Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hvězdně obsazený film, který vypráví pravdivý příběh Molly Bloom, profesionální lyžařky, která se dílem osudu stala provozovatelkou tajných heren pro smetánku nejen z řad hollywoodských hereckých es, rockových hvězd a nejlepších pokerových hráčů, ale i vysoko postavených byznysmenů a prominentů mafie. (Vertical Entertainment)

Recenze (393)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Televízor bol zapnutý, bežala v ňom Veľká hra s mojou obľúbenou Jessicou Chastain a aj keď som vnímal iba dialógy a nie demonštrované poprsie, film stále viac upútaval moju pozornosť, takže si ho pri najbližšej príležitosti pozriem pozorne, aby som sa uistil, že štyri hviezdičky nie sú darom, ani tipom, ale racionálnym ocenením zážitku. Po štyroch mesiacoch som si film pozrel. Je vyčerpávajúci podobne ako Prípad Sloane. Diváka zavalí množstvo dialógov, odborných termínov a komplikovaných vzťahov. A to všetko trvá viac, ako dve hodiny. Nemusím ani zdôrazňovať, že k lyžovaniu, ani k pokru nemám blízky vzťah. Napriek tomu pôvodné štyri hviezdičky ponechávam. Považujem ho za ďalší mimoriadny film s touto skvelou herečkou, ktorý som mal možnosť vidieť. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Film, na ktorý tak skoro nezabudnem. "Molly´s Game" je absolútna lahôdka v rámci tvorby filmu, rozprávania príbehu a vytvorenia atmosféry, ktorá človeka maximálne pohltí. Toto je story, ktorú som si odsedel, ani na moment ma nenudila a najmä mala postavy, ktoré ma neustále presviedčali k tomu, aby som s filmom vytrval, a aby som chcel vedieť viac. A najmä som bol po celý čas na strane Molly. Prečo? Lebo pôsobí ako človek, ktorý chce skutočne len jediné. A to je zachovať sa fér. Lebo nemá dokopy už nič viac. Jediné čo jej štát nevzal je jej vlastné meno a chce si ho zachovať a nepošpiniť. A Jessica Chastain je v hlavnej role absolútne úžasná. Lenže to nie je jediné čo na filme funguje. Idris Elba tu má jeden fantastický monológ, ktorý obsahuje v sebe úplne všetko a dáva tomu tak silný nádych, že miestami som aj prestal dýchať a len som ho počúval. Kevin Costner je takisto úžasný. A hoci som si myslel, že bude len zlý otec, tak jeho rola je nakoniec oveľa väčšia a ku koncu filmu sa konečne dozvieme to čo sme potrebovali počuť. A dá to aj Molly samotnej oveľa väčšiu dávku osobnosti a pochopenia voči nej. Celkovo keď to vezmem, tak všetci v tomto filme podali skvelý výkon. Jediný,kto ma miestami ťahal von a pôsobil na mňa otravne bol Chris O´Dowd. Mám ho rád a je podľa mňa dobrý herec, no v tejto role som ho skutočne nemohol stráviť. Najlepšie na filme ale je fakt, že na konci ma dokázal dostať do sĺz. A nielen smútku, ale aj radosti. Vyvolal vo mne skutočné emócie, podal silný príbeh a predstavil mi ľudí, ktorí si ma skutočne dokázali získať. Vysoko odporúčam využiť možnosť ísť na tento film do kina. Nebudete ľutovať. Vysoká karta hneď na začiatku roka. Hodnotenie: A ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Aaron Sorkin si moc nevzal z lyžařského freestylu, ale vytesal pro něj typickou smršť slov od komentáře až po dialogy. Ale je to přehledné i pro někoho, komu poker nic neříká. A rozhodně mu vyšla sázka na Jessicu Chastain, která tuhle hru zcela ovládla. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Skvěle odvyprávěný film, který ukáže, co hlad a ambice reálně dokážou. Ono moc nezáleží na tom, zdali se daří, či nikoliv - ale ten přístup, sakra, ten přístup. Ve výsledku ani nezáleží, jestli je tu femme, nebo mužik. Gilmorova děvčata by byla pyšná. Ať žije poker. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film pojednáva o ženskej, ktorá na svoj nelegálny biznis nalákala hviezdy ako DiCaprio, či Maguire, avšak tí, ktorí sa tešia na nejaké super pokerové partičky, budú sklamaní. Je tu toho pramálo. Preto, hoci ma Molly a jej hra celkom zaujala a dej sa nevliekol, nemôžem hodnotiť vyššie. Chýbala tu tá typicky hráčska akcia. Jessica Chastain ma ale posledné roky veľmi pekne prekvapuje, nielenže vyzerá resp. ju zamaskujú stále lepšie, ale vyberá si aj dobré roly, ktoré jej sedia. Film veľmi potiahla. A nesklamal dokonca ani Kostner. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dialogy neskutečně nacpaný film, který je extrémně ukecaný i na Sorkina. Naštěstí Sorkin dialogy skutečně umí a v tomto případě si výtečně poradil i s režií. Málokdo umí tak jako on, převést diváka do děje a vyprávět o komplikovaných tématech s takovou lehkostí a detailností jako on. K ruce má výborné herce v čele s úžasnou Jessicou Chastain, která je zde ještě zajímavější než v Případu Sloane. Pokud by závěrečná půlhodinka, tak výrazně nezpomalila oproti výbornému tempu, které měl film od začátku, bylo by to za plný počet. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Bezesporu zajímavé téma. Holka je vychcaná jako mraky, nevěřím absolutně vůbec, že s mafiánama netáhla, verdikt soudu je mi toho důkazem. Tahle Molly má hooodně dlouhé prstíčky, pohybovala se roky mezi vlivnými, to by pochopil i blbec... Jessica vypadá jako coura od cesty, ale hrála dobře. Co mi nesedlo, bylo psychologické rozpitvávání jejích běsů z dětství, tahle linka tam být neměla, ale po Jobsovi, kterým mě Sorkin doslova vytočil, dávám za 4. ()

