Reklama

Reklama

ZAZ na cestě

  • Francie Zaz - Le long de la route (více)
Dokumentární / Hudební
Francie, 2015, 113 min

Hrají:

Zaz

VOD (1)

Francouzská neošansoniérka zpívá v Montrealu, Riu i v Ostravě... Zpěvačka s pseudonymem „Zaz" je fenomén. Narodila se v roce 1980 v Tours jako Isabelle Geffroyová. Vystudovala hudební školu v Bordeaux, kde poprvé vystoupila před publikem. Svůj talent rozvíjela nejprve v blues a úspěch měla také s latino-beatovou kapelou Don Diego. Výsledkem toho bylo vystoupení na festivalu Musiques. Objevila nové možnosti, odstěhovala se do Paříže, kde zpívala v kabaretu, vystupovala pět hodin denně, sedm dní v týdnu. Ať zpívala kdekoliv, její vystoupení byla silná a nespoutaná. Když jí koncem měsíce docházely peníze, zpívala pro pouliční chodce na Montmartru společně se svými muzikanty, kytaristou a baskytaristou, který byl stejný hudební nadšenec jako ona. Zaz je renesanční umělkyně, spontánně mixuje mnoho hudebních stylů. „Pohybuje se od najazzlého šansonu k blues, od francouzských popěvků po africké, andaluské, brazilské a latinskoamerické žánry, a ve všech zpívá svým kontraaltem s radostí a poetickým nadšením. (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Když Zaz říká, že ať jí jakkoliv, na pódiu se vždycky cítí dobře a má radost, není to žádná přetvářka. Je to vidět. A slyšet. ()

Hovado 

všechny recenze uživatele

O víkendu jsem tenhle dokument viděl na Artu, a ač to bylo hluboko v letní noci, tak jsem dokoukal do konce. Zpěvačku znám jen okrajem. Ale tohle byl krásný dokument, který měl sílu a ZAZ vykreslil ve velmi pěkném světle. Ohromný náboj dokumentu dodaly titulky k písním. Francouzsky neumím a vůbec poprvé jsem tak proniknul do textu. Neskuteně krásné věci má ZAZ na svém štítě. Moc hezký, milý a jemný dokument o křehké zpěvačce, která má ale svou hlavu v dobrém slova smyslu. ()

Reklama

Greg25 

všechny recenze uživatele

ZAZ je jedna z mých nejoblíbenějších interpretek, její koncerty jsou plné energie, emocí. Je jednou z mála zpěvaček, u kterých nemusíte rozumět jedinému slovu textu, ale stejně pochytíte tu emoci, vnitřní náboj, energii. Kombinace dokumentu o ZAZ - přes její myšlenky, až po pohledy do zákulisí před a po koncertech; a záznamu z hudebních vystoupení po světě. ZAZ je sluníčko, bezprostřední, plná energie, neposedná, svá, přesně tak působí na koncertech a přesně taková se zdá být i v zákulisí. Vždycky tak nějak trošku potěší, když váš oblíbený interpret, jehož hudbu máte rádi, je úžasnou osobností nejen na pódiu, ale zdá se být jí i v zákulisí. Samotný dokument je pak zdařilý zejména ve snaze měnit pozadí - příroda, koncerty, přejezdy mezi koncerty, ZAZ mluví, mění se ale pozadí, které skvěle podtrhuje to, co zpěvačka říká; cítit je i odlišná atmosféra jejího publika na koncertech, tvůrci správně zvolili Evropu, Severní Ameriku a Jižní Ameriku, aby rozdíl v naturelu tamních obyvatel byl co nejpatrnější. A naplno tak vynikla i jinakost atmosféry na koncertech, kterou každá kulturní oblast specificky tvoří. Oproti obdobným dokumentům z hudebního prostředí příjemná změna. Ačkoliv logicky míra kvality těchto dokumentů je do jisté míry závislá na vaší subjektivní oblíbenosti interpreta/interpretky/interpretů. 85% ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Vedle přirozené muzikálnosti a bezprostřednosti je hlavní devizou zpěvaččina živočišnost. Našince potěší, když vidí, že na tiskových konferencích obvykle neopomene zmínit vystoupení na Colours Of Ostrava 2012. Tenkrát jsem byl jedním z přímých účastníků a musím potvrdit, že její koncert se stal absolutním vrcholem festivalu; a vůbec není podstatné, jestli po jeho skončení diváci nepřetržitě aplaudovali 15 (jak říká Zaz), anebo "jen" 10 (což mi připadá blíž pravdě) minut. Tahle holka je prostě fenomén. -------- V titulcích filmu uvedeno: český název Na cestě; originální název Play On; režie Thomas Lepage. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama