Reklama

Reklama

Modrý kód

(seriál)
  • Slovensko Modrý kód
Česko, (2017–2020), 247 h 54 min (Minutáž: 49–63 min)

Hudba:

Dominik Renč

Hrají:

Sabina Laurinová, Roman Zach, Igor Chmela, Jiří Štěpnička, Eva Podzimková, Marek Němec, Ondřej Rychlý, Marika Procházková, Sandra Nováková (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(264)

Obsahy(1)

Nejopravdovější seriál z lékařského prostředí. Moderní drama z urgentního příjmu s hvězdným hereckým obsazením a napínavými příběhy inspirovanými skutečnými osudy pacientů, lékařů i dalších pracovníků pohotovosti. Na přípravě seriálu spolupracuje široký tým odborných poradců z řad záchranářů a lékařů. Bušícím srdcem seriálové nemocnice Rubava, plným lékařských i osobních dramat, je urgentní příjem. Na místě, kde s vyhlášením modrého kódu, ohlašujícím nestandardní situace, začíná boj o život, pracuje tým profesionálů s jediným cílem – zachraňovat své pacienty. Velká snaha a diplomatické schopnosti primáře, ale i štědří sponzoři, stojí za špičkovým technickým vybavením této pýchy celé nemocnice i zdejší zdravotnické péče. Na pohotovosti tak lze provádět i složité chirurgické zákroky, pro které je tu moderní vybavení a špičkový personál, pamatující ještě staré dobré časy nemocnice. Nemocnice Rubava bývala nákladně a moderně vybavenou výkladní skříní socialistického zdravotnictví. Dnes má, stejně jako stejnojmenné město na úpatí Krušných hor, ve kterém se nachází, to nejlepší za sebou. Mezi pestrou směsí pacientů najdeme bývalé horníky z nedalekých, postupně uzavíraných dolů, chudší až kriminální postavy i bohatou klientelu blízkého luxusního střediska Stříbrný důl, tzv. Stříbrňáku. Lékaři, sestry i personál mají každý své důvody, proč jsou právě na tomto místě. Někdo pyká za profesní škraloup či slabost, někdo ztratil ambice nebo je prostě jen úzce spjat s místem, odkud pochází. Někdo se přišel schovat… (TV Prima)

(více)

Recenze (218)

Wallis3 odpad!

všechny recenze uživatele

Další bezduchý počin, alá potraty v růžovým křovisku, kde kámen prcá cihlu, plný trapných dialogů, ještě trapněji řešených okamžiků. A ty zpomalený záběry při lékařských zákrocích, to je k posrání-kde jinde si můžete vychutnat nanášení gelu na elektrody dedibrilátoru zpomaleně?? Ne, ne a zase ne!!! ()

anitae odpad!

všechny recenze uživatele

Už dlouho se mi nestalo, abych po deseti minutách vypla seriál a nevěřícně se šla podívat na čsfd jestli jsem blázen já nebo tvůrci seriálu. Opět platí zlaté pravidlo - v čem Hraje Brožová je sračka. A docusoap Doktoři je naprostá jednička! ()

dainio 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech jsem neuvěřitelně zmatenej. Prostředí atraktivní, opening titles vyvedené, herecké obsazení (především mužské) je velmi solidní, snaha o důraz na akčnost než na vztahy je patrná - naopak, scénář je přímo katastrofální, dialogy a situace hraničí s řádným bolehlavem a trapností. Vůbec nechápu, jak je možné v této době, tak špatný scénář pustit. Hudba sem tam pásne (Coldplay) ale většinou je to úplně mimo mísu, patrná je snaha o efekt...ale diváci jsou více a více náročnější a tohle by mělo úspěch v rané porevoluční době. Střih chaotický, vše je tak divně poslepeno. K obsahu. Sesterstvo na urgenci je totální fiasko. Žádná profesionalita, disciplína. Vrchní sestra je úplně mimo, po smrti ženy, která po porodu zemřela (odrodila ji právě ona na přání svého bývalého přítele) plánuje hned na to mejdan s holkama. Jako co to je? Primář si hraje, že má vše pod kontrolou ale jeho personál si dělá co chce. Malý kluk dostane chlebíčky, sestra mu říká ať papá a je úplně jedno, že před minutou vedle něj seděl jeho bratr, který vyplival krev na zem a šel na sál. Zkrátka ideální prostředí na sváču - paradoxem je to, že v další scéně mu ten stále nedojezený chlebíček už bere z huby ta samá sestra a posílá ho domů. Doktor Hofbauer (nejrozumnějsí postava) jako jediný dokáže vrchní sestře říct, že má na pracovišti bordel a porušuje předpisy. Abysme to sečetli. Ten seriál má něco, co mě láká. Ať už jde o to, že je to pokus o první českou "Pohotovost", sympatické obsazení (Němec, Zach, Chmela) a snahu o vybočení. Chtělo by to ale schopnější scénaristy a pevnou režijní ruku. A zřejmě i přeobsazení zejména ženského ansámblu. Budu to sledovat dál a jsem zvědav, jestli bude nějaký pokrok patrný časem...zatím je to na 2 hvězdičky. ()

Rockerman

všechny recenze uživatele

I vzhledem ke komentářům a hodnocením se na seriál samozřejmě dívat nebudu. Takový masochista zas nejsem. Ale nechce se mi věřit, že to je ještě horší, než příšerná Ordinace! ()

Ozzy2 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

11% procent za takovou sračku a 6 tupců ve fanklubu, to je hodně nadhodnocené.Proč to proboha ještě pořád běží?Proč to není jako v kulturnich zemích, kde se odvysílá pilot a pak se seriál v případě propadáku stopne? ()

UniqueNett odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to trochu poameričtíme a budeme vrchní sestře říkat Mary místo Marie, z rádobysexy doktora uděláme hlavní hvězdu, která všechno zachrání a šoupneme tam taky českýho herce, kterýmu dáme ruský přízvuk, abysme byli jó světoví. No tak tohle asi úplně nevyšlo. Nátura Marka Němce mě ovšem baví, tenhle styl sarkastické upřímnosti mě všeobecně hodně baví, ale koukat se na to kvůli tomu nebudu. Jeden díl a stačilo, děkuju pěkně. ()

Mianelia2050 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je sice k ničemu, ale pochopte, je v něm obsaženo spousta poučení a zajímavostí o lékařství! Mým snem je stát se doktorkou a tohle mi neskutečně pomáhá. Navíc je tam jak jsem již zmínila spousta ponaučení v různých případech. ()

Sweat55 odpad!

všechny recenze uživatele

Pamatuje tu scénu ze South Parku, tu kde operovali Kennyho? Tu kde mu místo srdce vložili bramboru? Krev cákala po místnosti, střeva letěla oknem, sračky vytekly otvorem, u toho hrála epická hudba a tak dále. Nechci srovnávat, protože to ani nejde, ale ta scéna vypadala lépe a vážněji, než operace z tohoto zvratku. ()

TomasRichtr odpad!

všechny recenze uživatele

Největší smích sklidila ta debilní hudba :D Prej "drama/*psychologický". Jedinou věc, kterou to má společnou s psychologií, je akutní potřeba lobotomie, aby mě to na zbytek života nepoznamenalo. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Tvůrci asi nezamýšleli udělat z toho seriálu komedii, ale povedlo se. Nechce mi nějak věřit, že by se mohla hlavní sestra takto chovat k doktorům, že by mezi doktory byli špioni z Ruska nebo doktoři s maniodepresí. Obsazení vcelku typické pro tento druh seriálu, bohužel sympatická mi není žádná postava. No jako kulisa k práci ovšem dobré. ()

Aleix odpad!

všechny recenze uživatele

Ordinace už naše tety přestává bavit. Všichni se mezi sebou už vystřídali a odpustili , tak nám konkurenční televize přišla s "novinkou" takové pohotovosti, kde se snaží o akci lékařů ,drama se záchranou životů a v neposlední řadě těžké osobní trable veškerého personálu. A vzejde z toho strjná sračka , která v TV poběží x let. ()

hero_bk odpad!

všechny recenze uživatele

Svým způsobem geniální věc, jelikož to bylo tak příšerný, že jsem nevěřícně koukal skoro na celou epizodu. Scenáristické lapsy jsou tak obrovitánské, že to nemá obdoby. Nejlepší byla ta nevěra se ženou od švagra - takže jeho milenka byla jeho sestra? Cimrman hadr. ()

ForGump odpad!

