Reklama

Reklama

L'éclipse du soleil en pleine lune

  • USA The Eclipse: Courtship of the Sun and Moon
všechny plakáty
Krátkometrážní
Francie, 1907, 9 min

Obsahy(1)

V tomto filmu uvidíme jak ukazuje Melies oblohu svým žákům na tabuli. Později se jdou dívat na nebe, každý pomocí svého dalekohledu. Uvidíme zatmění slunce, hvězdy na obloze, každá z nich okupovaná nějakým člověkem. Příběh postupuje, až vypadne mistr z okna a skončí dole v sudu pod okny. (RadimFišer)

Recenze (16)

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Méliés se tu už trošku opakuje a potvrzuje se, že časem upadal do stereotypu. Nicméně pořád si filmeček zachovává svůj půvab a i nějakou tu originalitu. Na IMDB někdo nadhodil teorii, že jde o první zobrazení gay scény v dějinách filmu... Popravdě řečeno, mně taky ten Měsíc nepřipadal kdovíjak ženský a nějaká ta metafora by se tam dala vyšťourat...:-) V druhé půlce je to zábavná podívaná na hvězdnou oblohu, jak jsem si ji představoval, když mi bylo pět...:-) ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Chcete vidieť, čo sa v roku 1907 za javy diali na hviezdnom nebi?? "Mesiac- uchylák" zvykol obscénne napádať "prihriate Slnko"! Toto je skutocna pecka!! ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Jiný název tohoto filmu je "The Ecli". Jedná se o naučný snímek o měsíci a slunci v trochu jiném duchu.... :-) ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Sprvoti stojatá kamera, neskôr úchylný živý Mesiac a Slnko, potom náhoda s pádom do sudu hlavou, zaujímavé, bláznivé, no našťastie nie úplne jednoduché a ako taká polokomédia to mohlo byť kedysi v pohode. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Docela zábavný snímeček o hvězdáři, kterému se z hvězdné oblohy tak zamotá hlava, až vypadne oknem ven do sudu :-))) Dost mě baví, jak Melies zobrazuje vesmírná tělesa, Slunce a Měsíc mají lidský obličeje, hvězdy, déšť atd. jsou zase symbolizovány lidmi atd. No zkrátka paráda. Navís tohle zatmění Slunce je asi v dějinách filmu to nejoriginálnější. :-) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Georges zrejme zamestnával najlepších umeleckých maliarov v tej dobe. A zrejme aj v celej histórii. Pretože tá papundeklová priestorová kamufláž v pozadí, by obstála aj v dnešnom digitálnom veku. O príbehu sa už radšej ani nevyjadrujem. ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

dalsia scenka s takmer nulovou vypovednou hodnotou..avsak mne sa zda, ze tu neslo ani tak o dej ako o inovaciu a skusanie novych trikov v kinematografii ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Žiadna apokalypsa sa nekoná, to len Slnko a Mesiac sú trochu úchylné telesá a vlastne tiež len ľudia. Treba sa im proste občas trochu pomuchlovať. Čudák astronóm je z tej podívanej taký rozhorúčený, že sa musí schladiť, podobne ako my dnes pri celkom iných muchlovačkách. Inak iba perverzná verzia ASTRONÓMOVHO SNU a Meliés opäť vykrádajúci sám seba. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Tak trochu pilotní díl Rákosníčka a hvězd. Je znát, že Méliès byl starý praktik a úspěšné nápady neváhal recyklovat, ba ani lechtivější scénku pro větší pobavení publika přihodit. Pokud jde o pohlaví Měsíce, zdržel bych se hlasování (gramaticky je u Francouzů ten Slunce a ta Měsíc a ta tvář nemusela oku tehdejšího diváka připadat zas tak jednoznačně chlapská), ale jak je ctěná libost. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Tak za: 1. Luna byla skutečně ženská, akorát s krátkými vlasy, protože dlouhé jsou vyhrazeny pouze kometám. 2. Luna má evidentně ráda, když ji postarší Slunce líže vzadu na šešuli. Takže pro cesty na Lunu, aby se udržela v dobré náladě a předešlo se tak nehodám, vybírat zásadně zralé kosmonauty, žádné cucáky, přistávat na odvrácené straně a vesmírný modul vybavit velkým jazykem. 3. Dnešní hvězdáři už jsou zmlsaní, do sudů se jim padat nechce, a tak si přes odbory vymohli, že hvězdárny musí místo sudů obklopovat měkké křovíčko. ()

matolas 

všechny recenze uživatele

Slnko vážne veľmi úchylné, ale triky inak veľmi pobavili v dobrom slova zmysle. Celé to pôsobí fajn a pritom to zobrazí toľko filozoficky ťažkých tém. ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Nic úchylného jsem v tomto filmu nespozoroval. Ale nejvíce mě oslovil pán umělce vesmírného prostoru dolů do sudu a poté následný střih, který je udělán tak násilnou formou, že mě to málme rozesmálo. Nejprve vidíme doktora jak ukazuje žákům cestu na měsíc a poté se jdou dívat dalekohledy na hvězdné nebe, poté vidíme, jak se měsíc blíží ke slunci a přijde zatmění. Dále vidíme hvězdy co létají po obloze a na každé z nich je nějaký člověk. Jak se dívá mistr z okna, spadne z něj a dopadne do sudu. Poté již jenom vidíme jak se o něj jeho žáci starají. Za ten pád do sudu musím dát 4 hvězdy. ()

Reklama

Reklama