Reklama

Reklama

Modrý kód

(seriál)
  • Slovensko Modrý kód
Česko, (2017–2020), 247 h 54 min (Minutáž: 49–63 min)

Hudba:

Dominik Renč

Hrají:

Sabina Laurinová, Roman Zach, Igor Chmela, Jiří Štěpnička, Eva Podzimková, Marek Němec, Ondřej Rychlý, Marika Procházková, Sandra Nováková (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(264)

Obsahy(1)

Nejopravdovější seriál z lékařského prostředí. Moderní drama z urgentního příjmu s hvězdným hereckým obsazením a napínavými příběhy inspirovanými skutečnými osudy pacientů, lékařů i dalších pracovníků pohotovosti. Na přípravě seriálu spolupracuje široký tým odborných poradců z řad záchranářů a lékařů. Bušícím srdcem seriálové nemocnice Rubava, plným lékařských i osobních dramat, je urgentní příjem. Na místě, kde s vyhlášením modrého kódu, ohlašujícím nestandardní situace, začíná boj o život, pracuje tým profesionálů s jediným cílem – zachraňovat své pacienty. Velká snaha a diplomatické schopnosti primáře, ale i štědří sponzoři, stojí za špičkovým technickým vybavením této pýchy celé nemocnice i zdejší zdravotnické péče. Na pohotovosti tak lze provádět i složité chirurgické zákroky, pro které je tu moderní vybavení a špičkový personál, pamatující ještě staré dobré časy nemocnice. Nemocnice Rubava bývala nákladně a moderně vybavenou výkladní skříní socialistického zdravotnictví. Dnes má, stejně jako stejnojmenné město na úpatí Krušných hor, ve kterém se nachází, to nejlepší za sebou. Mezi pestrou směsí pacientů najdeme bývalé horníky z nedalekých, postupně uzavíraných dolů, chudší až kriminální postavy i bohatou klientelu blízkého luxusního střediska Stříbrný důl, tzv. Stříbrňáku. Lékaři, sestry i personál mají každý své důvody, proč jsou právě na tomto místě. Někdo pyká za profesní škraloup či slabost, někdo ztratil ambice nebo je prostě jen úzce spjat s místem, odkud pochází. Někdo se přišel schovat… (TV Prima)

(více)

Recenze (218)

lineker odpad!

všechny recenze uživatele

Jsou dílka u kterých se neskutečně rouhám a v duchu myslím na komunistické kulturní komise. Modrý kód k nim patří. Viděno 20 minut. Hlava by to dál dala, ale žaludek ne. ()

kristovanoho 

všechny recenze uživatele

Jednoduše geniální! Skvěle zpracované dialogy u jednotlivých případů, stejně jako simulované operace. Ta reálnost je naprosto neuvěřitelná a je opravdu vidět, že tvůrci úzce pracovali s odborníky. Celkovou kvalitu navíc podtrhují nejen perfektní kulisy, ale hlavně absolutně bezchybní herci. Tahle věc se rozhodně netočí na první dobrou. Sečteno, podtrženo, všem mohu vřele doporučit! Ne, samozřejmě je to sračka, nicméně je to tak obrovsky bizarní sračka, že si nenechám ujít ani jeden díl. Jako sitcom to totiž funguje naprosto bezchybně, Sandra a Sára nám stále uspokojivě kundí, takže proč ne. ()

CentriFUGA odpad!

všechny recenze uživatele

Komentáře nepíší příliš často. Ale musím. Na přání manželky, zdravotní sestry, která naštěstí nesleduje žádné ordinace apod. jsme pustili úvodní dvoudíl. To, že vrchní sestra péruje doktory bychom asi ještě přežili (i když by tato sestra po směně skončila na dlažbě), ale ve chvíli kdy doktor v civilu vleze do padajícího domu (narozdíl od hasičů nepotřebuje dýchací přístroje ani helmu) a začne dělat přímou masáž srdce (pro neznalé doporučuji navštívit Wikipedii, aby zjistil kdy se taková masáž provádí) jsme tento odpad přepnuli, protože větší blbost aby člověk opravdu pohledal....A to jsem ještě neřekl svůj názor na doktora p, kterého ztvárnil Roman Zach...Dnes mě opět polilo horko při představě, že budou tento shit dávat odpoledne v repríze... ()

walace odpad!

všechny recenze uživatele

scénář : Decastelo - manžel Evičky "strčímsidokundycokoliv" Eichmaierové, mezi jeho "díla" patří Ordinace, Doktoři z Počátků nebo Ohnivý kuře, tím je řečeno vše, odporný shit, který by nezachránila ani nahá Josefíková a posteli s ženou pana scénáristy ()

Ryorka odpad!

všechny recenze uživatele

Kriste ! To jako fakt? Do půlky jsem zírala s otevřenou hubou, po druhý půlce jsem se dala na modlení. Tenhle skvost by mohli používat jako neinvazivní lobotomii. ()

milous11 odpad!

