Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na rubavském náměstí během demonstrace někdo odpálil bombu, jsou mrtví a mnoho zraněných. Mezi těžce zraněnými je i pachatel, kterého musí lékaři urgentu operovat. (TV Prima)

Recenze (3)

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak je možné usoudit z mých několika předchozích komentářů, seriál začala pravidelně sledovat, protože jsem naprosto (ale úplně zcela) propadla romantické linii Maty-Lucie. Kdyby tomu bylo totiž jinak a zajímalo mě, jak to skutečně chodí při práci špičkových kardiochirurgů a neurochirurgů, podívám se na seriál Doktoři. Já ale nějak moc nemocniční prostředí (a seriály) nemusím, mohu tudíž přiznat, že za touhle mou vzniknuvší posedlostí (srovnatelnou pouze už se závislostí na Bones) se skrývá jednak to, že (jak jinak)se mi líbí David Gránský, navíc (jako bonus) jeho postava Matyho Bojana (jak už jsem zde také několikrát psala) nese rysy krásného a statečného prince na bílém koni, po němž všechny z nás ve skrytu duše toužíme, a také postavu půvabné Lucie jsem si oblíbila už na začátku, byť jsem ji tehdy ne vždy a ne ve všem chápala (především co se týkalo jejího vztahu k pro mě absolutně nesympatickému Tomášovi). Tato úžasná linie nám ale bohužel odchodem Lucie z urgentu na mateřskou dovolenou končí, nebo se alespoň odkládá na neurčito. Celé mi to tak trochu připomínalo závěr Gruffudových seriálů Ringer nebo Forever, kdy společnost ABC nevěděla, jestli seriál bude pokračovat či ne. V době, kdy se odehrálo přepadení rubavské pošty, se něžná Lucie snažila získat Matyho, a ne úplně se jí to dařilo, když ji ještě těsně po jejím porodu, tj. v době, kdy stále neměla jasno, jak to bude se zdravím jejího dítěte, přesvědčoval, že chce, aby zůstali kamarády, že na víc momentálně nemá. A ejhle, když se Lucie rozhodne, že ho sice miluje, ale stejně se musí postavit na vlastní nohy, a loučí se s ním, on přijde na to, že už by to vlastně šlo, a že už to jejich vzájemné pouto dávno něčím víc je. Jejich rozloučení pak scénáristé tak odbyli, že si myslím, že i oni sami pořád doufají, že se ohledně jejich vztahu ještě neřeklo to poslední slovo. Něco se má odehrát ještě v dalším díle (zřejmě to bude kromě moru to jediné, co mě bude ještě zajímat), a tak budu ještě (i když už jen v skrytu duše) věřit alespoň v částečné zmírnění situace, když už ne přímo v happy end. Takže moc prosím, vezměte si zase Prokopa a vraťte nám Lucii! A zřejmě to vypadá na vytvoření nějakého příspěvku do deníčku, až na to bude čas. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadprůměrný díl poslední z druhé řady. samozřejmě některé osudy otevřené pro pokračování. Já jsem zvědavý na další díly s ohledem na rozhovor se scénaristkou Lucií Paulovou , kterou po osmdesátém díle vykopli. Do osmdesátýho dílu tomu dávala Prima prachy a pak s mottem český divák si zvykne na postavy a pak se jich drží bude klesat kvalita a rozpočet. Tak dnad to nebude moc poznat. ()

Reklama

Reklama