classic 

všechny recenze uživatele

« Ty kokso, vygooglil som si "Poker Princess” , a je to kočka, ako hrom, že dekoltová chastainka sa nemusí vôbec za nič hanbiť, lebo je rovnako s-e-x-y » 『 Oscarový, ‘urečnený’ scenárista Aaron Sorkin napísal príbeh najznámejšej sociálnej sieti F-a-c-e-b-o-o-k, ktorý filmovo zrežíroval nikto menší, ako David Fincher, a ak si ešte dobre pamätáte, postavy tu neustále rapotali, ako staré tetky na trhu, čiže všeličo sa tu poriešilo, a tak isto činí i vo svojom režisérskom debute, kde neobyčajne zaujímavo hrá Jessica Ch. 』Ponuka réžie je na trojitý chod, t.j. flashbacky, prítomnosť a budúcnosť_a trochu tak roztržitý je scenár i réžia zároveň, čiže preskačky odtiaľ a tam pôsobia rušivým dojmom, keď sekvencie s Elbom sú o ničom, s Costnerom celkom fajn, ale najlepší je zlatý, stredný stred, kedy sledujem totálne extravagantnú osobnosť, ktorú extrémne baví to, čomu sa venuje, až jej to postupne prerastá cez hlavu ! _ G-A-M-B-L-E-R-S-T-V-O je nebezpečná vášen, či závislosť, a ako tak pozerám, nevyzerá to tak, že by to bolo na ústupe. „Molly Bloom bola mladá žena, ktorá si išla za svojim cielom” , a Aaron Sorkin mohol iba napísať scenár, a niekto iný sa mal chopiť réžie... Napríklad... ? ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Silný příběh, výborný scénář, velmi kvalitní režie a kamera, navíc k tomu fantastické herecké výkony Chastain a Elby. Oscarový kůň jedna báseň :o). ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Režisér a scenárista Aaron Sorkin si ako vždy užíva dialógovú ( monológovú ) smršť a tento aspekt patrí k tomu silnejšiemu vo filme. Taktiež herecké výkony. Problém mám s rozvláčnosťou a prílišnou popisnosťou. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Filmu škodí totálně přepálená stopáž. Některé scény se daly vynechat, nebyly důležité pro film. Ale hlavní příběh je zajímavý, pokerové části mě bavily. A je to na základě skutečných událostí, takže se člověk alespoň dozvěděl něco nového, co se skutečně stalo. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Hrdinka se sama prezentuje jako žena, která něco dokázala a nakonec získala i obdiv svého náročného otce. OK. Musíte se smířit s tím, že většinu času se hraje poker a mluví se o hře, takže neznalý divák se nechytá. K čemuž nijak nepřidá to, že film je dost ukecaný. V druhé části je zase hlavním jazykem právničina, takže opět nesrozumitelná hra se zákony. Zaujala mě postava hráče X, protože to je takový zm.., že bys pohledal. Ale zajímavý charakter to je. Ostatní jsou předvídatelné figurky. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