všechny recenze uživatele

No tak to je pecka teda :-D popravdě sleduji často ordinačku, tak jsem si říkal že Prima chce konkurovat z nemocničního prostředí, ale totálka vůbec :-) slátanina, komedie, hraní na hrdiny a stejně o ničem ... k tomu hudba světoznámých hitů, to nemají na svou hudbu?prostě komedie se to spíš mělo jmenovat tenhle žánr, ne drama psychologický ... ()

Zipper 

všechny recenze uživatele

Po pár minutách hodnotit asi úplně nelze, ale prvotní dojem není vůbec pozitivní. Působí to jako hraný dokument, takže ani dokument, ani film. V upoutávkách byl kladen důraz na autentičnost případů... ta tam možná je, ale vše okolo působí nepřirozeně a uměle, jaksi sterilně (tím nemyslím samotnou nemocnici). Celý je to chaotický, dialogy tristní, hudební podkres a zvuky nepříjemný. Tolik dobrých herců, ale ti to nezachrání. ()

Lejdybird odpad!

všechny recenze uživatele

Takže v nějaké regionální nemocničce je top urgent, 4 (nejmíň) Dr.Housové - čarující Rasputin, ten novej "drsňák", ta brejlatá a ta tlustá, slaďoučká sestra-koordinátorka nebo co, další zatím mlžně vyprofilovaný personál včetně primáře-act-klaďase a jedna protekční mizerná doktorka, dcera protekční starostky, která je typizovaná kráva. Tým "andělů v bílých pláštích" hraje těžkou přesilovku - čekala jsem, kdy se v těch lacinejch nakašírovanejch klisách objeví Bůh v podání Bartošky nebo tak něco. Herecké výkony hůzostrašné bez výjimky. Scénář, že Doktor z hor je proti němu na Oskara a Rosamunde Pilcher na Pulitzera. Aspiruje na nejhorší seriál, co tu kdy kdo spáchal. Nekoukatelný. ()

vk252 odpad!

všechny recenze uživatele

Tragédie, katastrofa. Možná se to ale dostane do Guinesa, kolik hodin vysílání lze natočit na 50 m2 ateliéru. ()

xray0045 odpad!

všechny recenze uživatele

Ploche dialogy, postavy prehravajici. Vse pusobi smesne, pokus o napodobeni zahranicnich trhaku jako ER nebo Chicago med, se krute nepovedl. Tvurci se snazi ohromit divaka odbornymi vyrazy nebot jim schazi pribehova invence. Mozna meli tvurci sahnout po neznamych hercich, pak by to bylo vic zajimave. Ansabl "hvezd" to spis posila do kopru. 2 ztracene hodiny mi nikdo nevrati, ale jako memento na co se uz nikdy nedivat je to dobre. ()

PanIncognito 

všechny recenze uživatele

Tento seriál z urgentního příjmu je něco mezi Ordinací v růžové zahradě a Pohotovostí. Především druhý seriál, který zmiňuji je tvůrcům inspirací... tedy myslím si to, neboť pilotní epizody Modrého kódu a Pohotovosti obsahují velmi podobné situace (porod, vředy u dítěte, zřícení budovy...). Byť se snaží scenáristé přiblížit k tomu americkému seriálu, blíží se spíše k Růžovce. A ještě aby ne, když za seriálem stojí vesměs stejní scenáristé. Ovšem dynamičnost a reálnost (v rámci možností českého seriálu) se zde upřít nedá. I práce maskérů je dobrá. Nebýt této odchylky, jde o tuctový seriál... ;-) ()

Davor81 odpad!

všechny recenze uživatele

Po 5 minutách máte dojem, že Vám mozek vyskočí z hlavy a sám půjde spáchat rituální sebevraždu. Pokud vydržíte i těch prvních 5 minut, po dalších 5 máte chuť najít toho kdo to natočil a mučit ho smyčkou hudby ze seriálu (tvůrce hudby byl úplný Hans Zimmer, akorát požil neurčité drogy pro tvorbu). Herecké výkony jsou "geniální"..skoro Oskar.. Btw. Prý se seriál bude používat jako donucovací nástroj pro doznání určitých delikventů.. ()

DarkSikorski odpad!

všechny recenze uživatele

No jo... mám přeci jen slabost, pro seriály z lékařského prostředí. Ale s tímhle si zatím nevím rady. Seriózní chvíle obstojného lékařského dramatu jsou velmi často přehlušovány jakousi prapodivnou kaší pitomých dialogů, romantického žvatlání a případů obecné blbosti. Takže za to prostředí tu jednu. Ale pochybuji, že to v mých očích kdy stoupne. Spíše to vidím na pád zcela dolů. DODATEK: Ne je to blbost. Prostě a jednoduše tupá, plytká kravina. ()

TWANG1977 odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem tomu chtěl dát šanci ale asi po 20 minutách tělo samo řeklo NE ! Sorry jako ale nekoukatelná sračka. ()

Reklama

Reklama