Reklama

Reklama

Anne s E na konci

(seriál)
  • Kanada Anne with an E (více)
Trailer
Kanada, (2017–2019), 20 h 33 min (Minutáž: 43–89 min)

Předloha:

Lucy Maud Montgomery (kniha)

Hrají:

Amybeth McNulty, Geraldine James, R.H. Thomson, Dalila Bela, Lucas Jade Zumann, Corrine Koslo, Helen Johns, Aymeric Jett Montaz, Kyla Matthews (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(27)

Obsahy(1)

Kurážná osiřelá holčička s velkým srdcem objeví skutečný domov u starého mládence a jeho sestry. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (67)

terina.92 

všechny recenze uživatele

První 3 - 4 díly pro mě byly velmi rozpačité. Anne mě štvala a já jsem váhala, zda u seriálu zůstat. Nakonec jsem zůstala a jsem hrozně ráda. Anne mi přirostla k srdci, její postava a se krásně vyvíjela a postupem času i zklidnila. Já jsem si uvědomila, že je to po dlouhé době nějaký seriál bez vražd, kde se jen nechávám unášet dobou a jejich zvyky. Poslední dva díly pro mě byli trošku zrychlené - klidně se dalo ještě něco vykouzlit a mě je teď líto, že jsou natočené pouze tři série. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Pokud máte náladu na nějaký ten milý lidský příběh, kde hrdinové prožívají různé dramatické peripetie, ale na konci vždy skončí na lepším místě, tak je Anne seriál pro vás. Tohle je relativně jednoduchý příběh o sirotkovi s bohatou fantazií a zvláštní povahou, který se snaží zapadnout do nového prostředí. Obzvlášť první díly jsou velice emocionální, ale na city hraje i řada dílů dalších - dokonce nabízí i témata k zamyšlení (různé podoby lásky, touha jít si za vlastní vizí budoucnosti, gay vztahy atd.). Fajn milý seriál, který na obrazovkách chyběl. ()

Reklama

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál ke kávě. Upřímnej, krásnej, tak akorát dojemnej, dobře obsazenej, na to, že ho Netflix neplánovaně utnul i poměrně slušně zakončenej. Hvězdu dolů za to, že zvlášť v druhý a třetí řadě pár epizod lehce vatuje. A taky za to, že to odškrtávání nejrůznějších politicky korektních otázek působí místy trochu na sílu. Zrušení je každopádně škoda. Atmosférickejch depek je na Netflixu halda. Usměvavejch feel goodů ale ne. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Toto nemá s adaptáciou Anny naozaj nič.. Radšej by som tvorcov obvinila z diletantstva, že si prečítali zle knihu, obávam sa však, že problém je oveľa hlbší. V podstate vzali z Anny iba tie najpovrchnejšie vlastnosti (ryšavé vlasy, pravda, nesmú chýbať..) a jej skutočné charakterové "ja" odhodili do koša. Toto v žiadnom prípade nie je Anna. Je to tendenčne znásilnená "predloha", pretože chceme byť veľmi moderní, veľmi aktuálni a veľmi psychologickí, zabúdajúc, že dielo vzniklo v inej dobe a tendenčné myšlienky ho urobia akurát tak neautentickým a zbytočným. Ak robiť takúto "adaptáciu", tak ju radšej zasadiť do súčasnosti. To by dávalo aký taký zmysel.. ()

Susinnon 

všechny recenze uživatele

Stále mám rozporuplné pocity. Ak sa odosobním od knižnej predlohy a pozerám to ako úplne iný príbeh, tak je to OK. Pretože tento seriál má s knižnou Annou len málo spoločné. Dej sa uberá úplne iným smerom, postavy sa správajú inak, ich konanie a osudy sú odlišné. Čiže žiadna Anna zo zeleného domu sa nekoná. Prvá séria je lepšia ako druhá. V seriály sa rozoberajú "moderné"problémy zasadené do "starej" doby. Niektoré témy sú príjemné a vhodné, iné mi prekážali a zdali sa mi k príbehu a dobe nevhodné. Tretia séria ma zatiaľ baví najviac. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (1)

  • Na konci epizody nezazní v modlitbě Františka z Assisi: „To be understood as to understand,“ v překladu: „Nežádal porozumění, ale rozuměl.“ Ta samá pasáž je naopak stěžejní v „modlitbě“ doktora v čase 19:26 v epizodě Bastogne (2001) seriálu Bratrstvo neohrožených (od r. 2001). (Timothy)

Reklama

Reklama