Reklama

Reklama

Taje Altaje

(TV film)

Obsahy(1)

Film o cestě vozíčkářky Míši po Altaji není cestopisem v pravém slova smyslu. Spíše výzvou a inspirací... Zjistíme, jak se vozíčkářka Michaela Krunclová se svými třemi kamarády – Janem Malíkem, fotografkou Jitkou Krejčovou a kameramanem Karlem Čtveráčkem – vydala do Ruska, Sibiří přes Altaj, a jaké to je, vydat se do altajských končin a kochat se krásou tamní přírody. Pochopíme, jak pomáhá síla přátelství překonávat překážky, které se vozíčkářům na cestách objeví, a jak se nebát cestovat. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Danixxx 

všechny recenze uživatele

Dokumentární nuda. Spíše záznam z dovolené, než cokoliv jiného. O Altaji prakticky nic nezjistíme, za to ale víme, co hlavní protagonisté jedli a že chodili na procházky. Kromě pár záběrů na krásnou přírodu a několik setkání s domorodci je to koncentrovaná marnost. Nechci zlehčovat nepohodlí, které skupina cestující s vozíčkářkou musela zažít, ale ruku na srdce, taky to není nejoriginálnější námět a dal se asi zpracovat lépe. Navíc se všude jezdí autem a celé cestování se tak zcvrkává na výběhnutí do svahu nebo projížďku okolo jezera. Nepochopil jsem sekvence, kde se skupina fotí a proč je tam podobných situací tolik. O tom to přece není. Dvě hvězdy - příroda a Altajci. ()

Reklama

ing.man 

všechny recenze uživatele

Cesta vozíčkářky na Altaj, Transibiřská magistrála, překrásná příroda, šamanka a obyčejní lidé. Tyhle amatérské dokumenty mají něco do sebe. Moc hezký vánoční zážitek. Díky. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama