Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šedesátiletý Jindřich čeká na transplantaci srdce. Jeho žena, ve snaze uchránit ho před infarktem, se s ním a jejich pubertální dcerou přestěhovala na chatu, aby měl absolutní klid. Na prázdniny ale přijíždí jejich syn David a není sám. Rád by s otcem probral svoji životní situaci, matka mu v tom ale brání, protože se obává, že by to mohlo otce rozrušit. Je však obava o jeho zdraví skutečně tou pravou příčinou, proč nutí svoje děti otci lhát? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

Disk 

všechny recenze uživatele

Kraťasu dominují vynikající herecké výkony Aleny Mihulové a Antonína Procházky a jako bonus je tu malebná krajina Českého ráje s hradem Houska. Oba mladí lidé se rozhodně nemají nemají za co stydět, v jejich případě se lze na co koukat a mají můj obdiv. Samotný konec malinko šustí papírem a hudba byla na komorní příběh poněkud mimo, ale i tak mě snímek potěšil, byť na Furianta od Ondřeje Hudečka se nechytá. Přesto je v kraťasu O otci cosi sympatického a lidského. Určitě by to chtělo celovečerní verzi s rozšířenými charaktery postav, je v tom vidět dost velký potenciál. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Skvěle zvolené téma, výborná práce s kamerou a civilně pojaté herecké výkony. Nenápadný důkaz, že i v českém prostředí se mohou objevit nebanální příběhy o gayích. Snad si tvůrci časem troufnou i na celovečerní film. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

O otci zaujme zejména svým námětem a civilními hereckými výkony. Jak už poznamenali někteří uživatelé, bylo tak trochu škoda oné nedořečenosti, byť příběh byl rozehrán vcelku slibně. Rodinně-vztahové slasti a strasti se mísily se záběry na krásy české krajiny a vše bylo proloženo sympatickou hudební stránkou. Nicméně bych se místy nebál přitlačit trochu na pilu, jelikož onen úderný potenciál tam kdesi dřímal. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejde o špatný výtvor. Vyzdvihnul bych výběr prostředí, herců a zvuk, ale také třeba zmínku o té sobeckosti. Moc mi nesedlo použití některých klišé, opatrné záběry kamery tak, že je to až trapné, a nedokončená dějová linka mezi matkou a Adamem. Film by si zasloužil lepší propagaci. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

No, pokud se jedná o studentský nebo amatérský film dám tři alespoň za to odvážné téma, kterého jako by se tvůrci ,,normálních´´ filmů báli. Radši pořád ředí ty samé náměty. U toho odvážného tématu a pár odvážných scén to, ale v tomto případě končí. Ve dvacetisedmi minutové stopáži se rozehraje jen něco velmi krátkého, místy dost divně natočeného a hlavně nedokončeného. Spousta věcí se nedořeší a vyzní do ztracena. Působilo to na mě jako pilotní díl nějakého seriálu, jehož další díly by mě zajímaly, ale zřejmě se jich nedočkám. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Film se mi líbil. Jednak měl sympatickou délku, jednak měl svižný děj – žádným záběrem zbytečně nezdržoval. Alena Mihulová podala skvělý herecký výkon. Myslím si, že potyčka v hospodě byla zbytečná. Také se mi líbila práce kameramana. Děj i závěr filmu byl sice průhledný, ale mně to nijak nevadilo. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemně o rodině a coming outu. 1) Bavil jsem se, když se opilý Adam toulal po domě a stíhala ho nehoda za nehodou._____ 2) Pointa je zřejmá od začátku, ale zaplaťpánbůh za ni, že tu vůbec nějaká smysluplná je._____ 3) Líbí se mi, že se autor nenechal strhnout a zůstal u obsahu přiměřené půl hodinky._____ 4) 48letý fešák Roman Němec (scénář, střih, režie, produkce) nezapře svou hlavní profesi reklamního copywritera._____ 5) Autorem vznosné hodby je Tomáš Oliva._____ 6) 25letý otevřený gay herec a model Jakub Krejča (syn David) píše i knížky pro děti. 30letého Jiřího Vojtu (synův partner Adam) doprovázela při natáčení těhotná manželka._____ 7) Vrtulník se jmenoval Kryštof 18. Natáčelo se v Českém ráji a na hradě Housce. Ve snímku není uplatněn žádný product placement._____ 8) Snímek dosud získal 19 ocenění z filmových festivalů. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Na naše poměry dosti odvážně zpracované téma, byť jsem se v závěru poněkud obával, že se tvůrci vyhnou tomu nejdůležitějšímu. Ale i s tím si poradili elegantně. Navíc krásné lokace Českého Ráje dodávaly filmu obrazové romantiky. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Cenami ověnčený film s gay tématikou, kterých je v Česku poměrně málo, se mi líbil a také mi tam chyběla trošku více ta hloubka postav, ale co bychom chtěli po ani ne třiceminimutové stopáži, když ještě odpočítáme titulky. Hercům jsem v tomto snímku (především rodičům) až tolik nevěřil to, co hrají, spíše jsem měl pocit, že jsou v práci ve své další z mnoha jejich rolí ... 6668 ()

Linzi 

všechny recenze uživatele

Tento krátký snímek by klidně mohl být celovečerní film, tedy mít mnohem delší stopáž, která by mi vůbec nevadila. Opravdu krásný snímek s hlubokým poselstvím, aneb skoro jako pohádka se (více-méně) šťastným koncem. Jako celovečerní film by jistě měl úspěch i v zahraničí. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jaké poselství film nese nebo jaké chce nést je jasné. Vlastně je vše vysvětleno až v úplném závěru, kdy syn čte dopis otce. A právě s titulky mě napadlo plno otázek. Například jestli si rodina opravdu myslela, že je otec takový idiot. Nedokážu si představit, který člověk by nepochopil, že syn přivezl přítele, když jeho "kamarád" spí nahý u něj v pokoji. A z tohoto pohledu opět další otázka. Proč pro vodu šel nahý přítel syna, když se tak zarytě snažili tutlat skutečnost před otcem? A opravdu bylo pro zbytek filmu důležité, abychom viděl, kterak se přítel vyblije, vymočí a následně se snaží uklízet zvratky? Když k tomu připočtu ještě otevřené gay scény, jež jsou už za hranou toho, co by se mělo vysílat v televizi, vyznívá pro mě klad exteriérů Českého ráje a samozřejmě toho důležitého, co chtěl film říct. Způsob, jakým se k tomu ale dopracoval je opravdu špatný. ()

solver 

všechny recenze uživatele

"Hele brácha, a bolí tě to, když..." a druhou hvězdu dávám za Procházku, ten hraje bezvadně, měli by ho angažovat častěji. ()

pupidup 

všechny recenze uživatele

1. Mihulova je zazrak..a velka skoda jeji dlouhe herecké promlky. 2. Prochazku mam vseobecne rada.. jako rezisera nejvic..jeho hry jsou moje top! 3. Scenar je zajimavy, kamera prijemna.. a reziserska rucka sikovna. ()

Reklama

Reklama