Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šedesátiletý Jindřich čeká na transplantaci srdce. Jeho žena, ve snaze uchránit ho před infarktem, se s ním a jejich pubertální dcerou přestěhovala na chatu, aby měl absolutní klid. Na prázdniny ale přijíždí jejich syn David a není sám. Rád by s otcem probral svoji životní situaci, matka mu v tom ale brání, protože se obává, že by to mohlo otce rozrušit. Je však obava o jeho zdraví skutečně tou pravou příčinou, proč nutí svoje děti otci lhát? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemně o rodině a coming outu. 1) Bavil jsem se, když se opilý Adam toulal po domě a stíhala ho nehoda za nehodou._____ 2) Pointa je zřejmá od začátku, ale zaplaťpánbůh za ni, že tu vůbec nějaká smysluplná je._____ 3) Líbí se mi, že se autor nenechal strhnout a zůstal u obsahu přiměřené půl hodinky._____ 4) 48letý fešák Roman Němec (scénář, střih, režie, produkce) nezapře svou hlavní profesi reklamního copywritera._____ 5) Autorem vznosné hodby je Tomáš Oliva._____ 6) 25letý otevřený gay herec a model Jakub Krejča (syn David) píše i knížky pro děti. 30letého Jiřího Vojtu (synův partner Adam) doprovázela při natáčení těhotná manželka._____ 7) Vrtulník se jmenoval Kryštof 18. Natáčelo se v Českém ráji a na hradě Housce. Ve snímku není uplatněn žádný product placement._____ 8) Snímek dosud získal 19 ocenění z filmových festivalů. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Kraťasu dominují vynikající herecké výkony Aleny Mihulové a Antonína Procházky a jako bonus je tu malebná krajina Českého ráje s hradem Houska. Oba mladí lidé se rozhodně nemají nemají za co stydět, v jejich případě se lze na co koukat a mají můj obdiv. Samotný konec malinko šustí papírem a hudba byla na komorní příběh poněkud mimo, ale i tak mě snímek potěšil, byť na Furianta od Ondřeje Hudečka se nechytá. Přesto je v kraťasu O otci cosi sympatického a lidského. Určitě by to chtělo celovečerní verzi s rozšířenými charaktery postav, je v tom vidět dost velký potenciál. ()

Reklama

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Cenami ověnčený film s gay tématikou, kterých je v Česku poměrně málo, se mi líbil a také mi tam chyběla trošku více ta hloubka postav, ale co bychom chtěli po ani ne třiceminimutové stopáži, když ještě odpočítáme titulky. Hercům jsem v tomto snímku (především rodičům) až tolik nevěřil to, co hrají, spíše jsem měl pocit, že jsou v práci ve své další z mnoha jejich rolí ... 6668 ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

O otci zaujme zejména svým námětem a civilními hereckými výkony. Jak už poznamenali někteří uživatelé, bylo tak trochu škoda oné nedořečenosti, byť příběh byl rozehrán vcelku slibně. Rodinně-vztahové slasti a strasti se mísily se záběry na krásy české krajiny a vše bylo proloženo sympatickou hudební stránkou. Nicméně bych se místy nebál přitlačit trochu na pilu, jelikož onen úderný potenciál tam kdesi dřímal. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

No, pokud se jedná o studentský nebo amatérský film dám tři alespoň za to odvážné téma, kterého jako by se tvůrci ,,normálních´´ filmů báli. Radši pořád ředí ty samé náměty. U toho odvážného tématu a pár odvážných scén to, ale v tomto případě končí. Ve dvacetisedmi minutové stopáži se rozehraje jen něco velmi krátkého, místy dost divně natočeného a hlavně nedokončeného. Spousta věcí se nedořeší a vyzní do ztracena. Působilo to na mě jako pilotní díl nějakého seriálu, jehož další díly by mě zajímaly, ale zřejmě se jich nedočkám. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Snímek obdržel v roce 2017 několik mezinárodních ocenění. Na Milledgeville Film Festival v Georgii získal ocenění pro nejlepší mezinárodní film. Na Connecticut LGBT Film Festival v Connecticutu si odnesl cenu za nejlepší krátkometrážní film. Na Korea Queer Film Festival v Soulu obdržel cenu KQFF Choice Award. Na festivalu Depth of Field v Delaware získal ocenění ve 3 kategoriích: Award of Excellence: Cinematography, Award of Outstanding Excellence: Cast Ensemble, Award of Excellence: Direction. Na Southern Shorts Awards v Georgii získalo ocenění za nejlepší dramatický film. V kategorii Award of Excellence získalo cenu pro nejlepší kameru. A v kategorii Award of Merit si ceny odnesli herci Jiří Vojta, Jakub Krejča a režisér Roman Němec. Na Best Shorts Competition v Kalifornii získali ocenění Award of Merit Special Mention. Na Global Shorts Los Angeles v Kalifornii získali ocenění The Award of Merit. Na Top Shorts  v Kalifornii vyhrál v kategoriích Best LGBTQ film a Best Ensemble, a oceněn byl i Jakub Krejča v kategorii Honorable Mention: Actor. Film byl nominován na ocenění na festivalech qFLIX Philadelphia, North Carolina Gay and Lesbian Film Festival, Cinema Diverse: The Palm Springs Gay and Lesbian Film Festival, Hong Kong Lesbian and Gay Film Festival, Pride Pictures - Queer Film Festival, Out On Film, Atlanta's LGBT Film Festival, Pride Film Festival, Indianapolis LGBT Film Festival, Indiana LGBT Film Festival, Short to the Point a Barcelona Planet Film Festival. (BMW12)

Reklama

Reklama