhous22 

všechny recenze uživatele

Moira Walley-Beckett je snad nejlepší seriálová režisérka současnosti, což ji dává velkou šanci byt nejlepší režisérkou na světě vůbec.Rukopis je čitelný, vedení herců ,práce výhradně s dobrými scénáři,tohle jako jo. ()

Dzony 

všechny recenze uživatele

První série - excelentní ve všech směrech v daném žánru. Druhá série absolutně nepochopitelný a “ hrozně”nenápadný přechod na propagaci LGBT plus nastrčený rasismus. Tím to pro mě skončilo a podezřívám Netflix, že musí plnit nějaké regule v tomto ohledu. Takže mé hodnocení je jen za první sérii. ()

Estwen 

všechny recenze uživatele

Jak se romanticky melancholickou, mírnou a citlivou knihu pro dospívající děvčata z počátku 20.stoleti povedlo přetvořit v napjaté drama, ždímající až násilným způsobem divácké emoce, řešící za každou cenu všechny kontroverzní otázky současného světa a z Anny, kterou musí mít každý rad, uřvanou hysterku, to je pro mě záhadou.... ()

Elessar. 

všechny recenze uživatele

Trvalo mi pár dní, kým som vypozerala tento seriál. Je veľmi pekne natočený, možno až prehnane "dokonalý" ako je od Netflixu zvykom. Ale je tu zopár háčikov ktoré mi jednoducho nedali. Scenérie dokonalé, ako otvorená milovaná kniha, ktorú čítam pravidelne rok, čo rok. Je tam však to ale, kniha zobrala hlavný námet (sirota Anna, ktorá príde miesto chlapca, ktorého chceli Matej a Marrila), Gilbert, Diana a spol sú typovo dobre obsadení, nemám k tomu výčitiek. Ale, vadí mi tam to menenie deja, nie je to adaptácia Anny ako ju poznáme, nazvala by som to voľné pretočenie a prerozprávanie príbehu s novými prvkami, linka s prisťahovalcami černochmi, nič proti multikulti, ale Lucy to takto nenapísala. Proste ehm, ehm. A to, že Matej počas deja( Spoiler) nezomrel a bol svedkom dospievania Anny. Dokonca aj scény s pitím a zveľaďovacím spolkom a proste, to malo byť všetko inak... Ale páčilo sa mi to, len som si musela odmyslieť, že to nie je tá Anna. ()

rionka 

všechny recenze uživatele

knihy jsem četla v původním znění naskenovaný na archive.org i se starými ilustracemi (googlení "what the hell is a raspberry cordial" and so on). mám k nim už hodně dlouho vřelý vztah. je to filozofickej, láskyplnej vztah, nikoli rigidní; proto se mi tahle adaptace moc líbí a vážím si toho. je silně, imaginativně natočená, s krásnou výpravou, kompozicemi a detaily. ač je pro mně, cynickýho lajdáka, někdy dost těžký nadchnout se pro život tak, jako Anne, tenhle seriál mě nadchnul prvním dílem. první série krása, Anne i Marilla jsou neskutečně přesné... takovýhle příběhy má smysl točit. srdíčko. ()

Hyssi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první série jsem si říkal, že sériál je velice kvalitní, ovšem pak přišla druhá a třetí a stala se z toho píčovina. Vcelku se řešili negři, feminismus a buzny. A na hlavní příběh zde zbylo jen velmi málo času, což je obrovská škoda, protože právě hlavní příběh byl to co posouvalo seriál vzůhuru. Ale jsem rád, že seriál dopadl tak jak dopadl a jsem taky rád, že třetí série byla tou poslední. [62 %] ()

Reklama

Reklama