Reklama

Reklama

Cardinal

(seriál)
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Kanada, (2017–2020), 17 h 6 min (Minutáž: 42–43 min)

Předloha:

Giles Blunt (kniha)

Hudba:

Todor Kobakov

Hrají:

Billy Campbell, Karine Vanasse, Kristen Thomson, Alden Adair, James Downing, David Richmond-Peck, Brendan Fletcher, Allie MacDonald, Deborah Hay, Eric Hicks (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

V ledové pustině Ontaria je v opuštěném dole nalezeno v ledu zamrzlé tělo mladé dívky. Zdá se, že jde o již delší dobu pohřešovanou Katie Pineovou, jejíž případ vyšetřoval detektiv John Cardinal, který se s policií nerozešel v dobrém. Nyní ho ale jeho nadřízená Noelle Dysonová žádá, aby se případu ujal. Jako parťačku dostává jistou Lise Delormeovou, která  pracovala na finanční kriminálce a s vraždami nemá zkušenosti. To se Cardinalovi nelíbí a dává jí to nepokrytě znát. Předá jí své dosud nevyřešené případy vloupání a krádeží a sám se hodlá soustředit na mrtvou dívku … (TV Prima)

(více)

Recenze (42)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Autoři scénáře chytli"slinu" a vytvořili dílko jak ze zastrčeného kouta někde ve Skandinávii.Snažili se zachytit atmosféru populárního Mostu.Nic naplat - ti byli první.Tady se střídá vícero scénáristů tak si počkáme jestli mezi sebou nebudou kolidovat.Nelíbí se mi rozmělnění epizod .Preferuji co epizoda to uzavřený případ.Zlatý Midsomer a další.Příšerné dýchavičné nadabování Cardinala.Absolutně neprofesionální kdy nerozumíte co vlastně říká.Do toho řve hudba. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný seriál, jehož největším kladem je bezesporu hlavní, herecké duo. Jak Billy Cambell, tak především, velmi přirozeně hrající Karine Vanasse jsou tím hlavním faktorem, kvůli kterým nakonec zvedám na čtyři. Nějaký propracovanější komentář napíšu (snad) až dokoukám druhou řadu. A IceQueen moc díky za tip. ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Vida, i Kanaďané umí ponurou severskou krimi. Pravda ty švédské nebo dánské bývají syrovější a drsnější. Zde je to přece jen umírněné a nejde se až do takových detailů. U toho posledního dílu jsem se trošku škrábal za uchem. Je tu viditelná snaha, aby i téměř mrtví přežili. Tohle by právě seveřané asi nedopustili. No ale bylo třeba natočit ještě další série, tak co! Nicméně všechna čest, bylo to zajímavé, napínavé a tak spokojenost převládá. Vzhůru do druhé sezóny! (15.7.2019) Druhá série je "šťavnatější" a řekl bych že i o fous lepší. Poslední scéna mě hodně překvapila, to jsem vážně nečekal! (17.7.2019) Ani třetí setkání s dvojicí kriminalistů Cardinal - Delorme neslevila příliš z kvalitní podívané, ikdyž třetí "vymývačka mozků" se zdá být nejméně důvěryhodná. Takové vágní, ničím nepodložené tvrzení o konci světa, že by mohlo obrátit tři mladé lidi na její víru? Nevadí, i tak je to hodně dobré a navíc se zde daří vyřešit to, co mě překvapilo na samém konci druhé série. To je bonus třetí řady. A po titulcích upozornění, že Cardinal se vrátí ve čtvrtém pokračování. Rozhodně se budu těšit. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Skandinávská detektivní škola v kanadském podání a vyšlo to parádně. John Cardinal má v sobě něco Wallanderovy bezútěšnosti, což podporuje jeho ne zrovna ideální rodinné zázemí i vnitřní rozervanost, která pramení z toho, že není tak úplně čistý. Karine Vanasse v roli policistky, která pomáhá Cardinalovi v objasňování zločinů a zároveň pracuje pro vnitřní, je pak ideálním ženským protipólem a prvkem zosobňujícím dvojí vyšetřování, které se seriálem táhne. Vše zastřešují brutální vraždy, ačkoliv v jejich případě jsem měl trochu problém s motivací vrahů. Ale to nebylo nic, co by se nedalo přehlédnout.. Jedinou výraznější výtku bych měl až k samotnému závěru, který odhaluje onu Cardinalovu špinavost. To trochu plavalo na vodě. Ale to celkový dojem nijak zvlášť nesnižuje. Doufám v další řadu. 80% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koľko už vody pretieklo od času, čo Billy Campbell mlátil slečnu Lopez vo filme Dosť. A časom z neho vyrástol sympaťák s démonmi, väčšinou v chladnom podnebí s absenciou žiletky. A dobre zrobil. Cardinal nie je maximálne dokonalá kriminálka, ale je veľmi pútavá, prípady sú dostatočne komplikované, aby človeku nebolo všetko hneď jasné - a to napriek tomu, že vraha pozná. Len tie pohnútky je ťažké poskladať a to je na tom zaujímavé + osobné životy hlavných protagonistov. Cardinal má ešte jednu chybu a to že sa v ňom nepokračovalo. Ale keďže je to natočené podľa kníh, nemalo sa už kam ísť. O Cardinalovi sa dá uzavrieť, že je rozhodne lepším kardinálom než drvivá väčšina tých vo Vatikáne.  ()

Galerie (294)

Zajímavosti (7)

  • Ako policajná stanica slúžili bývalé priestory rádi CBC Northern Ontario a knižnica North Bay Public Library. (Arsenal83)
  • Ve čtvrté sérii nosí hlavní hrdina bundu značky Nobis. (ČSFD)
  • Kanadské noviny The Globe and Mail tento seriál vychválili a nazvali ho „strhujúcou, skvelo natočenou kriminálnou drámou“, ktorá sa nakoniec stala „medzníkom v kanadskej televízii“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama