Reklama

Reklama

Modrý kód

(seriál)
  • Slovensko Modrý kód
Česko, (2017–2020), 247 h 54 min (Minutáž: 49–63 min)

Hudba:

Dominik Renč

Hrají:

Sabina Laurinová, Roman Zach, Igor Chmela, Jiří Štěpnička, Eva Podzimková, Marek Němec, Ondřej Rychlý, Marika Procházková, Sandra Nováková (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(264)

Obsahy(1)

Nejopravdovější seriál z lékařského prostředí. Moderní drama z urgentního příjmu s hvězdným hereckým obsazením a napínavými příběhy inspirovanými skutečnými osudy pacientů, lékařů i dalších pracovníků pohotovosti. Na přípravě seriálu spolupracuje široký tým odborných poradců z řad záchranářů a lékařů. Bušícím srdcem seriálové nemocnice Rubava, plným lékařských i osobních dramat, je urgentní příjem. Na místě, kde s vyhlášením modrého kódu, ohlašujícím nestandardní situace, začíná boj o život, pracuje tým profesionálů s jediným cílem – zachraňovat své pacienty. Velká snaha a diplomatické schopnosti primáře, ale i štědří sponzoři, stojí za špičkovým technickým vybavením této pýchy celé nemocnice i zdejší zdravotnické péče. Na pohotovosti tak lze provádět i složité chirurgické zákroky, pro které je tu moderní vybavení a špičkový personál, pamatující ještě staré dobré časy nemocnice. Nemocnice Rubava bývala nákladně a moderně vybavenou výkladní skříní socialistického zdravotnictví. Dnes má, stejně jako stejnojmenné město na úpatí Krušných hor, ve kterém se nachází, to nejlepší za sebou. Mezi pestrou směsí pacientů najdeme bývalé horníky z nedalekých, postupně uzavíraných dolů, chudší až kriminální postavy i bohatou klientelu blízkého luxusního střediska Stříbrný důl, tzv. Stříbrňáku. Lékaři, sestry i personál mají každý své důvody, proč jsou právě na tomto místě. Někdo pyká za profesní škraloup či slabost, někdo ztratil ambice nebo je prostě jen úzce spjat s místem, odkud pochází. Někdo se přišel schovat… (TV Prima)

(více)

Recenze (218)

walkingdead 

všechny recenze uživatele

(viděna cca polovina z dosavadních asi 60 epizod) Češi lékařské seriály točit neumí, ale tenhle má (zatím) aspoň celkem zajímavé příběhy i některé snesitelné herce. Odbornou stránku hodnotit nebudu, ve zdravotnictví jsem nikdy nepracoval. ()

Spielbergo odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je fakt čisté Guilty Pleasure. :D Už jsem i ochotníky na vesnici viděl hrát lépe než tyhle zoufalce. Tihle tragédi nehrají ani tak dobře, aby to dosáhlo alespoň na úroveň honduraské telenovely o slepém pastevci šípových žab a jeho zakázané lásce k bohaté, ale pádem meteoritu znetvořené dědičce tarantulího ranče ... ()

martins odpad!

všechny recenze uživatele

10 dílů, nebo maximálně jedná série. To bych asi dal i jednu hvězdu, ale, takhle odpad. Snad nejslabší seriál made in Prima. Ikdyž Krejzovi úspěšně konkurují. ()

staki 

všechny recenze uživatele

Tak jsem měl velké očekávání, když je to podle Primy nejopravdovější seriál z lékařského prostředí. Dokonce i FN Motol se s tím chlubil na Twitteru. Zklamání ani nedokážu popsat - typický český bullshit. Zpracování i herecké výkony jsou fakt k pláči. ()

Pklaun 

všechny recenze uživatele

No doufal jsem, že když se v tomto "projektu" angažovalo pár odborníků, které osobně znám, že nedopusti toto.... smutné... Z druhé strany českému televiznímu spotřebiteli a konzumentovi by se to mohlo libit..... Jeden můj kolega napsal, profesionál žasne a laik se diví, já bych řekl, že výstižnější by bylo, profík to zhasne a laik se tím živí.... ()

anti.rybka 

všechny recenze uživatele

Někdo si řekl ,,Hmm natočíme seriál, který se bude podobat Grey´s Anatomy. Hodně krve, drsné postavy doktorů, ale i doktoři, kteří jsou labilnější. Hudba, která bude perfektně pasovat do dané scény a scénář, který bude nadupaný moudry a odbornými lékařskými termíny". Jenže na to přišel další a ten řekl ,,Jasný žádný problém. Natočí to Jenda, to je vnuk toho souseda, co mu loni umřela babička, ten lékařské prostředí dobře zná, i když ještě nic pořádného nenatočil, financovat to budu já, jelikož jsem něco málo ušetřil a hrát, hrát tam budou všichni, co to na první dobrou nedají". A tak vznikl Modrý kód. Upřímně, naivně jsem od toho očekávala víc. Chci - li se připodobnit filmovému umu, nemůžu točit takovým, nebojím se říct až nechutným způsobem. Jedna hvězda za to, že maskérům vyplýtvali barvičky. ()

Saxos odpad!

všechny recenze uživatele

Konečně vím, že moje zdravotní pojištění zajistí chod ideální nemocnice televize Prima. Ať se některý ze spolutvůrců vyrazí podívat třeba do pražské nemocnice Na Františku k získání reality. ()

nikinikiniki 

všechny recenze uživatele

Sice se tam patlá páté přes deváté, ale hlavu i patu to má a to je hlavní. K tomu super výběr herců. Rozhodně si to odpad nezaslouží a je škoda, že lidi žijí z předsudků a ohnodnotí to odpadem, aniž by to zkoukli. ()

tomas_j odpad!

všechny recenze uživatele

Poprvé, co si troufám hodnotit už jenom na základě ukázek v reklamních pauzách. Absolutně nechápu, jak někdo něco takového může financovat... ()

Tristesse odpad!

všechny recenze uživatele

Jak naivní jsem byla, když jsem si myslela, že nejhorší seriál z lékařského prostředí je Ordinace a že nic děsnějšího už přijít nemůže. A ejhle, přišel Modrý kód... ()

maluti 

všechny recenze uživatele

Tento seriál bych úplně nehodnotil jako odpad. Ano, některé scény jsou opravdu nesnesitelný, nereálný. Přijde mi to na urgentní příjem takový malinký, ale případy vypadaj vskutku reálně. Herecké dialogy jsou otřesný, některé povahy určitých herců mi až lezou na nervy. Když se člověk doma nudí, nemá co dělat, tak to jistý tento seriál. Co za zmínku stojí je herecký výkon herečky Evy Josefíkové. Její role se mi v seriálu hodně líbí. ()

kritkMd 

všechny recenze uživatele

Seriál typu ulice nebo ordinace. Navíc rozpočet seriálu je na takové úrovni že nejsou schopni ani vytvořit logo nemocnice, místo toho tam je obří plagát na nějakém skladu. Herecké obsazení je nic moc, tedy až na ženské, ty jsou docela kosti. Proto také dávám 1 hvězdičku za ty sexy holky, jinak je to pěkná sračka. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Pro nezasvěcené zajímavě a poutavě představený chod urgentního oddělení a průběh rozličných těžších či lehčích zákroků lékařů, ne úplně špatné charakterové vymezení některých postav i jejich herecké ztvárnění. Příběhově však totální, ale úplně totální odpad. Zvláště scény z venku - mimo prostředí urgentu, jsou po obsahové stránce naprosto amatérské a šílené. 20%. ()

SZYslak odpad!

všechny recenze uživatele

Ze scénáře S15E01: Místo: Nemocnice Mrdava, Pacientka: Svrabina Laurinová, Dg.: Urgentní průjem... Léčba: vagon černého uhlí... Složit. Další prosím... Dg. Modrý kokód v důsledku priapismu. Seznam výkonů: Amputatio praecox. Hotdog, kremžská nebo obyč? Všichni pozor, vezou nám Doktora Fasta, Jirku Štěpničku, syna Jiřiny Štěpničkové :-( 15 kV nabíjím, všichni ustupte, pal... 25 kV nabíjím, pal, Jirka se vznítil, převezte ho na popáleninové centrum... Teď mě omluvte, jdu historicky masturbovat. https://jirkazz.gzk.cz/l/laurinova-vasnive-znamosti-01.jpg Ach, jak ten čas letí :-/ ()

Reklama

Reklama