A mně se to líbílo. A to tak, že moc. Asi v tom hraje roli, že poker docela hraju, takže chápu, jaký to je, když člověk omylem složí full house, nebo když naopak přiteče full house na riveru chlápkovi, co původně blafoval na dvojici sedmiček. Anyway, strašně se mi líbilo, jak je pohled na Molly nejednoznačný a její reálná (ve filmu reálná, ne reálně reálná) role se ukazuje až postupně během filmu. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Další velká role Jessicy Chastain, jež zase potvrzuje, že jde v současnosti snad o nejopomíjenější herečku, pokud hovoříme o velkých cenách. Velmi dlouhý příběh vyprávěný ve třech časových rovinách, takže je potřeba vyšetřit si dostatek času a pozornosti, protože tohle není film pro unaveného, opilého nebo sjetého diváka, přestože ve filmu se to alkoholem a drogami jen hemží. Jsem moc rád, že jsem Mollyinu hru viděl, jedním dechem dodávám, že Miss Sloane nepřekonala. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Stejně jako se ze mě při sledování filmu z doby normalizace nestává zapálený komunista, ani při sledování "hrdinů" z podsvětí se nestávám protřelým kriminálníkem, takže můžu s klidem prohlásit, že se mi pokerově- prací stočtyřicetiminutovka s Molly hodně líbila. Stopáž vypadala vražedně, jenže na rozdíl od jiných podobně dlouhých záležitostí jsem se neměl kdy nudit, děj byl zajímavý od začátku až do konce a pětka tak byla jasnou volbou (i bez Jihlavanky). Určitě bych tento film nedoporučil nadšeným oslavovatelům propuštění J. K., protože by se po jeho shlédnutí mohli přidat k Amnesty International, aby se pak pokusili spasit všechny "nevinně" odsouzené na celém světě. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Film Molly's Game mi svým stylem podávání informací přišel jak jakási variace na snímek "The Wolf of Wall Street", kde Leonardo DiCaprio, stejně jako Jessica Chastain zde, předvádí neuvěřitelné finanční machinace, což je doprovázeno jejich "voice-overem" v pozadí. Snímek samotný pak zaujme svým skvělým spádem, které i navzdory enormní záplavě informací nemá problém udržet zavedené tempo. Velkou zásluhu na tomto všem má propracovaný scénář společně s hereckým výkonem Jessicy Chastain, která v tomto snímku exceluje. Jediným negativem tohoto povedeného filmu je tedy jeho dlouhá stopáž, která si "vysloužila" několik umučených pohledů na hodinky. Ale až na tento detail se jedná o svižný snímek, ve kterém se peníze, poker a krásné ženy jen "míhají". Skvělá práce! „Because it's my name... and I'll never have another.“ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

I přesto, že poker absolutně neovládám, tak tady to zase tolik nevadilo. Tohle byl primárně příběh o holce, která jen chtěla vydělat slušné peníze, ale protože se pustila do ne úplně legálního byznysu, dřív nebo později se musela zaplést s nesprávnými lidmi a stejně tak na ní dřív nebo později musela zaměřit svá mířidla policie a FBI. Film nastiňuje dětství i dospívání hlavní hrdinky, které výrazně ovlivnil její ambiciózní otec, prostor dostává i lyžařská kariéra zabržděná zraněním a nejvíc se samozřejmě věnuje vzestupu a pádu v hazardním prostředí a následné snaze vyhnout se vězení a zachovat si tvář. Právě scény s právníkem, ať už v soudní síni, výslechové místnosti či kanceláři patří k tomu nejlepšímu, co film nabízí, protože Jessice Chastain a Idrisi Elbovi to parádně ladilo. Ale něco do sebe měly i scény z karetních doupat i samotní hráči. Třeba Harlanova minilinka mě hodně bavila. Maličkou výhradu mám ke stopáži, která je tak o dvacet minut přepálená, ale to je tak vše, co mohu vytknout. 85% ()

Související novinky

Aaron Sorkin a S. B. Cohen spojí síly

Aaron Sorkin a S. B. Cohen spojí síly

27.10.2018

Herec a známý komik Sacha Baron Cohen (Hugo a jeho velký objev) opět jedná o hlavní roli v chystaném politickém dramatu The Trial of the Chicago 7. Snímek, ke kterému napsal scénář Aaron Sorkin (Pár… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama