Reklama

Reklama

Modrý kód

(seriál)
  • Slovensko Modrý kód
Česko, (2017–2020), 247 h 54 min (Minutáž: 49–63 min)

Hudba:

Dominik Renč

Hrají:

Sabina Laurinová, Roman Zach, Igor Chmela, Jiří Štěpnička, Eva Podzimková, Marek Němec, Ondřej Rychlý, Marika Procházková, Sandra Nováková (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(264)

Obsahy(1)

Nejopravdovější seriál z lékařského prostředí. Moderní drama z urgentního příjmu s hvězdným hereckým obsazením a napínavými příběhy inspirovanými skutečnými osudy pacientů, lékařů i dalších pracovníků pohotovosti. Na přípravě seriálu spolupracuje široký tým odborných poradců z řad záchranářů a lékařů. Bušícím srdcem seriálové nemocnice Rubava, plným lékařských i osobních dramat, je urgentní příjem. Na místě, kde s vyhlášením modrého kódu, ohlašujícím nestandardní situace, začíná boj o život, pracuje tým profesionálů s jediným cílem – zachraňovat své pacienty. Velká snaha a diplomatické schopnosti primáře, ale i štědří sponzoři, stojí za špičkovým technickým vybavením této pýchy celé nemocnice i zdejší zdravotnické péče. Na pohotovosti tak lze provádět i složité chirurgické zákroky, pro které je tu moderní vybavení a špičkový personál, pamatující ještě staré dobré časy nemocnice. Nemocnice Rubava bývala nákladně a moderně vybavenou výkladní skříní socialistického zdravotnictví. Dnes má, stejně jako stejnojmenné město na úpatí Krušných hor, ve kterém se nachází, to nejlepší za sebou. Mezi pestrou směsí pacientů najdeme bývalé horníky z nedalekých, postupně uzavíraných dolů, chudší až kriminální postavy i bohatou klientelu blízkého luxusního střediska Stříbrný důl, tzv. Stříbrňáku. Lékaři, sestry i personál mají každý své důvody, proč jsou právě na tomto místě. Někdo pyká za profesní škraloup či slabost, někdo ztratil ambice nebo je prostě jen úzce spjat s místem, odkud pochází. Někdo se přišel schovat… (TV Prima)

(více)

Recenze (218)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Čisté dno, kde nejlépe hrajícím hercem je poloožralý Roman Skamene a nejméně odpuzující prvek celkově je sterilní inscenační kamera. Během pár minut mi ‚guilty-pleasure meter‘ vyběhl do červených, takže čtyři díly byly čistým potěšením z tvůrčí pokleslosti, ale v pozadí nenápadně stoupající míra retardace rozsvítila varovné kontrolky už v páté epizodě. Prát si to pravidelně rovnou do stehenní tepny asi nebudu, ale doufám v příjemná letmá setkání na hraně lobotomie. Místo hvězdičky si domyslete rozšafného bláznivého smajlíka. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Můj nový oblíbený nejhorší seriál & názorná ukázka toho, že herci jsou prostě společností přijímaní prostituti. Odmítám připustit existenci reality, ve které by tohle neměla být parodie (třebaže potenciál je silně nevyužitý), na to je tam moc indicií, v čele s názvy epizod a Rubavou. Geniální výběr hudby do zpomalených záběrů, geniální dialogy, geniální herecké přechody ze smrtelného dramatu do ležérní konverzace o počasí... Směju se nahlas, moje duše hnije a vzkvétá zároveň, k tomu mi dopomáhejte měchy pod očima Laurinový. Snad bude mít některá z postav nějakou typickou repliku/gesto, aby se na to dala aplikovat chlastací hra. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Rubava Hope(less). Pokud existuje v pekle nemocnice, vypadá přesně takhle. Špitál, v němž by doktor Dlaha nemohl zadržet smích a jeho kolega Nick Riviera by byl šéfprimářem. Pokud Dietlova Nemocnice na kraji města je vrcholem české seriálové tvorby z nemocničního prostředí, tohle je parodií zapáchající kanalizace pod sklepními prostory a patologií. Dožít se toho doktor Štrosmajer, viděl by autory Modrého kódu vznášet se nad holubicemi někde v stratosféře.. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem neviděla jediný díl, ale zato jsem viděla "reklamu" na první pomoc. Takovým seriálům se vyhýbám jako čert Káči, nicméně s povděkem kvituji spoty na účinnou předlékařskou první pomoc, kterou tvůrci natočili s herci tohoto seriálu a vysílají ji v rámci reklamních bloků do éteru. Opakování je matka moudrosti a jeden nikdy neví, kdy bude muset někomu pomoct či zachránit život. Za tento nápad dávám jednu hvězdičku. ()

