Reklama

Reklama

The Blind King

Recenze (4)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľný prepad. Po úlete v podobe "Morituris", ktorý sa zjavil ako blesk z jasného neba, prekvapil neočakávaným, je pre tento chabý pokus, druhá hviezda, čistá rana z milosti. Nočná mora bez nočnej mory? Kam si podel hlavu milý Picchio?? Nebyť rozuzlenia, jednotka jak vyšitá. Takto aspoň - 35% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Úplně nejhorší je horor, který se snaží být tak moc sofistikovaný a psychologický, ale fatálně selhává. Vlastně nevím o moc směšnějších a horších situacích v žánrové filmařině. A tohle je prototyp takového filmu. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nemá dcérenka kresliaca strašidelné obrázky, otecko prenasledovaný vlastnými démonmi, nočné mory, vízie, preludy = démonická fantazmagória. Po parádnom Morituris sa Raffaele Picchio rozhodol nakrútiť horor v podobnom, béčkovom štýle (vysoký rozpočet podľa mňa aj tak nikdy nebude potrebovať), no svoju podľa mňa najväčšiu devízu - gore - sa rozhodol úplne vynechať. A to je asi najväčšia škoda. Na druhej strane musím uznať, že v démonických sekvenciách vytvoril naozaj solídnu atmosféru, ďalším veľkým plusom je hudba. Maskér sa však veľmi nenatrápil. Najväčším problémom hororu je však to, že tí démoni sa tam len zjavujú, prihovárajú sa, no dokopy nič neurobia, nijako nevydesia. A po hodine je to už fakt trochu utrpenie, keďže sa všetko krúti dookola ako obohraná platňa. V záverečnej tretine sa to aspoň trochu zlepší, nakoľko sa v reálnom svete odohráva len minimum filmu a záver som celkom privítal, aj keď mohol prísť skôr. Na jedno pozretie to myslím dokáže zaujať. Žiadnu genialitu nečakať. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kanadsko-italský snímek „The Blind King“ je relativně dobrou ukázkou toho, že i za celkem malé peníze je možné natočit horor, který bude funkční. Jasně, na hercích je vidět, že jim to až tak moc nejde, ale je zde příběh, jsou zde děsivé momenty, a tak „The Blind King“ jako horor jednoznačně funguje. Ani to provedení nakonec není vůbec špatné a jistě si svoje fanoušky najde. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama