Reklama

Reklama

Une nuit terrible

  • USA Terrible Night, A
všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie
Francie, 1896, 1 min

Obsahy(1)

Muž uléhá do postele a chce spát, jenže jej vyruší obří brouk. Muž se jej všemožně snaží zabít, nakonec se mu to podaří, brouka zavře do skříně, a sice stále trochu nervózní, může v klidu spát. (SoolenJV)

Recenze (24)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Velmi jednoduché, až slaboduché. Podle některých historiků filmu to je horor, podle jiných komedie. Podle mne jenom náhodná hříčka, zkouška možností kamery autora. Nebudu předstírat, že se mi to líbilo. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pěkná loutka brouka. Sice film je dnes již hodně úsměvný ale líbil se mi. První film na který lidi co se bojí brouků asi ani nemohly:-) Jen škoda té hodně krátké stopáže, představoval bych si ještě nějaké to mučení:-) ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

S přivřením všech očí, které mám (ne, nejsou jen trapný dvě), první hororová komedie. Mno... kdyby na mou postel v noci vylezl brouk, co má snad třicet čísel, cejtil bych se asi ještě zaskočeněji než Řehoř Samsa takhle po ránu. A hopsal bych divočeji než chlapík v záběru. Nicméně Méliésův film s pořadovým číslem 26 (podle Star Films catalog) se do dějin právě nezapsal a já se ani moc nedivím. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je sice slabší kousek od tohoto pána režiséra, ale i tak docela zajímavá podívaná. Hmyzu a jiné havěti se bojí spousta lidí, tak proč o jeho zabíjení nenatočit krátký short už i v roce 1896. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Dalo by sa povedať že toto bol asi úplne prvý diel Arachnofóbie :-D. Štandartné 3* pri dobre zachovanom  filme z praveku... ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Ten začiatok, ako si spokojne človek ľahne unavený do postele a po plachte začne liezť obrovitánsky hnusný hmyz, je fakt pôsobivá. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Děsivá noc, jéééé. Chlápek usne, začne po něm lézt nějaký odporný hmyz. Snaží se ho shodit koštětem, dá ho do nočníku a zavře do skříně. Oni se ale strašně rychle množej. Hm... v té době byl humor na podstatně vyšší úrovni. ()

U.Tarare 

všechny recenze uživatele

Kdepak, od tý doby, co lidi nemaji u postele nočníky je to s přerostlejma broukama potíž. Už Neruda kdysi řešil, kam s ním. Na druhou stranu ve vídeu měli nočník na mrtvý brouky, ale na živý žádnej Biolit nebyl. Prekérní situace, za kterou dávám 50% ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Chlapík sa snaží spať, ale obťažuje ho veľký chrobák. Treba ho vziať po hlave metlou, poskákať po ňom a strčiť do nočníka. Nič iné si nezaslúži, háveď šesťnohá hnusná špatná. Prapredok všetkých hororových komédií od žabožrútskeho priekopníka vizuálnych efektov Méliesa. ()

Reklama

Reklama