Reklama

Reklama

Anne s E na konci

(seriál)
  • Kanada Anne with an E (více)
Trailer
Kanada, (2017–2019), 20 h 33 min (Minutáž: 43–89 min)

Předloha:

Lucy Maud Montgomery (kniha)

Hrají:

Amybeth McNulty, Geraldine James, R.H. Thomson, Dalila Bela, Lucas Jade Zumann, Corrine Koslo, Helen Johns, Aymeric Jett Montaz, Kyla Matthews (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(27)

Obsahy(1)

Kurážná osiřelá holčička s velkým srdcem objeví skutečný domov u starého mládence a jeho sestry. (Netflix)

Recenze uživatele VLADEK k tomuto seriálu (3)

Anne s E na konci (2017) 

1.série - 80% a jsem zvědavý na tu "modernizovanou" 2.sezónu a snad si někde najdu knihu, když tady vidím některé ty hysterické (zejména slovensky psané) komentáře./Update 2.sezóna - rozumím všem těm výtkám ohledně našroubovaných témat LGBT, rasismus... - a sám mám velké výhrady k tomu jakým způsobem (dialogy a děj v epizodách 8-10) se toho autoři ujali - ale proboha zkoušení nových cest u starých příběhů je podstatou umění 21.století, protože skutečně invenčních umělců je jen velmi málo a už toho bylo hodně řečeno. Celkově vzato někde okolo 70%. Pokud jsou ta hodnocení "Odpadem" myšlena vážně, po shlédnutí alespoň 80% stopáže, pak bych se vší vážností komentátorům doporučil psychoterapii, protože to vypovídá něco o nich, o 2. sezóně seriálu docela nic. /Update 3.sezóna - až tady z mého pohledu nastává velký problém - cca od 7 dílu. Nastupuje něco jako sociálně politický aktivismus a naprosto neudržitelné věci a dialogy - na konec 19.století a všechno to jde do kopru a jen s velkým sebezapřením seriál dokoukám bez přetáčení některých scén. Celkově tahle sezóna - 45%. Bohužel i dětští herci začínají přehrávat a jejich vedení selhává. A nikdo nám nevysvětlí proč se AnnE vykašlala na svoji indiánskou kamarádku. /Pročetl jsem si úvodní knihu a ANO seriál s ní má jen málo společného. Doporučuji první řadu, a pak to nechat být. Prostě jak to vzal do ruky Netflix... Ve srovnání s běžnou současnou českou seriálovou produkcí je to ale stále brutální rozdíl, takže než něco na Primě, ČT nebo Nově tak raději tohle. ()

Série 1 (2017) (S01) 

Knihu jsem nečetl, nemám s čím porovnávat, ale nemám nějaký zásadní pocit, že by tady bylo něco přes míru šroubováno na současnou dobu. Ale možná knihu prolistuji, protože mě překvapilo, jak je pravděpodobně velmi populární u našich slovenských sousedů (sousedek). Co musím pochválit jsou herecké výkony, jak dětských představitelů, tak většiny dospělých. ()

Velké úsilí v duchu dobra (2019) (S03E07) 

Po relativně stabilní standardní první polovině série přišel šok a zatím nejhorší díl celého seriálu. Tohle strčí do kapsy všechny ty výtky na téma LGBT, rasismus.... Začíná to už "taneční" školou, která mi na místo a čas přijde absolutně nevěrohodná - ve smyslu opaku, děti té doby měly dle mého přesvědčení mnohem těsnější vztah a zkušennosti s tancem, protože ten byla jednou z mála "zábav" a radostí toho času. A pak přijde sociálně-politický aktivismus, kde už se tolik tlačí na pilu, že je to pro mě už přes čáru. ()

Reklama

Reklama