Reklama

Reklama

Modrý kód

(seriál)
  • Slovensko Modrý kód
Česko, (2017–2020), 247 h 54 min (Minutáž: 49–63 min)

Hudba:

Dominik Renč

Hrají:

Sabina Laurinová, Roman Zach, Igor Chmela, Jiří Štěpnička, Eva Podzimková, Marek Němec, Ondřej Rychlý, Marika Procházková, Sandra Nováková (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(264)

Obsahy(1)

Nejopravdovější seriál z lékařského prostředí. Moderní drama z urgentního příjmu s hvězdným hereckým obsazením a napínavými příběhy inspirovanými skutečnými osudy pacientů, lékařů i dalších pracovníků pohotovosti. Na přípravě seriálu spolupracuje široký tým odborných poradců z řad záchranářů a lékařů. Bušícím srdcem seriálové nemocnice Rubava, plným lékařských i osobních dramat, je urgentní příjem. Na místě, kde s vyhlášením modrého kódu, ohlašujícím nestandardní situace, začíná boj o život, pracuje tým profesionálů s jediným cílem – zachraňovat své pacienty. Velká snaha a diplomatické schopnosti primáře, ale i štědří sponzoři, stojí za špičkovým technickým vybavením této pýchy celé nemocnice i zdejší zdravotnické péče. Na pohotovosti tak lze provádět i složité chirurgické zákroky, pro které je tu moderní vybavení a špičkový personál, pamatující ještě staré dobré časy nemocnice. Nemocnice Rubava bývala nákladně a moderně vybavenou výkladní skříní socialistického zdravotnictví. Dnes má, stejně jako stejnojmenné město na úpatí Krušných hor, ve kterém se nachází, to nejlepší za sebou. Mezi pestrou směsí pacientů najdeme bývalé horníky z nedalekých, postupně uzavíraných dolů, chudší až kriminální postavy i bohatou klientelu blízkého luxusního střediska Stříbrný důl, tzv. Stříbrňáku. Lékaři, sestry i personál mají každý své důvody, proč jsou právě na tomto místě. Někdo pyká za profesní škraloup či slabost, někdo ztratil ambice nebo je prostě jen úzce spjat s místem, odkud pochází. Někdo se přišel schovat… (TV Prima)

(více)

Recenze (218)

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Tvůrci asi nezamýšleli udělat z toho seriálu komedii, ale povedlo se. Nechce mi nějak věřit, že by se mohla hlavní sestra takto chovat k doktorům, že by mezi doktory byli špioni z Ruska nebo doktoři s maniodepresí. Obsazení vcelku typické pro tento druh seriálu, bohužel sympatická mi není žádná postava. No jako kulisa k práci ovšem dobré. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Takových lidí psalo scénáře, včetně jinak slušného Romana Kopřivíka, a tohle je výsledek? Amatérské porno má větší grády a víc emocí, možná dokonce i charakteristik postav, než tohle. Ty naivní, papírové dialogy, ty vztahy podle Blesku (já jsem jeho milenka, kdysi jsme spolu chodili, zkusíme to dát znovu dohromady?, jsem přece vaše starostka!), uááá! Žel, ani jako parodie to nefunguje, i když se Skamene hodně snaží. A těch doktorských a lékařských prohřešků proti realitě je tolik, že raději nekomentovat. --- EDIT: Guilty pleasure jako u Specalistů. Tak špatné, až je to chvílemi, ale fakt jen chvílemi, zábavné. ()

Reklama

sskrblik odpad!

všechny recenze uživatele

To i ta doktorka Quinnová byla větší filmový doktor než-li ta banda českých hvězd na ně si hrajících.. a na závěr každé epizody s hudbou a tak tragickým střihem, že jsem si samým udivením hlavu navykroutil. Teď je to Modrý Kód, kdo ví co příjde zítra za další skvost? Televizní produkce masíruje novými seriály české diváky... ()

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto nejminimálnější podmínkou seriálu z nemocničního prostředí je to, že byste se aspoň od jedné z postav seriálu nechali léčit. Po zhlédnutí této besídky herecké a tvůrčí neschopnosti jsem se rozhodl absolvovat totální endoprotézu u MUDr. Cvacha z Nemocnice na kraji města. Ten byl sice jako lékař nepoužitelný, ale minimálně jsem mu věřil, že opravdu čte ty zahraniční lékařské články... ()

Zeuke odpad!

všechny recenze uživatele

No...myslela jsem ze nejvetsi paskvil naseho zdravotnictvi a lidi v nem pracujicich je ordinace v ruzovy zahrade,tohle ovsem to je extra supr special,kdyby to takhle melo vypadat na urgentnim prijmu,to at me radsi odvezou rovnou na krchov...ve zdravotnictvi delam uz x let a tohle me proste urazi!! Fuj tajbl! ()

Galerie (2 076)

Zajímavosti (35)

  • Jedná se o epizodu z největším počtem komparzistů. V jednom okamžiku bylo na place deset kaskadérů. (Duoscop)
  • Za dvě stě epizod kostymérky vypraly zhruba sedm tisíc praček a s žehličkou strávili 2 900 hodin. (Duoscop)

Reklama

Reklama