Spiker01

všechny recenze uživatele

No, ty odpady jsou trošku mimo, ale na to jak se tvůrci kasali, jak to bude jiný než ordinace (asi 5 nebo 6 herců tady byli v první sérii ordinky) a bude se to zaměřovat na pacienty a ne vztahy mezi doktorama je to fakt slabota a trapných situací je více než by bylo záhodno. Viděl jsem letmo jeden díl a pokračovat dle očekávání rozhodně nebudu. 😀 ()

Davies182 odpad!

všechny recenze uživatele

Objektivně je to na pět hvězdiček. Naneštěstí mi ale zrovna z krve pomalu vyprchával alkohol, začínala mi kocovinka, a já měl na parodii z nemocničního prostředí jen pramalou náladu... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Marek Němec tu má boží roli - baví, fakt. Základní skvadra ostatně ujde víceméně celá, herecky i typově. Jinak se jedná o další tematickou rychlokvašku, která občas nabírá pěkné grády na poli nechtěné zábavy. Především hysterické výkony (ne)herců v epizodních rolích a směšné pokusy o dramatickou akci vyvolávají pobavené škleby všeho druhu. Zkrátka, občas fajn, občas klišé, občas trapas. Takže vlastně standart... (hodnocení se vztahuje k prvním cca patnácti epizodám - jsem neměl tucha, že se z toho stane další nekonečná Ulice) ()

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

A tak já vím. Všichni musíme platit ty ,,krávy zelený nenažraný'' slovy Jana Svěráka, dětem kroužky, hypotéky, leasingy a já nevím co ještě. A k tomu je třeba chechtáků. Já se ale ptám: Romane Zachu, opravdu je tohoto zapotřebí? O těch ostatních se nebavím. To jsou hvězdy dávno vyhaslé, nebo vyhasínající, které podobně jako PET láhev ve žluté popelnici sem tam někdo ještě recyklací drží v oběhu. Ale u Zacha bych se tohoto nednadál. Kdysi jsem si to myslel i o Chmelovi, ten se už ale pomalu a jistě boří kamsi dolů a Ostravak jej tam ještě více zatlačil... Tohle je opravdu cosi šíleného a jediné co snad stojí za pozornost je celé to urgentní zařízení i s blikajícími ambulancemi hned za dveřmi přijímací haly s recepcí. Jestliže je však rozdíl světelných let mezi nemocnicí Chicago Hope a Ordinací v Růžovce, pak stejný rozdíl je mezi Ordinací a tímto... Vrcholem dnešní zábavy byl Zach roštující v obratlích pacienta postřelného broky bez mikroskopu bez ničeho jen tak s obří pinzetou. Naštěstí všechny ty olověné kuličky z míchy pacienta pinzetou vyzobal a ten se jistě brzy uzdravil a dál žije plnohodnotný život. Možná dokonce díky tomu že jej Zach zachránil vymyslí pro lidstvo nový vynález či lék... (To tam nebylo, ale mohl by to být slušný námět na další díl ne?) Halt všechna čest... Je možné, že pro tu prču občas u nějakého dílu na chvilku zpozorním když to samo pojede v TV, koukat ale na to rozhodně nebudu! Tohle je prostě na ODPAD ať si to tu brání kdo chce jak chce... Rubava vás prostě dorube i když vám nic nechybí. ODPAD ()

heyda odpad!

všechny recenze uživatele

Ty bláho, tak tohle je síla. Totální brak plný klišé a všeobecně zažitých názorů, které se tam do diváků hustí velkou kadencí. Doktoři jsou tam jako největší chudáci, kteří jsou naprosto profesionální a ostatní tam chodí na ně jen nadávat a posílat je do zádele. Totální katastrofa, kterou sledují lidé, kteří mají snad už tolik vymyté mozky, že už to na ně nemá ani vliv. Já si však nenechám likvidovat svoje mozkové buňky. ODPAD !!! ()

hrona odpad!

