Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V městečku Algonquin Bay je konečně léto. Po dlouhé, temné zimě zase všechno kvete a zelená se. Sever je v rozkvětu. Ale všechnu tu krásu podrývá nevyhnutelný rozklad. Delší dny a vyšší teploty přilákaly nemilosrdné lovce lačnící po krvi. Cokoli jim necháte na dosah, je pro ně vítaná kořist… Zdá se, že na začátku lovecké sezóny se detektivu Johnu Cardinalovi (Billy Campbell) dobře daří. Policejní vyšetřování jeho osoby bylo díky zásahu parťačky Lisy Delormeové (Karine Vanasseová) zastaveno, takže už nemusí mít strach, že bude vydírán, aby chránil dávná tajemství. Jeho manželka Catherine je zpátky doma a užívá si zaslouženého oddechu od nekonečného boje s psychickou nemocí. Je zase jako dřív: vášnivá, nezávislá. Dospívající dcera Kelly také vzkvétá, tráví čas v Torontu a připravuje se, až na podzim zase začne škola. Domácnost přesto svírá napětí, které se nedá ignorovat. Vzhledem k minulým zkušenostem Cardinal nevěří, že idylický klid dlouho vydrží. Mírumilovné léto v městečku Algonquin Bay naruší zločin. Detektiv Jerry Commanda (Glen Gould) vezme kolegy Johna Cardinala a Lisu Delormeovou za obětí střelby, které říká Zrzka, protože má rusé vlasy. Kvůli kulce, jež uvízla v jejím mozku, nemá Zrzka žádné emoce a nic si nepamatuje. Ani po nouzové operaci nedokáže detektivům říct, kdo je a proč se ji někdo pokusil zabít. John Cardinal a Lise Delormeová jsou odhodlaní ochránit Zrzku a dopadnout střelce. Rychle se kvůli tomu zaplétají do případu brutální rituální vraždy a zjišťují, že mají co do činění s někým – s něčím – mnohem zvrácenějším a nebezpečnějším, než si dosud mysleli... Cardinal: Letní případ je tajuplný příběh o spletitém vyšetřování, které vede až do kriminálního podsvětí městečka Algonquin Bay a odhaluje temné stránky nejen detektivů, ale i členů jejich rodin. (TV Prima)

(více)

Recenze (7)

Ronkar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě slabší než první sezóna. Ne o moc, ale slabší. Plusem je divoká krajina, záporáci a motiv s kulkou v hlavě. Jen tu prostě nefungovaly všechy postavy ani témata. Napětí se moc nedostavovalo a celkově mi byl ten děj tak napůl fuk, což není dobré znamení. Začátek byl naopak hodně dobrý a celá backstory s Cardinalovou manželkou také zajímavá. Čekal bych víc emocí a větší gradaci ve finále. Sakra, ty postavy už známe, tak by měli předvést něco nového. Zajímavějšího. Jít víc do hloubky jejich psychiky. 70% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aj druha seria ma podobny nadych a temnu zapletku. Atraktivne je hlavne prostredie rezervacie a este viac tajomno skryte za spravanim a "aurou" nezvycajneho "woodoo-zaporaka". Hoci tvorcovia, kvoli zvyseniu napatia par zvratov prekombinuju a daju sa predvidat, ako celok sa vsak stale jedna o nadpriemer. Herectvu zucastnenych tiez nie je co vytknut. Odporucam zatial obe kanadske serie. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebavilo mně to o moc víc, než první série, ale o trošku přece. O nepatrně. První série měla lepší atmosféru, tahle je hezčí díky letní přírodě. Příběh na první pohled zajímavější, ale ukončený stejně pitomě, jako ten předchozí. Pořád neskutečný průměr, který vám v paměti dlouho nezůstane. Klika, že ty epizody nejsou delší. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cardinal jde spíše směrem (výrazně propracovanějším) Kriminálek Las Vegas a jí podobných, než klasickou detektivkou o hledání vraha. O fous zajímavější než první série, ale pořád to ještě neni strhující. ()

Galerie (84)

Reklama

Reklama