Reklama

Reklama

Modrý kód

(seriál)
  • Slovensko Modrý kód
Česko, (2017–2020), 247 h 54 min (Minutáž: 49–63 min)

Hudba:

Dominik Renč

Hrají:

Sabina Laurinová, Roman Zach, Igor Chmela, Jiří Štěpnička, Eva Podzimková, Marek Němec, Ondřej Rychlý, Marika Procházková, Sandra Nováková (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(264)

Obsahy(1)

Nejopravdovější seriál z lékařského prostředí. Moderní drama z urgentního příjmu s hvězdným hereckým obsazením a napínavými příběhy inspirovanými skutečnými osudy pacientů, lékařů i dalších pracovníků pohotovosti. Na přípravě seriálu spolupracuje široký tým odborných poradců z řad záchranářů a lékařů. Bušícím srdcem seriálové nemocnice Rubava, plným lékařských i osobních dramat, je urgentní příjem. Na místě, kde s vyhlášením modrého kódu, ohlašujícím nestandardní situace, začíná boj o život, pracuje tým profesionálů s jediným cílem – zachraňovat své pacienty. Velká snaha a diplomatické schopnosti primáře, ale i štědří sponzoři, stojí za špičkovým technickým vybavením této pýchy celé nemocnice i zdejší zdravotnické péče. Na pohotovosti tak lze provádět i složité chirurgické zákroky, pro které je tu moderní vybavení a špičkový personál, pamatující ještě staré dobré časy nemocnice. Nemocnice Rubava bývala nákladně a moderně vybavenou výkladní skříní socialistického zdravotnictví. Dnes má, stejně jako stejnojmenné město na úpatí Krušných hor, ve kterém se nachází, to nejlepší za sebou. Mezi pestrou směsí pacientů najdeme bývalé horníky z nedalekých, postupně uzavíraných dolů, chudší až kriminální postavy i bohatou klientelu blízkého luxusního střediska Stříbrný důl, tzv. Stříbrňáku. Lékaři, sestry i personál mají každý své důvody, proč jsou právě na tomto místě. Někdo pyká za profesní škraloup či slabost, někdo ztratil ambice nebo je prostě jen úzce spjat s místem, odkud pochází. Někdo se přišel schovat… (TV Prima)

(více)

Recenze (218)

higuain odpad!

všechny recenze uživatele

To je zas přehlídka idiocie v plný parádě. Někdy fakt žasnu nad tím, co je televize schopná dát do hlavního vysílání, jen aby tam měla něco ze svojí vlastní tvorby. Pokud scénáristé tohoto skvostu ještě nejsou na dlažbě, tak by se měli sami od sebe vážně zamyslet nad změnou povolání. ()

Darth Revan

všechny recenze uživatele

Viděl jsem dvě úvodní epizody a díky nim měním hodnocení Ordinace na 1*, protože Modrý kód je mnohem větší průšvih. Dál rozhodně pokračovat nebudu, nechci vidět relativně schopné herce (Štěpnička) ničit svou důstojnost ve společnosti béčkařů (pán z reklamy na tesco). P.S. Tvůrci avizovali, že se seriál nebude soustředit na osobní vztahy jen proto, aby v prvních dvou dílech ukázali problémy mladé lékařky, která si začala se ženáčem, případně potíže doktora zabydlujícího se v novém bytě. Ano, zde se vůbec nejedná o osobní vztahy. ()

Rodriguez odpad!

všechny recenze uživatele

Hrozná žumpa! To už radši znovu sledovat MASH, kde se alespoň člověk u srdce pobaví! Zde jde akorát vytáhnout nůž a pobodat tvůrce a vyhlásit Modrý kód!!! 0% ()

carlos 2010 

všechny recenze uživatele

Prehliadka "primáckych" seriálových (ne)hercov. Ale jednu vec tomu netreba uprieť: Reálni doktori by si mali brať príklad z týchto seriálových. Za Skameneho a Němca 1*. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Hm, tak takovy "akcnak" uz u nas dlouho nebyl:-). Divim se Chmelovi nebo treba Josefikove, ze na takovou ubohost pristoupili... Ordinace je proti tomu festivalovy snimek pro intose. Ale zabavne to je a porad se tam neco deje, tak proc to hned hazet do odpadu, ze? ()

laik_60 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

NEDAJTE SA ODRADIť NíZKYM HODNOTENíM SERIALU, ROBILI TO DIVáCI EšTE KED V Europe nezurili karanteny a vírusy. Je to sústava príbehov so sympatickymi (i nesympatickymi) postavami, každy diel prináša nejaky zážitok, príbeh a "riešenia" plejada hecov i laikov, ocenujem zaverečný hudobny podmsz v podobe aktualnej melodie a textu vystihujôcu atmosféru končiaceho dielu. Ja som to sledoval v tv a na internete, už v časoch karanteny a lockdownov, serial bol niečo, čo spestrilo šedivosť atmosfery doma i vonku. ()

otík odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle je fakt k smíchu. Proč to někdo točí, když na to nemá studio, prachy a schopného režiséra. Náměty úvodních dílů jsou divné, trapné a hlavně naprosto smyšlené a nevěrohodné. Když už se u toho chechtá i moje žena jindy sledující Ordinaci, je to na pováženou. Zaujal aspoň Marek Němec v roli bezstarostného a tak trochu drsného doktora. Ostatní hrají tak, že hrají a celé to působí strašně divadelně. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Nemít ty velkohubé kecy, že to nebude vztahový seriál, dal bych aspoň tu jednu hvězdu. Herci jsou strašní, Štěpnička vypadá, že každou chvíli umře, Laurinové nevěřím jedinou větu vypuštěnou z pusy a ta bečka, co se degradovala v té Hřebejkově prasárně, je standardně dřevo. Jediný, komu věřím doktora, je Zach. Ty některé dialogy pronášené nad pacienty jsou jak z jiné planety, takhle doktoři nemluví. A Enyou to zabili úplně. A ještě k tomu 3x! ()

SimpanzJi odpad!

všechny recenze uživatele

Proboha, to je sračka. Viděno 30 minut z prvního dílu, zbytek jsem prozvracel. Amatéřina, scénáristický i herecký odpad. ()

Castrator odpad!

všechny recenze uživatele

Nerad odpaduji s davem jen proto, abych odpadoval, ale tohle si opravdu nic jiného než odpad a odsouzení nezaslouží. Odpaduji a odsuzuji, tedy jsem! ()

Master19 odpad!

všechny recenze uživatele

Když už něco takového nedokouká ani moje žena, pravidelná to strávnice Ordinace, je něco zle nedobře. Sabina je sice pořád kočka, ale už to přece jen není to, co to bývalo a hlavně, hrát prostě nikdy moc neuměla. Na to co se děje kolem musí mít ovšem divák vážně žaludek. Ne že by tu byly nějaké explicitní záběry devastace těla, či tělních tekutin, jde o afektované herecké (ne)výkony bez motivace a smyslu. Za všechny nelze nezmínit polodementní dvojče Romana Zacha mluvící jihomongolským nářečím, doktora Fasta z "básníků" maskujícího se šedinami a několika bradami, odulého Romana Skamene, Mojmíra Maděriče a vlastně všechny ty Josefy Jany a Anny Jiřiny, protože nevyčnívá zhola nikdo. ()

sskrblik odpad!

všechny recenze uživatele

To i ta doktorka Quinnová byla větší filmový doktor než-li ta banda českých hvězd na ně si hrajících.. a na závěr každé epizody s hudbou a tak tragickým střihem, že jsem si samým udivením hlavu navykroutil. Teď je to Modrý Kód, kdo ví co příjde zítra za další skvost? Televizní produkce masíruje novými seriály české diváky... ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Jednu neděli dopoledne jsem to náhodně zapnul. Se svým seriálovým přesvědčením, že seriály si hledám já a nehledím na doporučení známých, jsem to nechal běžet. A protože jsem to objevil já, našel jsem v tom jisté zalíbení. Pak jsem se podíval ještě asi na tři čtyři díly a ano, je to sračka, ale sračka, kterou jsem si objevil já. Popravdě ale musím říct, že si myslím, že si tento seriál na nic nehraje, až tak moc nežere osobní vztahy a v každém díle jsme svědky cca tří lékařských případů, které se bez výrazných keců ihned (a celkem dynamicky) řeší. ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že stojí daleko před Ordinací. Z jednoho důvodu - má zajímavé zdravotní kauzy. Zabývají se nejen romantickou linkou příběhu, ale právě i zdravotní stránkou, která mi přijde zajímavější. Český brak to bude vždy, ale za zdravotní linku dávám 4 hvězdy. ()

Reklama

Reklama