Reklama

Reklama

Modrý kód

(seriál)
  • Slovensko Modrý kód
Česko, (2017–2020), 247 h 54 min (Minutáž: 49–63 min)

Hudba:

Dominik Renč

Hrají:

Sabina Laurinová, Roman Zach, Igor Chmela, Jiří Štěpnička, Eva Podzimková, Marek Němec, Ondřej Rychlý, Marika Procházková, Sandra Nováková (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(264)

Obsahy(1)

Nejopravdovější seriál z lékařského prostředí. Moderní drama z urgentního příjmu s hvězdným hereckým obsazením a napínavými příběhy inspirovanými skutečnými osudy pacientů, lékařů i dalších pracovníků pohotovosti. Na přípravě seriálu spolupracuje široký tým odborných poradců z řad záchranářů a lékařů. Bušícím srdcem seriálové nemocnice Rubava, plným lékařských i osobních dramat, je urgentní příjem. Na místě, kde s vyhlášením modrého kódu, ohlašujícím nestandardní situace, začíná boj o život, pracuje tým profesionálů s jediným cílem – zachraňovat své pacienty. Velká snaha a diplomatické schopnosti primáře, ale i štědří sponzoři, stojí za špičkovým technickým vybavením této pýchy celé nemocnice i zdejší zdravotnické péče. Na pohotovosti tak lze provádět i složité chirurgické zákroky, pro které je tu moderní vybavení a špičkový personál, pamatující ještě staré dobré časy nemocnice. Nemocnice Rubava bývala nákladně a moderně vybavenou výkladní skříní socialistického zdravotnictví. Dnes má, stejně jako stejnojmenné město na úpatí Krušných hor, ve kterém se nachází, to nejlepší za sebou. Mezi pestrou směsí pacientů najdeme bývalé horníky z nedalekých, postupně uzavíraných dolů, chudší až kriminální postavy i bohatou klientelu blízkého luxusního střediska Stříbrný důl, tzv. Stříbrňáku. Lékaři, sestry i personál mají každý své důvody, proč jsou právě na tomto místě. Někdo pyká za profesní škraloup či slabost, někdo ztratil ambice nebo je prostě jen úzce spjat s místem, odkud pochází. Někdo se přišel schovat… (TV Prima)

(více)

Recenze (218)

Melodrama 

všechny recenze uživatele

Fakt se mi to nelíbílo, špatný scénář - splácanina "Doktora z hor a telenovela z pera Rosamunde Pilcher. Na začátku "HROZNÉ DRAMA, které potom vyvrcholí v nějaké problémy a nakonec to všechno dobře dopadne. Viděla jsem díl s Danielou Šinkorovou, které zjistili "HROZNOU diagnozu" zrovna před zcela vyprodaným turné !! Jinak dobří herci se na place "nějak plácají", přijdou mi všichni takový udivený. Jako kdyby viděli scénář 5 min před klapkou a nevědí co se bude dít. Chápu, že je atraktivní prostředí z nemocnice, ale tohle se fakt nepovedlo. Poslední dobou "PRIMA JEDE" na kvantitu na úkor kvality. Jediné co se za poslední dobou Primě opravdu povedlo je Kapitán Exner - jinak to jsou srač.... Hrozně nerada píšu tak špatné hodnocení, ale tohle si to opravdu zaslouží. ()

burg 

všechny recenze uživatele

Tak strašný, jak tady všichni blijou, to rozhodně není. Celkem příjemní herci, někteří svým působením zde dokonce potěší, i když epizodní a teatrální neandrtálci mě tu neskutečně serou. Hlavně ukázat co nejvíc co nejrůznějších typů lidí, i když pochybuju, že takových tragédů se najde v republice povícero. O to víc se tedy divím, že se dokážou všichni sejít na jedné ambulanci kdesi v prdeli světa... ()

RenataD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těším se na každý nový díl. Tento seriál se povedl. Dobře se zde vykreslují vztahy mezi lékaři i problémy pacientů. Některé příběhy pobaví, jiné dojmou. Ten, kdo dává odpad, by se měl alespoň na jeden díl podívat! Myslím, že dosahuje kvality Dr. House. ()

Sorafay 

všechny recenze uživatele

Popravde nechápem hodnoteniam, ktoré si myslia, že je to lepšie než Ordinácia, či už česká alebo slovenská. Videla som všemožné seriály z lekárskeho prostredia a myslím si, že toto je omnoho lepšie, než spomínaná rúžovka. Samozrejme to môže byť omnoho lepšie, ale ja sa u toho celkom bavím, prípady ma bavia, medziľudské vzťahy tiež. Nechápem, prečo by to mali byť len o prípadoch, to si môžete pozrieť nejaký dokumentár na discovery alebo inde, nepoznám seriál, kde nepletú medziľudské vzťahy a bez nich by to bola hrozná nuda, pretože seriály sú aj o tomto a ide o to, ako to spracujú. V Česku, a ako aj na Slovensku, sa už dlho nenatočilo niečo, čo by ma dokázalo zaujať a toto je po dlhej dobe konečne to niečo zaujímavé. ()

Anubiska odpad!

všechny recenze uživatele

Vídám jen upoutávky, ale stačí až nad hlavu. Mám ráda Igora Chmelu a bolí mě vidět ho hrát v této sračce. ()

dejf96 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

měním komentář - HA HA.... nikde jinde nejde vyjádřit zhnusení nad hovadinou z produkce TV Prima, toto je opravdu neuvěřitelná píííčovina, a ještě k tomu během COVID krize nás poučovaly pseudohvězdy, jak se chovat.... opravdu na tenhle formát seriálu nemají české TV potenci ani v scénáristech ani v rychlohercích, kteří melou blbiny, jen proto, že svítí červená a deset minut před tím si to přečetli.....vše nakonec vyznívá velmi trapně, neuměle a dehonestuje jinak šikovné herce... ()

d.p.1 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je teda síla. To, že naše televize chrlí občas velice podřadné seriály a celá TV Barrandov je jeden velký hybridní útok a morální odpad je jedna věc, ale Modrý kód, to je věc, kterou bych teda od Primy nečekal. No vlastně když si spojím Modrý kód a Štiky, možná chce Prima oslovit jistou specifickou část publika, tu s disocioální poruchou a lehkou mozkovou dysfunkcí a možná pak bude dostávat větší provize za Teleshoping, těžko říct.. ale zpět k tématu. Když jsem byl přizván, abych se podíval na jeden, dva díly, tohohle veledíla, tak jsem si říkal, proč ne. Neměl bych přece trpět předsudky. Po jejich shlédnutí a uvedením mé osoby do stavu strnulosti, téměř i stuporu, jsem si říkal, že jsem asi moc velkej morous, protože mně v hlavě lítaly velice opovržlivé myšlenky na adresu autorů a z charakterů jsem měl pocit, že se je někdo snažil navrhnout tak, aby jejich osobnost pochopilo i 5ti leté dítě s poruchou učení a předsudky ke "starostce", "vrchní sestře", "zlé mladé doktorce" naopak trpěl celý seriál.. Nejenom předsudky, ale i příšerným námětem, příšernými scénářem, příšerným vykreslením lidí. Ano, tenhle seriál uráží samotné lidstvo jako celek, protože ukazuje, jak moc omezení a tupí někteří lidé jsou. Nebo možná spíš, jak by mohli být, protože potkat někoho takhle zabedněnýho, to se vám stane jednou, maximálně dvakrát za život, pokud tedy nepracujete v jistých specifických ústavech, nebo nechodíte na koncerty Ortelu. V modrém kódu, jsou takoví "specifičtí" prakticky všichni pacienti a půlka lékařského personálu a to pak v člověku evokuje představu, že celé lidstvo míří k šipku, což není pravda, protože komentáře k tomuto seriálu ukazují, že drtivá většina lidí to vidí a tudíž nejsou tak stupidní jako duch tohoto seriálu. Díky bohu. Hodnocení "odpad!" bych doplnil slovy "největšího kalibru", tohle fakt ne! ()

planetta odpad!

všechny recenze uživatele

Videl som asi 15 minút čakajúci na SJK. OMG sme až takí hlúpi? Tie spomalené emotívne zábery s muzikou Radioactive by Imagine Dragons WTF!? ()

Rumplcimprca 

všechny recenze uživatele

Český pokus o ER. No, snahu cením, bohužel to moc čpí malostí. Na druhou stranu je to opravdu někde jinde než Růžovka, to se nedá srovnávat, proto hvězdička navíc. ()

andreas_tool odpad!

všechny recenze uživatele

Hodnotím po 20 minutách, kdy jsem byl okolnostmi se dívat. Chcete vědět, co je špatně? Všechno! A co je dobře? Nic! Totální dno. ()

Jeff_Geiger odpad!

všechny recenze uživatele

Totalni odpad, dno a spodina. Neni na tom dobreho absolutne vubec nic. Tupa zbytecnost pro divaky s velmi omezenym IQ. Chapu, ze herci musi z neceho platit slozenky, ale za toto by si vsichni do jednoho meli desive naliskat. Tvurci jsou bez vyjimky retardovana hovada. Nic lepsiho se bohuzel o tomto skvostu neda napsat... ()

JenTR odpad!

všechny recenze uživatele

Jak je možné, že takový odpad chodí v hlavním vysílacím čase? Tohle se národu líbí? Smutné. ()

lubino89

všechny recenze uživatele

Zaujímavé, že na čsfd chýba herec Vendelín Vávra, ktorý tam má väčšiu úlohu a Michaela Dittrichová v klasickom Modrom kóde bola často, ale podľa čsfd zmizla odtiaľ v roku 2018 a zjavila sa až v Modrom kóde Sestričky, pritom tam súvisle bola ako Libuška. :) ()

winterhaze 

všechny recenze uživatele

Seriál, u kterého je prostě potřeba nepřemýšlet. Lehounce lobotomické, s reálnou nemocnicí to nemá nic moc společného - pro každého, kdo se někdy k nějaké blíže přiblížil, bude Modrý Kód zaručeně vyvolávat silnou chuť na romantickou schůzku se zdí. A pořádnou. Ale jedna hvězda tam je - když vážně potřebuju vypnout, tuhle guilty pleasure si prostě pustím znovu a znovu. ()

Tongo 

všechny recenze uživatele

Tento seriál bych popsal jako taková trošku zajímavější Ulice . Ale opět to není žádná sláva , příběhy jsou za mě švihlé a trochu přehnané , a přijde mi že postavy jsou stejně jako v Ulice stejně pesimistické a furt jenom něco řeší nebo se hádají , prostě seriál co u mě doopravdy neboduje . 1 hvězda ()

Reklama

Reklama