všechny recenze uživatele

Prošel jsem dvouhodinovým peklem v podobě premiérového dvojdílu, přiznám se, že mi z toho celého výtvoru bylo hůř, než kdybych byl krvácejícím skutečným pacientem v tomhle panoptiku. Tady Prima hodně ustřelila. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Takových lidí psalo scénáře, včetně jinak slušného Romana Kopřivíka, a tohle je výsledek? Amatérské porno má větší grády a víc emocí, možná dokonce i charakteristik postav, než tohle. Ty naivní, papírové dialogy, ty vztahy podle Blesku (já jsem jeho milenka, kdysi jsme spolu chodili, zkusíme to dát znovu dohromady?, jsem přece vaše starostka!), uááá! Žel, ani jako parodie to nefunguje, i když se Skamene hodně snaží. A těch doktorských a lékařských prohřešků proti realitě je tolik, že raději nekomentovat. --- EDIT: Guilty pleasure jako u Specalistů. Tak špatné, až je to chvílemi, ale fakt jen chvílemi, zábavné. ()

ARI50 odpad!

všechny recenze uživatele

Vidět pár dílu tohohle mě málem přivedlo k smrti protože jste tak chytří že jsem zjistil že mám nemoc na vše, herecky je to až bolestivé co předvádíte a vaše prostředí směšné, viděno náhodným přepnutím pár dílu a každý díl mě přesvědčil o tom co běží pořád dokola a strašně špatně odpad! prostě zaslouženě. Hodnotím pouze celek a série vidět všechny díly už se nevzbudím na konci. ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

Na letošním předávání Lvů se zhusta mluvilo o kvalitě, která dostává v tuzemsku před kvantitou řádně na prdel.. Na kvalitu ovšem dál sere pes !! Hlavně, že se točí.. Jednomu ovšem spíš hlava z té seriálové žumpy napříč stanicemi.. Od Počátků je z Modrého kódu cítit Príma snaha především a zejména sesadit z trůnu pro změnu Růžovou zahradní Ordinaci z naší Ulice, ovšem prostředky zcela totožnými, s nimiž se tvůrci perou na Nově.. A pak nejlépe za co nejméně peněz !! Jednoho však v této souvislosti musí zarazit zbabělost, s níž se na Primě bojí nasadit svoji chromou nemocniční kobylu do přímého souboje právě s Ordinací, a divák, chudák, tak může navštívit čekárnu nemocnice téměř každý večer.. Boha jeho !! Laciné, strojené a křečovité plivnutí do tváře všem sestrám a lékařům !! Umělé krve víc než v giallu, pacientů víc než v Mashi a zhovadilosti dvě hromady.. No, co.. Policisté už si užili dost, ne ?! Zlatej patlal Dietl !! ()

argenson odpad!

všechny recenze uživatele

Brutální výsměch všem, kdo aspoň jednou v životě přičichli k tomu, jak to ve špitále chodí. Tím pádem z hlavních rolí Sabiny Laurinové nijak nevybočující. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ač byl tento seriál hned v začátku odsouzen jako jeden z nejhorších seriálů poslední doby. Tak přesto se mi líbí. Po shlédnutí několika dílů jsem si ho oblíbila. Proto Vám doporučuji shlédnout nějaký díl a udělat si vlastní obrázek. Neboť tady dobře zafungovala síla davu. A hned ho všichni odsoudili, aniž by, myslím si, viděli jediný díl. ()

ArsenalEagle odpad!

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo nadějně, bylo nám předhazováno něco na úrovni seriálů z ČT. Bohužel, je to jen další odporná zvrhlost, kde má každej něco s každym a od bludů jako ordinace se vlastně vůbec neliší. Ach.. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby v tom nehráli Marek Němec a Roman Zach, tak se to nedalo vydržet ani do první reklamy. Možná i zajímavý případy, ale příběh a jejich spojení zcela zničilo natočení a vztahy mezi postavami (jsou jako z telenovely). Jen ten Zach je tam jako ruskej doktor (jj. věrozvěst ze Soluně zahraje zcela všechno) docela uvěřitelnej. Marka Němce jsem předtím viděla ve Vraždách v kruhu (a i když i těm se dalo teda leccos vytknout), v nich mu to teda sedlo o dost líp. Co se týče zbytku tak škoda slov... ()

Reklama

Reklama