Reklama

Reklama

Modrý kód

(seriál)
  • Slovensko Modrý kód
Česko, (2017–2020), 247 h 54 min (Minutáž: 49–63 min)

Hudba:

Dominik Renč

Hrají:

Sabina Laurinová, Roman Zach, Igor Chmela, Jiří Štěpnička, Eva Podzimková, Marek Němec, Ondřej Rychlý, Marika Procházková, Sandra Nováková (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(264)

Obsahy(1)

Nejopravdovější seriál z lékařského prostředí. Moderní drama z urgentního příjmu s hvězdným hereckým obsazením a napínavými příběhy inspirovanými skutečnými osudy pacientů, lékařů i dalších pracovníků pohotovosti. Na přípravě seriálu spolupracuje široký tým odborných poradců z řad záchranářů a lékařů. Bušícím srdcem seriálové nemocnice Rubava, plným lékařských i osobních dramat, je urgentní příjem. Na místě, kde s vyhlášením modrého kódu, ohlašujícím nestandardní situace, začíná boj o život, pracuje tým profesionálů s jediným cílem – zachraňovat své pacienty. Velká snaha a diplomatické schopnosti primáře, ale i štědří sponzoři, stojí za špičkovým technickým vybavením této pýchy celé nemocnice i zdejší zdravotnické péče. Na pohotovosti tak lze provádět i složité chirurgické zákroky, pro které je tu moderní vybavení a špičkový personál, pamatující ještě staré dobré časy nemocnice. Nemocnice Rubava bývala nákladně a moderně vybavenou výkladní skříní socialistického zdravotnictví. Dnes má, stejně jako stejnojmenné město na úpatí Krušných hor, ve kterém se nachází, to nejlepší za sebou. Mezi pestrou směsí pacientů najdeme bývalé horníky z nedalekých, postupně uzavíraných dolů, chudší až kriminální postavy i bohatou klientelu blízkého luxusního střediska Stříbrný důl, tzv. Stříbrňáku. Lékaři, sestry i personál mají každý své důvody, proč jsou právě na tomto místě. Někdo pyká za profesní škraloup či slabost, někdo ztratil ambice nebo je prostě jen úzce spjat s místem, odkud pochází. Někdo se přišel schovat… (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele solver k tomuto seriálu (7)

Modrý kód (2017) 

duben 2017 - Zach a Skamene* Pro Němce role na tělo* Gránský mě pozitivně překvapil, Rosák je skvělý. Nejhorší jsou asi ty zpomalený hepáče s popíkem na konci. říjen 2018 - Po odchodu Marka Němce, to jde dějově hrozně dolu :) ()

Výčitky (2018) (S03E04) 

Zatím nejlepší díl 3. série. Tomáš Měcháček se rozjíždí :-) ()

Srdeční slabost (2018) (S03E17) 

V sauně měl problémy herec z filmu Gympl, manžel sestřičky Libušky, lesák Honza ze seriálu Drazí sousedé. Zde docela nemožně žárlivý :) ()

Zpívej, Slavíku! (2018) (S03E21) 

Za mě rozhodně + Gustav Bubník v netradiční roli a zrzka B. Mudrová z Obchoďáku ()

Výboj (2020) (S04E41) 

Hlavní zápletka tohoto dílu je natolik funny, že si zde udělám poznámku: Chlapík řeže dříví na cirkulárce, po zahradě pobíhá jeho asi 5letý syn. Jeho milá ho volá na svačinu a s klukem odchází do domu. Muž říká, že ještě musí řezat, že má nějaký melouch. Pak je tam snad minuta jiný děj, když se vrátíme zpět, tak slečna s klukem ještě nedošli ani do domku, takže chlapík dělal celou jednu minutu na melouchu (kolik toho nařezal?). Když skončí, tak se rozhodne vyčurat na přívodní kabel od pily, který je zrovna v tom místě bez izolace. Dostane 380V asi na 5 sekund, čímž utrpí jeho mužství, žena vytáhne zásuvku a zachrání ho, volá se sanitka. V nemocnici vypluje na povrch, že má 2 ženy a obě ho nechají :) ()

Láska prochází žlučníkem (2020) (S04E42) 

Tento díl se podle děje možná skutečně jmenuje "žlučníkem", přesto má v titulcích "Láska prochází žaludkem". A souhlas, že do titulků bych dal raději Sandru (Sašu) než Evu, která už tam asi nebude :) ()

Hudba v břiše (2020) (S04E58) 

Tenhle díl se snaží o exkurzi do světa pokeru Texas Hold´em. Vážně netuším, jak si scénárista u této hry představuje spolupráci 2 lidí u stolu? Jediné, co hráč potřebuje vědět je, jaké karty drží oponent, a k tomu vám žádný pomocník u stolu informaci nedá, ani kdyby se rozkrájel. Takže z tohoto lapsu to rozvádíme na zákaz vstupu do casin, LOL! Když půjdete do casina ve dvou, tak ho porazíte - proč to nedělají všichni? :) ()

Reklama

Reklama