Reklama

Reklama

Sanpo suru šinrjakuša

  • Japonsko 散歩する侵略者 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jednoho dne se Narumi ztratí její manžel. Když se opět objeví, je jako vyměněný. Ve stejné době se stane nevysvětlitelná vražda spořádané rodiny Tačibanových, kterou přežije jen dcera. O tuto záležitost se začne zajímat novinář Sakurai, který se během svého čmuchání potkává s Amanem, který hledá právě přeživší Tačibanu. Tohle všechno je jen začátek mimozemské invaze! (Zíza)

(více)

Recenze (6)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Invaze zlodějů mého času. Nesmírně ambiciózní sci-fi, které pracuje se zajímavým žánrovým prvkem, jehož přesah je čistě kognitivně-filozofický, ale skončí u směsice roztahaných scén, kýčovitého melodramatu a ošklivě trikové akce. Letos jsem v Cannes nechrápal na ničem, ale tohle mě stálo veškeré síly dokoukat a nezavřít při tom třetí oko. Kurosawa je mistr doslovnosti tam, kde by bylo zapotřebí spíš režírovat. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Poměrně nezáživný film o tom, kterak Zemi chtěli dobýt mimozemšťané. Přesto nelze čekat nějakou mimozemskou technologii. V podstatě mi to jen přijde jako satyra na současnou japonskou společnost, ve které jsou jevy, které je nutné vymýtit. Bohužel celé je to nemastné neslané, moc dlouhé a ani zajímaví herci to nezachrání. Chyběl tomu náboj, aby si to člověk doopravdy užil. A v podstatě to dopadlo stejně jako u Murakamiho 1Q84 – je to vlastně jen romantika schovaná pod nánosem špíny. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek si skoro nahlas říká o to, aby to byla triková podívaná, ale japonští tvůrci tentokrát hodně překvapili, protože tohle je film, který nakonec hrál na relativní realističnost s tím, že se do děje dostává více psychologie a lidský faktor. Aneb jak také může vypadat snaha mimozemšťanů ovládnout Zemi. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Už jen ten hezky citlivě podaný náznak mezidruhového křížení si u mě, jak bývá obvyklé, vysloužil při hodnocení * navíc. Tohle prostě já nemohu nikdy jen tak přejít, nebo dokonce minout. ...To víte, romantik... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Europe hodne vzdialeny film, skor na pochopenie japonskej mentality. Niektore japonsky zvyky a obycaje mi jaxi nesli  do rozumu    : 30 % ()

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Veľká škoda, totálne premrhaný potenciál. Nevadí mi Japonská inakosť, často krát ju mám práveže rád, ale vadí mi extrémna nuda a naťahovanie diváka smerom k niečou, čo nikdy nenastane. Ak niekto čaká Japonský sci-fi slow burn, kde všetku tu nudnú vatu vynahradí koniec, nech sa radšej na to vykašle. ()

Reklama

Reklama