všechny recenze uživatele

Další Prima zábava (a škoda, že není myšlena záměrně) do foroty. Scénáristé, kteří mimochodem píší Ohnivý kuře a Přístav, plus režiséři Doktorů z Počátků a producent Ivan Vodochodský, museli fetovat něco opravdu silného, neboť jen v prvních minutách se rozjíždí kolotoč jedné příhody za druhou, v šíleném tempu, při kterých si postavy stačí řešit své osobní problémy, vztahy, emoce, vypouštějí z úst šílené prupovídky a Roman Zach je převtělený David Copperfield se směšným ruským přízvukem. Přimíchejme do toho tradiční devadesátkový inscenačně televizní způsob natočení (pozor se slow motion), který je typickým poznávacím znakem Primy, mix nesourodých herců (a hlavně ať kvalitní herci typu Chmela, Josefíková či Zach neříkají, že to nedělají pro peníze), hektolitry krve a všechno podkresluje Only Time od Enyi. Zábavné je, že Prima něco takového propaguje způsobem nevídaným a ohání se větami jako - ''Tohle bude jiný seriál, vážný seriál podle skutečnosti.'', nene hranice nevkusu se posouvají hlouběji a hlouběji a hle najednou je Ordinace docela dobrá... 5% za opravdu prosmátý večer. P.S. Kateřino, nespletla sis televizi? ()

milwaukee odpad!

všechny recenze uživatele

Uřvanej Zach, jinde si nevrznuvší Rosák a celkově debilita jako je třeba Přístav, Růžovka a další české nekonečné slátaniny. Děkuji, nechci ()

Pulper 

všechny recenze uživatele

Něco mezi Ordinací a Pohotovostí. Největším kladem je asi pokus o větší autentičnost a některé herecké výkony. Výrazné zápory jsou některé scény (operace nohy, řezání pacienta žabikuchem za účelem provedení masáže srdce, rvačka s podváděným manželem) a trochu moc vulgarismů. Jsem zvědav, jak se to bude vyvíjet dál. Hudbu mohli vymyslet vlastní a ne vykrádat britskou klasiku (Enya, Coldplay). ()

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto nejminimálnější podmínkou seriálu z nemocničního prostředí je to, že byste se aspoň od jedné z postav seriálu nechali léčit. Po zhlédnutí této besídky herecké a tvůrčí neschopnosti jsem se rozhodl absolvovat totální endoprotézu u MUDr. Cvacha z Nemocnice na kraji města. Ten byl sice jako lékař nepoužitelný, ale minimálně jsem mu věřil, že opravdu čte ty zahraniční lékařské články... ()

cheonsacz 

všechny recenze uživatele

Podle ukázek slibně vypadající seriál, který se měl (dle rozhovorů) držet co nejvíce faktů a reality z lékařského prostředí. Místo toho přišlo jedno velké zklamání ve stylu "Ordinace" kde se místo závažných lékařských případů řeší kraviny a scénáristé cpou do všeho zbytečné drama. Jako někdo kdo se v prostředí nemocnice pohybuje už skoro 18 let je tenhle seriál pro mne výsměch. Škoda, mohlo to mít velký potenciál... bohužel čekého seriálu z lékařského prostředí, který by byl seriózní nebo alespoň humorný (Doktor Martin ehm ehm) se asi už nedožiju :) ()

G04T odpad!

všechny recenze uživatele

Tvůrcům bych se vysral do huby a čekal bych, než se udusej vlastníma zvratkama za tuhle sračku! ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Český nemocniční seriál... To je téma, které naráží na srovnávání nesrovnatelného... Nemocnice na kraji města, nebo Sanitka, nastavily laťku ve své době, která se dost dobře nedá napodobit a přiblížit to americkým legendárním vzorům, jako je Pohotovost, Nemocnice Chicago Hope, nebo současný Chicago Med, jednoduše v našich podmínkách prostě nejde ani finančně, ani obsahově... Ve výsledku to vypadá, jako pokus TV Prima o sesazení z trůnu mnohaletou Ordinaci v růžové zahradě, na konkurenční TV Nova... Ordinaci jsem viděl kdysi v počátcích, ještě bez číslovky 2 a od té doby už nikdy... Tohle, je tady celkem logicky strháno místním davem, který zkritizuje všechno co je české a původem u TV Prima nebo Nova. Sám se na tyto seriály z podobných důvodů nedívám, ale tohoto jsem shodou okolností viděl několik úvodních dílů a překvapivě to není tak špatné, jak to tady vypadá. Výběr českých herců je vcelku povedený, časem se klasicky střídají a podané výkony jsou na TV tvorbu jednoduše průměr, který sice nijak zvlášť nenadchne, ale ani nijak neurazí. Ve výsledku je to dívatelné a pouštím si to jako kulisu při jiných činnostech. Po 100 epizodách hodnotím 51% ()

Reklama

Reklama